Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
268
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Lightyear, güneş enerjisiyle çalışan otomobil projesini rafa kaldırdı
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Lightyear, güneş enerjisiyle çalışan otomobil projesini rafa kaldırdı
Elektrikli otomobil şirketi Lightyear, bundan sadece üç ay önce yaklaşık 270.000 dolar gibi yüksek bir fiyat etiketine sahip güneş enerjisiyle çalışan Lightyear 0 otomobilini üretmeye başlamıştı. Ancak firma tarafından gelen yeni açıklama ile Lightyear 0 üretiminin durdurulduğu ilan edildi.



Güneş enerjili Lightyear 0'ın ömrü kısa oldu



Lightyear’ın yayınladığı blog gönderisinde firmanın stratejik yeniden yapılanma sürecine girdiği ve bunun da bir parçası olarak maliyet odaklı hareket edeceği belirtiliyor. Lightyear tüm odağını 2025’in sonlarında üretime geçmesi planlanan Lightyear 2 otomobiline çevireceğini söylüyor. Lightyear 2’nin 40.000 dolar altında bir fiyata sahip olması bekleniyor.



Ayrıca Bkz.Çip krizinde son rakamlar: Tedarik sıkıntısı dünya genelinde devam ediyor



2019'da tanıtılan Lightyear 0 üstünde bulunan beş metrekarelik güneş panelleri sayesinde 70 kilometrelik menzile ulaşabiliyordu. Lightyear’ın bu çözümü halihazırda elektrikli araçlarda görmeye pek alışık olmadığımız bir şeydi. Firma bu aracından 946 adet üretmeyi hedefliyordu ancak üç aylık süre zarfında ne kadar üretildiğini belirsiz. Firma ayrıca Lightyear 0 üretiminde birkaç zorluklar ile karşılaştığını söylüyor.



Lightyear 0 tamamıyla üst düzey bir araç olarak konumlandırılıyordu fakat bu yılki CES’te duyurulan Lightyear 2 çok daha farklı bir segmentte bulunuyor. Şirket yaptığı sunumda Lightyear 2 için “Lightyear 0'ın tüm yeniliklerini piyasa fiyatının çok altında devralacağını" söylemişti.  Halihazırda ise bu araç için 20.000 ön sipariş alındığı da aktarılıyor.




Kaynak:https://www.theverge.com/2023/1/23/23568154/lightyear-0-stopped-production-2-ev
Kaynak:https://lightyear.one/articles/lightyear-decides-to-fully-focus-on-lightyear-2

 Haberi Portalda Gör

F
geçen yıl
Binbaşı

Yani 3 kuruş yakıtsız gideceğim derken yakıt maliyetinin bilmem kaç katını aracı alırken vermek çok mantıksız.




D
geçen yıl
Yarbay

Projeyi Mercedes'e verin devamını getirir sizden de iyi yapar




N
geçen yıl
Binbaşı

Fosil yakıt tüketimini direkt olarak azaltacak bir proje olması dolayısıyla, fosil yakıt işinde olan balina şirketlerden sen bu işi yapma al şu parayı denmiş olabilir.

Ama elektrikli arabalar piyasada yer ediniyor, her marka elektrikli araç çıkarıyor diyebilirsiniz. Elektrik üretiminin ne kadarı fosil yakıtlardan sağlanıyor bir bakın isterseniz :)



P
geçen yıl
Yarbay

Rafta fazla durmayabilir.



S
geçen yıl
Binbaşı

TOGG'u duyunca Lightyear.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmuraY -- 25 Ocak 2023; 11:31:58 >

D
geçen yıl
Yarbay

Elektrikli araba işi çıkmaza girecek bataryalar li-on oldugu sürece.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.