Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
228
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kesik parmaklı ve ya tam kapalı ve ve ya kapanıp açılabilen harbi bir ediven?
K
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Konu: eldiven tavsiyesi ;
Parmakları kullanmak gerektiğinde eldivenin zorluğunu aşmak için kesik parmaklı ama soğuktan tam koruma için tam kapalı model gerekir bilirsiniz. Bazı modellerde kesik parmak ama istendiğinde kapatılabilen ama kapamayı komple cep tipi ek parça ile yapan yani tek tek parmakları ayırmayan modeller görmekteyiz internet araştırmalarında.

muhteşem bir ısıtıcılığı olmalı. Yazın eldiven pek gerekmediğinden serin tutması konu değil. Su da geçirmemeli.

Bazı modellerde metal ek korumalar görmekteyiz. Hem artistik hem de sağlam olsa gerek.

Kalite

Bahsettiğim hususlarda ve tecrübe fikir sahiplerinin önerileriyle muhteşem bir eldiven aramaktayız. Markalar ne vaziyettedir, marka dışı neler konu olabilir? Her özellik olmayabilir ama değerlendirilmeli.

Sağlamlık ve ısıl açıdan neler konu olabilir? Mesela koyun yününden yapılan keçe ısıl ve su geçirmezlik yönünden muhteşem denilmekte ama eldivende uygulaması pek konu değil. Deri su geçirmez ama ne kadar dayanıklı. Paraşüt kumaşının daanıklılığını duyarız ama eldivene ne kadar uygun rahat? Acaba malzemelerin dezavantajlarını gidermek için zeki geliştirmelerin yapıldığı piyasa üstü çalışmalar var mıdır?

bir asker aşırı soğukta bile insanın elini terleten eldivenden bahsetmişti.



R
geçen yıl
Yarbay

Hocam siz nerede kullanmak için istiyorsunuz bu eldiveni yani kamp vs. için 2 parmak eldiven kullanmaya gerek yok kaliteli bir eldiven iş görür ha illada ellerimi en sıcak şekilde tutacak bir şey istiyorum derseniz dağcıların kullandığı ördek,kaz tüyü 2 parmaklı ekspedisyon eldivenlerine bakabilirsiniz ama bu eldivenler esktrem soğuklar içindir havanın eksilerde olmadığı zamanlarda elleriniz muhtemelen terleyecektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 7 Ocak 2023; 22:30:0 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Cevaba teşekkürler;

el soğukluğu yaşayan kişilerde hava sıcakken bile üşüme olabiliyor. Yani bahar havası gibi. Terletecek adar ısıl koruması iyi olan eldiveni en fazla çıkartır hava sıcakken.

Artistik metalli vb modeller cezbediyor öğrenmek lazım. Acaip dayanıklı olanlar felan.

Ucuza satılan yün eldivenler tek başına çok yetersiz. Hem ısıtmada hem de sağlamlıkta. Günlük kullanılır pratik eli sıkmayan ve ısıtması da sağlamlığı da muhteşem olabilir olanları hakkında fikirlerinizi bekleriz. Ayrıca aşırı ısıl koruma aşırı sağlam metal gçrünümlü felan geniş çaplı konuşabiliriz.




Bu mesajda bahsedilenler: @ReflexAction
R
geçen yıl
Yüzbaşı

Ben Kuyumcuların kullandığı siyah kumaş eldivenleri kullanıyorum. Oldukça incedirler. Sigara içmek para alışverişi vb. Her şeyi eldiveni çıkarmadan yapabiliyorum. Çok soğuk olmayan havalarda gayet sıcak tutuyor.

Eğer kar gibi durum varsa üstüne başka eldiven giyiyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.