Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
199
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sünnet Derisinde Soyulma
3
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba konuyu nereye açacağımı bilmediğim için buraya açmak istedim gerekli bilgiyi aldığımda silinebilir.
Malum bu konularda doktora en son çare olarak bakıyoruz utangaçlıktan.
Penisimde sünnet derisi denilen bölgede belli bir alanda soyulma ve arkası kızarıklık duruyor yaklaşık 15 gün oldu. Hani yazları vücudumuzda güneş yanığı olur soyulur ya beyaz beyaz 2 kere öyle oldu alttan gelen deri kırmızı yara gibi duruyor ama ne bir kaşıntı ne de bir acı var. Ve sanki soyulma alanı biraz büyüdü gibi.
Doktora gitmelik acil bir durum var mı sizce? ya da önerebileceğiniz bir krem?

Teşekkürler.



G
geçen yıl
Teğmen

çok 31 çekmion de mi



0
geçen yıl
Yarbay

dostum cevap çok net. doktora gidip ona anlatman lazım durumu. görmek isterse göstereceksin. onun yorumunu alman lazım.

doktora gitmeye karar vermek şöyle olur: kendi sağlığınla ilgili olağan üstü bir durum gördüğünde doktora gidersin. senin teninde olağan üstü bir durum var. 15 gündür var yazmışsın. sonuç? gelmiş bizim seni yatıştırmamızı bekliyosun "geçer salla önemsizdir o" desek doktora gitmemeye bahane bulacaksın çünkü doktora gitmek is-te-mi-yo-sun. ben de sana diyorum ki, kalk bugün ilk iş doktora git. 15 gün kapanmayan bir kızarıklık olmaz. olağan üstü bir durum bu. ihtimali çok düşük bile olsa söyliyim; o açıklıktan kaptığın mikroplarla o bölgeden kangren olsan maazallah malafatı kökten keserler senin hayatını kurtarmak için. evet günümüz hijyenik şartlarında bu dediğimin gerçekleşmesi çok çok düşük bi ihtimal ama belli mi olur kardeşim, pipiden bahsediyoruz, klozete oturup işerken bile geri sıçrama sonucu mikrop dolu klozetten o bölge mikrop kalabilir. ve şu çok net bir gerçek: 15 gün düzelmeyen kızarıklık ya da açıklık olağan üstü bir durumdur.

kişisel fikrimi sorarsan, büyük ihtimalle şampuan falan kullanarak mastıraston yaptın ve tahriş oldu çünkü pipi derisi çok çabuk tahriş olur. sonra da üç günde bir tekrar elinle oynayıp düzelmesini engelledin. büyük ihtimal böyle oldu diye düşünüyorum. söylediğin tarz pipi derisinde gözle görülür tahriş olayı bende de oldu daha önce, hatta gözümle görünce oha bu nasıl olmuş demiştim. ama bende gerçekleşen tahrişler hemen 1-2 günde düzeldiler. yani işte biliyorsun önce incecik bi kabuk bağlar, birkaç gün sonra o kabuk düşer, ve herşey düzelmiş olur. sen 15 gündür var demişsin. bu olmamalıydı. ya sürekli elinle oynuyorsun, ya da cidden olağan üstü bi durum var. doktora git.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 19 Ocak 2023; 6:49:10 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
3
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

2 gün önce gittim doktora detaylı muayene etti. tahriş var dedi krem verdi yara sanki kapandı ama krem etkisinden kızarıklık oluştu. hafif kortizonlu bir krem verdi.
kremi 1-2 gün daha kullanıp bırakacağım bakalım ne olacak.




Bu mesajda bahsedilenler: @01001101
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.