Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
338
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Acil braun mk3220 kullanan varmı acil !!
^
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Dün 299 TL ye aldığım makine ile saçımı traş etmeye kalktım hiçbir şekilde kesemediği gibi inanılmaz canım yandı delik deşik oldu saçım. Direk 3mm ile girdiğim için olabilirmi bilmiyorum ama yüksek mm Leride denedim kesinlikle saçımı alamadı. Bu ürünü kullanan varmı arkadaşlar makine bozuk gibi değil bildiğin çalışıyor saç kesiyor dediler uzerindede yazıyor lütfen yardım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yüzbaşı

Saç kesmek için "All in One" veya "Multi groomer" ya da "trimmer" tarzinda urunler önerilmiyor. Kutusunda bu kelimeleri görürseniz, anlamalisiniz ki o cihazin gercek işi sac kesmek degil, sadece idareten birseyler yapmaya çalışır, ancak o kadar. İşi sadece saç kesmek olan modellere yonelmeniz daha sağlıklı. O modellerin isimlerinin başlarında HC kısaltması olur yani "Hair Clipper". Önerilen markalar ise Wahl, Moser, Remington, Andis, ucuz Çin mallarindan ise Powertec, Dingling, Well Power, Goldmaster vs. Zaten çin mallari genelde OEM ürünler, govdeleri benzer, komponentler farkli olabiliyor.

Ben şahsen Philips ve Braun'dan bir suredir uzak duruyorum. En son Philips'i 3 sene önce almıştım, hala çalışıyor, saç da kesiyor ama bir daha Philips almam. Uzmanligi saç olan baska markalara bakarim.

Eger iade etme şansınız varsa cihazi iade edin.
Bulursaniz yukarida saydigim markaların sadece saç kesme için geliştirilmiş bir modelini temin etmeye çalışın. Bir de kademeli tarak yerine, değişen ama cok sayida farkli buyuklukte taraklari olan modelleri tercih edin.

Benim tercihim kablolu bir saç kesme makinesi oldu ama siz sarjli bir makine düşünüyorsaniz, lityum pilli yani çabuk sarj olabilen ve pili dayanikli modelleri seçin, ayrica hem kablosuz hem de kablolu kullanimi desteklesin. Lityum piller bir iki saatte dolabiliyor, en az bir saat çalışıyor, diger pillerin dolmasi 14 saat sürebiliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksph -- 3 Haziran 2020; 10:3:44 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yüzbaşı

Medimarkt'ta Moser 1400 cihazi da 300 liraya satılıyor, tabii bitmediyse. Braun'u iade edip ayni fiyata Moser 1400 alin, bence saç kesiminde cok daha iyi sonuç alırsınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksph -- 3 Haziran 2020; 10:9:13 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
^
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam iade almıyoruz dediler birde makinenin içi full kıl dolmustu dün açtım temizledim baya ben acaba yüksek numaralardan başlayarak kısaltarak mi gitseydim direk 3mm ile daldım belkide ondandir. Aldık artık yapacak birsey yok. Hiç olmadı sakalı kesecez. Keşke araştırıp alsaydim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ksph
K
4 yıl
Yüzbaşı

Prensip olarak önce en yuksek numarali tarakla baslayip sonra teker teker birer numara düşürerek kesmek gerekiyor. Nasil bir saç modeli düşündüğünü bilmiyorum ama diyelim ki tum saç trasini ayni tarakla yapacaksin, o durumda makinenin en buyuk taragi 25 mm ise once onunla basla, sonra 21 mm, sonra 15 mm, 12 mm ve en son rötuşu da 9 mm ile geç.

Berberlerin 3 numara dediği aslinda 9 mm'ye denk geliyor, senin yaptigin 3 mm ise berberlerin 1 numarasina denk geliyor yani sıfıra cok yakin bir saç. Ben 3 mm yapmazdim ama herkesin zevki baska tabii.

Berberlerin kullandigi makinelerde genelde 4 tarak var, 3, 6, 9 ve 12 mm yani 1, 2, 3 ve 4 numarali taraklar. Simdi yanlar ve ense icin 4 no ile baslayip tepeye kadar gidersin, sonra 3 no takarsin, yine asagidan baslayip yukariya dogru gidersin ama az asagida birakirsin, sonra 2 no takip asagidan kulak seviyesine kadaer çıkarsın. En son 1 no tarak takip sadece favori hizasina kadar cikarsin. Yani asagidan daha kisa, yukari ciktikca biraz daha uzun saç modeli yaparsin. Aradaki kat gecislerini de makinenin ince ayari varsa yok etmeye çalışırsın. Tepeyi de komple 4 no ile alabilirsin.

Trastan once saclar temiz ve yumuşak, hatta biraz nemli olsa daha iyi keser, saçlarin içi karisiksa once bir tarakla düzelt, sonra kesmeye başla.

Senin kullandigin 3 mm cok kisa keser, onu sadece en asagilarda, ense ve favoride kullansan, yukariya dogru daha buyuk taraklara geçsen daha iyi.

YouTube'daki kendi kendine saç kesme videolari var, onlara bakip bir iki seferde iyi bir teknik kaparsin. Umarim elindeki braun bu soyledigim sekilde yaparsan işe yarar. Yoksa ucuz yollu bir dinglung RF 609 al, işini gör, 20 mm'ye kadar taraklari var, orjinali 140 lira oldu ama taklitleri 80 liraya falan var. Google'a RF-609 yazinca çıkması lazim.

Umarim yardimci olabilmişimdir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
^
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Aynen direk 3mm ile girdiğim için olmuş olabilir birdahakine öyle deneyecegim hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ksph
K
4 yıl
Yüzbaşı

3 mm ile direk girme! İlla da çabucak, tek seferde bitireyim diyorsan, en azindan 12 mm veya 9 mm ile dene. 3 mm çok az, çok fazla kısa.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @^7pMş^
^
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Birdahaki sefere öyle deneyeceğim inşallah keser hocam size haber vereceğim sonucu. Teşekkürler ilginiz alakanız için



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ksph
Q
2 yıl
Çavuş

İade et



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
geçen yıl
Yarbay

Nesi acil onu anlamadım. Traş olurken kesi mi oldu. kan mı lazım.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.