Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
1450
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Casper Excalibur G770 Laptop Ani Fps Düşüşü Sorunu
0
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Yaklaşık 2 yıldır kullandığım laptopumda 2-3 aydır videodaki gibi ani fps düşüşleri yaşıyorum. Genellikle CoD, Cyberpunk vb. gibi yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunlarda yaşıyorum. Valorant, Rainbow Six Siege gibi oyunlarda hiçbir problem yaşamıyorum. Yardımcı olabilen arkadaşlar var mı ?
(Videoyu kayıt ederken aynı zamanda sıcaklıkları kontrol ettim maksimum 71 dereceye çıktığını gözlemledim bilginize.)



S
geçen yıl
Binbaşı

Afterburner göremiyorum, sıcaklık kontrolünü Alt+Tab ile masaüstüne inip yapmak yanlış sonuçlar verir. Afterburner ile Cpu Gpu sıcaklıklarını ayarlardan açıp anlık kontrol edeceksiniz. Termal macunlar ne zaman yenilendi? Bu takılma sanki uzun zaman macun yenilemezsen olur gibi hissettiriyor.
Macunlar eğer yeniyse sürücüleri silip tekrar kurun. Ddu ve Nvidia son sürümünü indirin, Intel sürücüsü de indirin kenarda dursun. Güvenli modda Ddu ile grafik sürücülerini kaldırın. Bilgisayarı normal olarak yeniden başlatıp sürücüleri kurun.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
0
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Sıcaklık kontrollerini GeForce Experience ile yaptım kesin sonuç aldığıma eminim. Termal macunu 6 ay önce yenilemiştim ama dediğim gibi sıcaklık sorunu yaşamıyorum ona rağmen termal macun yenilememem bir problem yaratmış olabilir mi ?




Bu mesajda bahsedilenler: @sreylare
0
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Afterburner kurup gpu kullanımına bakayım dedim manzaraya bakın :D Sıcaklık değerlerim 71-72 derecede dolanıyor en fazla. Fakat gpu kullanımına bakarsanız başta çok stabilken aralıklı bir şekilde %10ların altına düşüyor bunun nedeni ne olabilir ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sreylare
S
geçen yıl
Binbaşı

https://www.youtube.com/watch?v=l-6Qj8ynjEs
Videodaki gibi görüntü sağlayın. Özellikle işlemci ve ekran kartı sıcaklığını ayarlardan açın.
Laptopta varsa mux switch ve grafik ayarları max performans açık olduğundan emin olun. Ram dual değilse dual yapın. Grafik ayarlarını kısmayı deneyin, oyua gelen güncellemeler grafik ayarlarının eskisi gibi kullanımına izin vermeyebilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @0carpediem0
0
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

https://www.youtube.com/watch?v=ExjVv3ktBFo
Burada da görebileceğiniz gibi anlık olarak gpu kullanımı %10lara düşüyor drop giriyor ve sonra düzeliyor bunun çözümü nedir acaba ?
Bazen çok sık bazen 10-15 dkda bir oluyor sebebini anlamış değilim lütfen bir çözüm yolu bilen varsa yardımcı olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen yıl
Binbaşı

Hocam videonuzun 7.saniyesinde Gpu2 yüzdesi yükseliyor, Gpu1 yüzdesi düşüyor. Nvidianın Optimus denen bir rezaleti itelemesi yüzünden sorun yaşıyorsunuz 2 kartı birden (dahili+harici) kullanmaya çalışıyor bu da sorun çıkartıyor. Cihazınızda mux switch varsa açmayı deneyelim.

https://www.youtube.com/watch?v=XBmwk_N0VmM


Nvidia ayarlarından bağlantılı veya düşey senkronizasyon gibi bir şey olacak onun seçeneğini değiştirelim açıksa kapalı, kapalıysa açık. Oyununa göre Nvidia 3d - Program Ayarları bölümünden profiller oluşturup yüksek performans açıp kaydedelim. Bu arada Ram tek kanal mıydı? Ek olarak Gamng Mode açık değilse bunu açalım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 2 Aralık 2022; 13:58:38 >


Bu mesajda bahsedilenler: @0carpediem0
0
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Gaming mod açık. Ram 2 kanal 8x2 şeklinde iki ram de aynı model. Dediğiniz ayarları deneyip dönüş yapacağım.



0
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Videoda gördüğüm ve dediğiniz ayarları tek tek denedim fakat hiçbir şey değişmedi hâlâ aynı sorunu yaşıyorum. Cihazımda mux switch özelliği bulunmuyor. Başka deneyebileceğim birşey var mıdır ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen yıl
Binbaşı

Belki Bios güncellemesi bir umut biraz işe yarayabilirdi. Bios dosyasını size verirlerse ne ala emailinize. (Site driverlerinde Bios var olabilir, Chipsetle beraber bakın.) Yoksa Casper teknik servisten rica edeceksiniz.
Adaptörünüz kaç watt bilmiyorum daha yüksek bir adaptörle deneme imkanı varsa onu da deneyiniz. Son çare işletim sistemini değiştirin w10 kullanıyorsanız 11 Home deneyin, 11 ise 10 Home. Ek olarak Throttlestopla Disable Turbo ve unervolt deneyin. Afterburnerle Core ve Memory hızlarını biraz aşağı çekmeyi ve undervolt deneyin. Undervolt işi karışık, yapamam derseniz yapmayın. Başka önerim kalmıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 2 Aralık 2022; 18:54:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @0carpediem0
0
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Tavsiyelerinizi deneyeceğim ilgilendiğiniz için teşekkür ederim iyi forumlar.



0
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

ThrottleStop turbo kapalıydı bir de açıp deneyeyim dedim ve düzeldi artık drop sorunu yaşamıyorum



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.