Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
32
Cevap
3345
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: Ortalama Universitede Mühendislik Okumak (2. sayfa)
İ
geçen yıl
Teğmen

İşletme benim pek ilgi alanıma girmiyor, fakat ODTU Tier 1 üniversite ve bölümün öğretim elemanlarına baktım, hepsinin eğitim geçmişi gayet iyi duruyor. Tier 1ler arasında hangi okul işletme için daha iyidir onu soruyorsanız, bilen birinin cevap vermesi daha yerinde olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @Julianos
T
geçen yıl
Yüzbaşı

Boun/bilkent/koc/sabanci iibf den iyi olan muhendislik fakultesi sayisi tek hanelidir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Julianos
Q
geçen yıl
Çavuş

Bir itülü olarak katılıyorum. Gerçi ben daha hazırlıktayım ama bölümdekilerle muhabbetimden anladığım kadarıyla beklentilerimin altında. Tier 1 için 5 okul bile fazla bence.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @phantoniso
G
geçen yıl
Er

Yav değmiyor işte, diğer top tier üniversiteleri bilmiyorum, bilkent özelinde konuşuyorum. O kadar zorluğa, yoğunluğa değmiyor. Ödevlerle sunumlarla midtermlerle quizlerle öğrencisini o kadar bunaltıyor ki hobi edinmeyi ve sosyalleşmeyi geçtim, bölümle ilgili yönelmek istediğim alan için çalışma/araştırma yapamıyorum, zamanım yok. Zaman ayrılabilir belki ama bu sefer de burn-out durumuna geçersin veya ortalama yerlerde olur bilkent meunu olmanın anlamı kalmaz.

Millet internetten bakıyor aa bilkent ne kadar güzel üniversite, hocaları şöyle, ingilizcesi şöyle, yurt dışı bağlantıları vs. diye tekdüze bakıyor, işin içine girince hayattan bezdiriyor. Ben eskiden bilkent’i odtü’den itü’den çok daha kolay sanırdım. odtü makine ve odtü inşaattan mezun abilerim calculus sorularımı çözemiyor, bizde bu kadar zor değildi diyor.

top tier yerde okumuyorsanız çok da bir şey kaybetmiyorsunuz. Tabii gidip de başkent, atılım, çankaya, sütçü imam vs. tarzı yerlerde de okumayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB6B71D1A -- 2 Aralık 2022; 15:41:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ikigai
M
geçen yıl
Onbaşı

Onun sebebi bence tier-1 seçenlerin kendi istekleriyle mühendis olurken tier-3 tayfasının(ezici çoğunluğunun)tıp isteyip kazanamadığı için mühendisliğe mecbur kalmasından ileri geliyor.

Bir arkadaşım lisede ameliyat videoları izliyordu çocuk gitti 30k dan mühendislik yazdı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ikigai
İ
geçen yıl
Teğmen

Değmiyor derken ne istediğinize bağlı o biraz. Yurt dışında top tier üniversitelerde de çok zorluyorlar, rahat bırakmıyorlar öğrenciyi CS ve mühendislik bölümlerinde. Zorluk olmadan, düşük kalitede eğitimle, pek bir başarısı olmayan, ortalama ayar hocaların öğrettikleriyle, ortalama öğrencilerin arasında okuyarak, marka değeri de düşük olan bir okuldan diploma almak istiyorsanız, gereksiz zorluk çekiyor olursunuz, ama diğer her şeyi geçtim, dünyadaki diğer top okullar gibi iyi kalitede bir eğitim almak istiyorsanız, Tier 3ler insanı hayattan bezdirirler bu konuda, aldığınız eğitimin nasıl bir zaman kaybı olduğunu sorgularsınız sadece.

Şöyle söylesem belki daha iyi anlaşılır, MIT'ye gidip zorlanarak ve düşük notlarla dersi geçtiğiniz worldclass eğitim de, Uludağ Uni'de çok zorlanmadan yüksek notlarla alacağınız 3. veya 4. sınıf eğitim de aynı şekilde hayatınızdan yılları götürecek, ama birisi size birçok kapı açacak ve çok şey öğretebilecekken, diğeri büyük oranda sırf diplomayı almak için harcayacağınız seneler şeklinde hayatınızda yer edecek. Sırf kolaya kaçmak için vasata razı olduğunuzda, aslında zaman kazanmıyor askinse çok büyük zaman ve emek kaybetmiş oluyorsunuz bence.

Okulun kolaylığını, herkesin boşvermişliğini ve aldığınız eğitimin kalitesini sorgulamayı mı, yoksa kaliteli eğitim almayı ve hem okul sırasında hem sonrasında daha iyi imkanlara erişebilmek için ortalamanın çok üzerinde zorluğa katlanmayı mı tercih edersiniz? Hedeflediğiniz kariyeri de düşünerek bu soruya cevap verdiğinizde, ilk seçeneği tercih ediyorsanız herhangi bir Tier 3 okul fazlasıyla işinizi görür, gerekenin üzerinde eğitim almış olursunuz hatta.




Bu mesajda bahsedilenler: @thereareseveralreasons
G
geçen yıl
Er

Ne demek itü tier 2 ya, neden, nasıl, niçin?

Gerçekten,

İTÜ Bilgisayar okuyorum cümlesine "gerçek hayattan" kaç kişi "Koç Bilkent olmadı mı ya yazık itü onlar kadar iyi değil ama sıkma canını" cevabını verir?

Ama gerçekten merak ettim, beklentilerini karşılamayan şeyler nelerdi şimdiye kadar?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 3 Aralık 2022; 1:26:36 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @phantoniso
P
geçen yıl
Çavuş

bilmiyorum hocam ya, bi ara bi itü'yü puanladığım konu açmak istiyorum. daha top sayılan top tierlar nasıl bilmiyorum belki çok da farklı değildir de bizim okul çok da top tier hissettirmiyo (eğitim anlamında, yoksa kampüs ortam konum falan gıcır). bölüm dersleri yoğunlaşınca nasıl olur bilmem




Bu mesajda bahsedilenler: @Leopard765
J
geçen yıl
Çavuş

Hocam bu konuya gerçekten katılıyorum fakat sektörün konuya bakış açısı nasıldır gerçekten realist bir yorum arıyorum, bendeki algı nedense her zaman ortalama bir mühendislik bile iş olanakları açısından tier iibf'den iyidir gibi bir şey. Örneğin ortalama, ortalama üstü firmaların işletme, ekonomi, endüstri, makine mühendisliği öğrencisi koşulu olan ilanlarında nasıl bir sıralama yapılıyor bilginiz var mı? Gerçekten ortalama notları olan bir tier iibf öğrencisi yüksek ihtimalle okul olarak tier olmayan bir yerdeki endüstri mühendisliğinden daha mı öne geçiyor iibf olsa bile? Bir de iibf sizce ilerlemiş yaş için daha mı iyi bir tercih olur tercih edildiğinde? Örneğin boğaziçi odtü işletme/iktisat vs. 22-23 yaş civarında bölüme başlayacak birine hangi fakülte daha uygun olur sizce bu konuda neler söyleyebilirsiniz, çok teşekkür ederim.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Killing Road
T
geçen yıl
Yüzbaşı

Hem makine hem işletme gibi uc alanlardan basvurulan alanlar genelde ya consulting isleri oluyor ya da direkt yöneticilik pozisyonu filan oluyor. Ki ben boyle pozisyonlarda ortalama okullarin iecisini makinecisini filaj cok gormedim (cok az üniversite mezunu verilen yıllarda 90larda filan mezun olan marmara kocaeli vs mezunlarını disarida tutuyorum orada hem tecrube farki hem zaman farki var). Ozellikle ie de okula cok bakiyorlar (bence), bu elektrik ve şimdilik bilgisayrda biraz daha yumusak tabj ama ust duzey firmalarda genelde hep iyi okullardan alakali bolumden mezun olmasalar da (che filan) adamlari görüyorum daha cok.
Eger iletisim becerileri yüksekse bence iyi okullarda iibf okumak daha cazip olabilir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Julianos
G
geçen yıl
Teğmen
Konu Sahibi

up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
geçen yıl
Yarbay

mühendislik falan okumayın. ömür boyu rezil olursunuz.



G
geçen yıl
Er

Size de forum olarak tıp, müh, üni konularını gereksiz abartılı bir şekilde karşılaştırıyoruz gibi gelmiyor mu?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 13 Aralık 2022; 14:49:17 >

S
geçen yıl
Çavuş

İş imkanı açısından bakacak olursam, bana göre mühendislikte kendini okula paralel geliştirebilmen ve düşündüğün, sağlam firmalarda staj yapabilmen büyük bir artı sağlıyor. Özellikle bir firmada stajyer olarak bulunmak, o firmanın seni işe alırken ya da senin iş başvurunu değerlendirirken, okul ve not gibi değerlerden çok senin performansına ve takım - şirket ile uyumuna daha çok bakmasını sağlayabiliyor. Bunu bizzat deneyimleyen arkadaşlarım oldu ki firmaların stajyer alırken ki amacı da budur: Yeni yetenek ve çalışanları seçmek.

Günümüzde elektrik elektronik, makine, bilgisayar gibi alanlarda ciddi eleman ve yetenek ihtiyacı var. Eskiden 4. sınıfları bile zar zor kısmı zamanlı çalışma için kabul eden şirketler, artık 3. hatta 2. sınıftan kısmi zamanlı çalışma ilanları alıyor, stajdan sonra da öğrencinin kalıp yarı zamanlı çalışmasını itiyor.

İstediğin bir alanda ve firmada böyle bir fırsat yakalarsan daha okurken, okul farkını çok çok kolay kapatabilirsin. Ki okul farkı bana göre işe girene ya da işe kabul alana kadar ortada oluyor. İŞe girdikten sonra olay artık kişinin çevresiyle, takımıyla ve işiyle uyum biçimine, öğrenme ve çalışma azmine bakıyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.