Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
250
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Spotify ve Epic Games, Apple savaşında Elon Musk’ın müttefikleri olacak
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Spotify ve Epic Games, Apple savaşında Elon Musk’ın müttefikleri olacak
Elon Musk, bu haftanın başında Apple’a karşı bir savaş başlattı. Musk, Apple’ın App Store’daki uygulamalardan aldığı ücretin çok yüksek olduğunu belirtti. Bildiğiniz gibi Twitter’ın tartışmalı Blue aboneliği aylık 8 dolar ve Musk, bu ücretin bir kısmını Apple’a ödemek istemiyor.



Ayrıca Bkz.Elon Musk, resmen Apple’a savaş açtı: Twitter, App Store’dan kaldırılabilir



Apple, uygulama içi satın alımlar için yazılım geliştiricilerden yüzde 30 gibi oldukça yüksek bir ücret alıyor. Yani bir uygulamadan yapmış olduğunuz 10 TL’lik bir satın alımın 3 TL’si doğrudan Apple’a gidiyor. Musk ise bu ücreti ödemek yerine “savaşa gitmeye” istekli olduğunu gösteren bir görsel yayınlayarak savaşı başlatmıştı. Musk ayrıca, Apple’ın nedenini açıklamasa da Twitter'ı uygulama mağazasından kaldırmakla tehdit ettiğini öne sürdü.



https://twitter.com/elonmusk/status/1597301968208556032



Hem Spotify CEO'su Daniel Ek hem de Epic Games CEO'su Tim Sweeney, Elon Musk'ın attığı ilgili tweet'leri retweetleyerek açık desteklerini gösterdi.



Spotify ve Epic Games, Apple ile mücadele ediyor



Spotify, daha önce Avrupa’da Apple’a karşı antitröst şikayetlerde bulunmuştu. Epic Games ise 2020’de ABD’de bu nedenden dolayı Apple’a dava açmış ve bu davayı 2021 yılında kazanmıştı. Dava sonucuna göre Apple, uygulama geliştiricilerinin, kullanıcılara App Store dışında daha ucuza ödeme yapmalarına izin verecek. Epic Game’in Apple ile mücadelesi halen daha yasal yollardan devam ediyor.



https://twitter.com/TimSweeneyEpic/status/1597309572867235840



Geçen ay Twitter'ı satın aldığından beri Musk, platformun kârlılığını artırmaya ve iflastan kaçınmaya çalışıyor. Bundan dolayı onaylı hesap ve birtakım avantajlar karşılığında Blue aboneliği alan kullanıcılardan ayda 8 dolar ücret talep ediliyor. Ancak Apple’ın yüzde 30’luk kesintisi bu planları alt üst ediyor.



Avrupa Komisyonu'nun soruşturması devam ediyor



Spotify ve Epic Games, Apple savaşında Elon Musk’ın müttefikleri olacak
Avrupa Komisyonu, Spotify'ın 2019'da Apple'a karşı bir antitröst davası açmasının ardından yürüttüğü soruşturmayı bu yıl yeni kanıtlarla birlikte destekleyeceğini duyurmuştu. Ancak soruşturma halden daha bitirilmiş değil. Apple, AB’nin antitröst kurallarını ihlal etmekten suçlu bulunursa, küresel cirosunun %10'una kadar para cezası ile karşı karşıya kalabilir.



https://twitter.com/eldsjal/status/1585021459717840896



Yatırım danışman şirketi Finimize'de analist olan Luke Suddards, Apple'ın Twitter'ı App Store'dan çekmekle tehdit etmesini "tehlikeli bir oyun" olarak nitelendirdiğini söyledi ve ekledi, "Twitter devreye girseydi başka bir dava daha olabilirdi. Elon Musk'ın Twitter'ı satın alırken mahkemeleri etkin bir şekilde kullandığını gördük ve şimdi de aynı stratejiyi izlemesi sürpriz olmaz."



Apple ise yaptığı yüzde 30’luk kesintinin tüketicilerin hileli, pornografik veya gizliliği ihlal eden uygulamalara maruz kalmamasını sağlamak için yaptığı uygulama incelemelerini finanse etmekte kullandığını söylüyor.



Spotify CEO'su Daniel Ek geçen ay Twitter'da "Apple rakiplerini dezavantajlı duruma düşürmeye devam ediyor ve tüketiciler, uygulama geliştiricileri ve şimdi de yazarlar ve yayıncılar üzerindeki etkisi çok büyük. Politika yapıcılar harekete geçmedikçe hiçbir şey değişmeyecek." demişti. Apple'a karşı bir cephe oluşturan Twitter, Spotify ve Epic Games'in bir sonraki hamlelerinin ne olacağını ise zaman gösterecek.




Kaynak:https://www.reuters.com/technology/spotify-epic-games-get-ally-musk-fight-against-apple-fees-2022-11-29/

 Haberi Portalda Gör

E
geçen yıl
Yarbay

Bilmiyorduk ya çok secret bir bilgi inanamazsın bir de bir sürü tweet atmış. Apple değeri düştüyse birkaç tane al çakal seniii ileride satarsın xd

Spotify ceosu kendi platformunun yeniden listelenen şarkılarla kara para aklaması ve sanatçılara düşen gelirin diğer servislere göre daha düşük olmasına ne demeli, aynen disadvantage xd





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 30 Kasım 2022; 03:24:04 >


D
geçen yıl
Yarbay

Ve bu üçlü masanın her birisinin boş bir kişi olmasına ne demeli…




V
geçen yıl
Yarbay

Apple seve seve geri adım atacak. "Uygulamayı mağazadan silmek" kendi ayaklarına sıkmak demek. Onlar bir şey kaybetmez. Browser dan çalışmaya devam ederler(fortnite hariç). Yüzde 30 gibi saçma sapan bir miktardan vazgeçip diğer herkes gibi %1 %2 alsa problem kalmayacak.




P
geçen yıl
Yüzbaşı

apple bu mantığı yüzünden firmalar o farkı kullanıcıya yansıtıyor kimi uygulamalarda vs çok ciddi farklar ile karşılaşmakda mümkün bu yüzden uygulama içi satın alım yapacaksam illaki bunu farlı bir cihaz üstünde hallediyorum sanal kart ile daha az para ödüyorum kafam rahat 3-4 kazanacaksada onuda kazandırmıyoruz bu politika yüzünden 😉




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.