Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
195
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MDB ve SQL senkronize veri - YARDIM
D
geçen yıl
Çavuş
Konu Sahibi

iyi forumlar dostlar,

bi sorunum var kısaca bahsedeyim,
elimde bi masaüstü ve bir web uygulaması var. ikisininde kendi ayrı veritabanları var. bunların içinde ürünler - ürün kodu - ürün fiyatı diye benim ortak verilerim var.
toplam 200 ürün, ama benim bi fiyat güncellemesi yapmam gerektiğinde ikisini ayrı ayrı değiştirmem gerekiyor ve çok uğraştırıyor böyle basit bir sorun için.

bunu bir windows masaüstü uygulamasıyla veya yerelde kurulu bir php/asp script ile çözebilir miyim?

açınca ürünleri çek butonuna tıklıcam. birindeki ürün ismi ve fiyatını çekecek ben ürünleri fiyatını excel gibi aşağı inerek düzeltip gönder'e tıklayacağım. phpmyadmin ile girdiğim sql veritabanına ve c diskinin içinde bulunan .mdb veritabanında bu değişikleri kaydedicek.



S
geçen yıl
Yüzbaşı

Merhaba,

mdb veritabanı dosyası güncellemek için python kullanarak konsolda çalışan küçük bir program yazdım. Github'a ekledim, linkini veriyorum. Umarım işinize yarar.

Program 1.adımda aynı klasörde bulunan MDB veritabanını okuyup yine aynı klasöre Excel dosyası olarak kaydediyor.
2. adımda, değerleri güncellenen Excel dosyasını okuyarak MDB veritabanı dosyasına farklı bir Table ismi kullanarak yazıyor.

1-2 Küçük kod değişikliği yapılarak SQL veritabanını da (daha kolay şekilde) okuyup Excel'e aktarabilir ve tekrar yazabilir. Hatta, kod değişikliğiyle, aynı klasörde olmaksızın konum belirtilerek de işlem yapılabilir. Ancak kısıtlı vaktim nedeniyle bu kadar yazabildim.

Table üzerinde Primary Key alanından bahsetmediğiniz için, belirttiğiniz sıra ile 3 alanda veriyi yazacak şekilde ayarlandı. Aynı şekilde, küçük kod değişiklikleri ile bu kısmı da ayarlayabilirsiniz. Readme kısmı ekleyerek kullanımda olası hataların önüne geçmeye çalıştım.

Bir hayli acemi işi oldu ve console uygulaması olduğundan ilkel de görülebilir ama inş. işinizi görür.

GitHub - seckinar/MDB_Update



K
geçen yıl
Yarbay

neden masaustu uygulamanızın baktıgı local db yi silip onu da web uygulamasının db sine bağlamıyorsunuz ?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.