Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
521
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Elon Musk’ın 12 yaşındayken yazdığı oyunu oynayın
E
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Elon Musk’ın 12 yaşındayken yazdığı oyunu oynayın
Teknoloji dünyasının şımarık çocuğu olarak tanımlanan ve pek çok olayla gündem olan Elon Musk’ın hayatı da kendisi kadar maceralı. 12 yaşındayken yazdığı video oyunu bugün nostalji yaşamak isteyenlere hitap ediyor.



Elon Musk kimdir?



1971 yılında Güney Afrika’da doğan Elon Musk henüz küçük yaşlarda otizm spektrum bozukluğunun bir alt tipi olan Asperger sendromuna yakalandı. İsmi söylendiğinde duymayan ve belirli nesnelere saplantı derecesinde ilgisi olan Elon Musk’ın 8 yaşındayken ailesi boşandı. O da kardeşleriyle birlikte annesinin yanına yerleşti zira babası zeki bir mühendis olmasına rağmen sert bir insandı.



Ayrıca Bkz.Elon Musk uyardı: Twitter batabilir



9 yaşındayken ilk bilgisayarına kavuşan Elon Musk henüz 12 yaşında iken Blastar adını verdiği bir oyun yazdı. Space Invaders’tan ilham alan bu oyunda tek bir gemi geçişi oluyor ve geç kalındığı takdirde bombaya maruz kalınıyordu. 1984 yılında oyunu bir dergiye gönderen Musk, 500$ para ile ödüllendirilmişti.



1995 yılında internet balonundan faydalanan Elon Musk, kurduğu Zip2 şirketini 340 milyon dolar karşılığında Compaq’a sattı. Bu parayla daha sonra PayPal ismini alacak X.com çevrimiçi bankasını kuran Musk, 2002 yılında eBay’e 1.5 milyar dolar karşılığında sattı. Sonrasında SpaceX firmasını kurdu ve Tesla'ya yatırım yaptı ki şu anda en değerli firmalar olarak görülüyor.



Aslında örnek alınacak bir hayat hikâyesi olan Elon Musk’ın ilk yazdığı oyunu bir dergideki resimde gören Google mühendisi Tomas Llorent, uzun bir süre önce HTML 5 tabanlı oynanabilir bir oyun haline getirmişti. Bugüne kıyasla çok ilkel kalan oyun klavye ile oynanabiliyor.



Blastar



 



 Haberi Portalda Gör

12 yaşında yazdığı ilk oyun çok basit gibi görünse de bu oyunu 1983'te Youtube'nin, Udemy'nin olmadığı, hatta internette kod sitelerinin olmadığı bir yılda yazmış. Adam doğu...
Yoruma Git
Yorumun Devamı renklem - geçen yıl +17
size göre öyle bana görede apple kurucularından Steve Wozniak bir dehadır ama ismi Steve Jobs dan daha az anılır; yani gerçek dehalar veya gerçek kahramanlar her zaman ön...
Yoruma Git
Yorumun Devamı dreamblue35 - geçen yıl +6
R
geçen yıl
Yüzbaşı

12 yaşında yazdığı ilk oyun çok basit gibi görünse de bu oyunu 1983'te Youtube'nin, Udemy'nin olmadığı, hatta internette kod sitelerinin olmadığı bir yılda yazmış. Adam doğuştan deha ve bunu kullanabilmiş. Yürüyen şans, deha, zeka artık ne derseniz deyin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renklem -- 28 Kasım 2022; 21:27:11 >

Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
geçen yıl
Yarbay

size göre öyle bana görede apple kurucularından Steve Wozniak bir dehadır ama ismi Steve Jobs dan daha az anılır; yani gerçek dehalar veya gerçek kahramanlar her zaman ön planda olmayabilir...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @renklem
V
geçen yıl
Yarbay

Evet bu dünyada maalesef satış yapabilen insanlar kazanır.

Mesela, ürün satma, kendini satma, vs.





Bu mesajda bahsedilenler: @dreamblue35
T
geçen yıl
Çavuş

Maşa diyorum.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @renklem
R
geçen yıl
Yüzbaşı

Bunu ne için dediğinizi bilmiyorum ama kimsenin maşalığını yapma gibi bir şey yok tongucci. Elon Musk'un kripto borsadaki spekülatif haberlerinden, Twitter'deki işten atmalarına kadar olumsuz özellikleri tartışılsa da girişimci olarak yiğidi öldürüp hakkını teslim etmek zorundayız. Yorumlarda dikkat edersek iyi olur.





Bu mesajda bahsedilenler: @tongucci
W
geçen yıl
Yüzbaşı

Senin gibi yağlarsam para verir mi?..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 1 Aralık 2022; 18:12:29 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.