Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
236
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Anten Tavsiyesi?
E
geçen yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar,

şu anda, bir tanıdığım aşağıdaki modemi kullanmakta. İçerideki odalarda sinyal zayıf geldiği için anteni değiştirmeye karar verdik.

Kullanılan modem: TP-Link VN020-F3 300Mbps Wireless N VDSL/ADSL Modem Router


Sizce aşağıdaki linkteki anteni alsam, şu an kullanmakta olduğum modeme kolayca takabilir miyim?

https://www.hepsiburada.com/totolink-8dbi-2-4ghz-a008kit-indoor-360-omni-2-anten-p-hbv000002wj1i

Eğer bu uygun değilse, anten önerebilir misiniz? Modem ile sinyalin gitmesinin istenildiği oda arasında 2-3 tane duvar var.

Teşekkür ederim.



H
geçen yıl
Binbaşı

iş yapmaz. başka çözümler var.

youtube'a gir araştır. mesela en basitinden, antenlerin arkasına kavisli tv'lerden esinlenerek, buruşturmadan alumınyum folyo levha koy. hangi odaya sinyalin güçlü gitmesini istiyorsan oraya çevir. aynı şekilde sinyalin olduğu yerde başka bir router var ise onun da arkasına aynı işi yapabilirsin. buruşturmadan yap. Wifi biquad antenna videolarına da bakabilirsin. yerli videoda buldum bir tane ona da bak.


https://www.youtube.com/watch?v=qVol6urFQbU


aha videoda çıkmış. resim aramaya gerek kalmadı. kutu içecekleri güzelcene kesip antenlere takmış. işe yaradığını göreceksin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 29 Kasım 2022; 3:19:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
geçen yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Cevabınız için teşekkür ederim, ama gönderdiğiniz videoda ki denemede kola şişesinin kesip koymalarının hiç bir faydası olmadığını gözlemliyorlar.

5dB üzerindeki anten bunları 8dB ile değiştirmem neden işe yaramasın ki anlamadım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @haykoatmaca
H
geçen yıl
Binbaşı

onlara boşuna para verme. folyo işini dene iyileşme olduğunu rakamsal olarak tespit edebilirsin. satılan bir herhangi bir modem için performansını artıracak şekilde yedek parçasının satıldığını ben bugüne kadar hiç görmedim. öyle bir şey olsa, kendi üreticisi tavsiye eder veya piyasaya kendi sürerdi. bunların hepsi standart. fark yaratmak için ya mesh sistemi kuracaksın ya da böyle abudik işlerle bir şeyler yapmaya çalışacaksın. bunu ben de denemiştim. yakınımdaki dört yıldız bir otelin ap'sine bağlanabilmek için bağlanmıştım da. normalde bağlanmıyordu.




Bu mesajda bahsedilenler: @erdem_hs
C
geçen yıl
Yüzbaşı

Hocam o tarz ürünler yerine araya bir menzil arttırıcı koyun daha verimli olur. Örneğin RP-N12.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.