Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
930
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Mazda, gelecek vizyonunu gizemli bir konsept otomobille gösterdi
B
geçen yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Mazda, gelecek vizyonunu gizemli bir konsept otomobille gösterdi
Japon otomotiv devi Mazda, 2030'a yönelik orta vadeli stratejisini 36 dakikalık bir sunum videosuyla duyurdu. Buna göre şirket, 2030 yılına gelindiğinde satışlarının yüzde 40'ının elektrikli araçlardan oluşmasını ve bu uğurda yaklaşık 11 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor.



Mazda'nın sunumunda, bu bilgilerin yanı sıra göze çarpan bir diğer detay da iki kapılı beyaz bir coupe otomobil konsepti oldu. Şimdilik "Vision Study Model" olarak anılan konsept hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı ancak beşinci nesil Mazda MX-5'in ön gösterimi olabileceği konusunda genel bir kanı oluşmuş durumda. Üstelik videoda konseptten önce MX-5'in önceki jenerasyonlarının gösterilmiş olması da bu fikri güçlendiriyor.



Mazda, gelecek vizyonunu gizemli bir konsept otomobille gösterdi
Konseptin tasarımına baktığımızda tıpkı MX-5 gibi alçak bir silüete sahip olduğunu görmekteyiz. Geniş çamurluklar, koyu renkli büyük jantlar ve yukarıya doğru açılan kapılar ve dijital aynalar, konseptin dikkat çeken detayları arasında. Ön tarafta ise geniş bir panjur, aydınlatılmış Mazda amblemi ve ince farlar göze çarpıyor. Arkada ise yuvarlak stoplar bulunuyor.



Henüz sadece dijital ortamda karşımıza çıkan bu çalışmayla ilgili kesin konuşmak için erken. Bir sonraki nesil MX-5'in veya Mazda'nın gelecekteki tasarım dilinin ön gösterimi olarak karşımızda olabilir. Öte yandan, Japon üreticinin beşinci nesil Mazda MX-5'te arkadan itiş düzeninden ve içten yanmalı motordan vazgeçmeyi düşünmediğini biliyoruz. Bunun yanında elbette katı emisyon kuralları gereği elektrik desteği de bulunabilir.





 Haberi Portalda Gör

Oyuncağın fotoğrafını çekmişler.
Yoruma Git
efyavas - geçen yıl +10
Mazda bıraksın bu işleri, önce en temel yapması gereken şeyi yapsın. Satış, pazarlama, servis, lojistik işlerini çözsün. Saçma sapan hâle geldi. Bir marka ancak bu kadar ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı commandx - geçen yıl +4
E
geçen yıl
Yüzbaşı

Oyuncağın fotoğrafını çekmişler.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
geçen yıl
Binbaşı

Acaba yeni Rx-8 olabilir mi? Muhteşem duruyor...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
geçen yıl
Yarbay

Mazda bıraksın bu işleri, önce en temel yapması gereken şeyi yapsın. Satış, pazarlama, servis, lojistik işlerini çözsün. Saçma sapan hâle geldi. Bir marka ancak bu kadar berbat yönetilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
geçen yıl
Yarbay

Bu renderları P133 bilgisayarda mı yapıyorlar akıl alır gibi değil yav.




S
geçen yıl
Yarbay

çok şeker lan



A
geçen yıl
Binbaşı

O Mazda Türkiye'nin sorunu aslında. Doğru düzgün sıfır araç getirmiyorlar adamlar. Özellikle belirli bir eğitim seviyesinin üstünde insanların çoğunlukta olduğu semtlerde her sokakta bir Mazda araç var ama hiç sıfır yok çünkü bayide bile yok sıfırı. Servis ve yedek parça konusunda Türkiye'de de bir sıkıntısı yok. Ama satış ve pazarlama kabul edilemez seviyede, haklısınız.
Amerika, Avusturalya ve Kanada'da ise Mazda üretim kapasitesine göre çok iyi satıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @commandx
C
geçen yıl
Yarbay

Türkiyede varlığı yokluğu belli değil artık. Üstelik markanın kendisi veriyor distribütörlüğü. Avrupada da farklı değil.

Amerika vs diğer ülkelerdeki durumu da kötüye gidiyor. 2013'lerde skyactive serisi ile yakaladıkları çıkış yerle bir oldu. Bu kafayla devam ederlerse batarlar.

Mazda güzel marka, kaliteli araçları var, seveni de çok ama bunlar yetmiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @AtesHırsızı
G
geçen yıl
Yüzbaşı

Türkiye'de CX-5, Mazda 6, Mx-5 ve Mazda 2 modellerini hali hazırda bulabilirsiniz. Yurtdışı e-sim iptalini saçma bulduğundan dolayı Mazda 3, CX-30, MX-30, CX-60 henüz getirtilemiyor.
Kendisi en küçük Japon üreticidir, ayakları üzerine durur. Ne şanzıman ne motor konusunda çoğu Japon firma gibi Toyota'ya bağlı değildir, hepsinin tasarımı, üretimi kendine aittir. Bu bile saygı duyulması için yeterli.
Küçük hacim ve turbo saçmalığına uymayan tek Marka. 3.3 litre 6 silindire dönüyor hatta. Wankelinden tutun da 16:1 sıkıştırmalı benzinli motorlarına ve plugin hibritlerine kadar araçların üzerindeki motorlar gerçek birer "makine". Beğenmeyen emisyon hırsızı VW'in sahte 1.0 motorlarından devam etsin..
Satışlar gayet iyi, kötüye gittiğini nerden çıkardınız? CX-60'la Avrupa D-SUV piyasasını salladı hatta.



P
geçen yıl
Yarbay

Mazda kullandım 76 senesinde şimdilerin mazdaları kaç tık ileride kimlbilir.



A
geçen yıl
Onbaşı

geleceğin arabası gibi görünmüyor



G
geçen yıl
Yüzbaşı

Mazda, orta seviye araçların hep en ilerisini üretmişti geçmişte ve yine aynısını yapıyor.

12 yaşındaki Mazda'larda bile ön cam resistansı (kışın çok işe yarıyor), koltuk ısıtma, park sensörü, sollama / sağlama esnasında arkadan gelen araçları aynadan ve sesli uyarı sistemi, ayarladığın belli hız limitini geçince sürücüyü uyaran sistem bile var.

Bir araçta temel olarak ne lazımsa hepsi Mazda'da var.

Keşke ülkenin alım gücü yüksek olsa ve Mazda Türkiye'ye yeni modellerini getirse idi...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.