Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
422
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Facebook ve Instagram’da rüşvet skandalı: Kovulanlar var!
E
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Facebook ve Instagram’da rüşvet skandalı: Kovulanlar var!
Facebook ve Instagram sosyal ağlarını bugüne kadar izinsiz veri kullanımı veya izinsiz konum takibi gibi uygulama odaklı suçlamalarla duymuştuk. Şimdi ise rüşvet karşılığı yönetici araçlara erişim skandalı patlak verdi.



Meta onlarca kişiyi kovdu!



Gelen bilgilere göre geçen yıl Meta bünyesinde çalışan bazı kişiler Facebook ve Instagram platformlarının hesap kurtarma araçlarına erişim sağlamayı başardı. Bu sayede bazı engelli hesapların engelleri kaldırıldı veya erişimde sıkıntı yaşayanların sıkıntısı giderildi. Karşılığında ise binlerce dolar rüşvet döndü.



Ayrıca Bkz.Dikkat: Apple, Elon Musk, Uber, Binance gibi pek çok Twitter hesabı hacklendi



Anlatılanlara göre 25’ten fazla kişi rüşvet skandalında işten atıldı veya haklarında disiplin soruşturması açıldı. Bunlar arasında kampüsü korumakla görevli özel güvenlikler de yer alıyor. Net bilgiler olmasa da sisteme erişimi olan bazı kişilerin bulunması da yüksek ihtimal. Hatta aracı firmaların olduğu da belirtiliyor ve engelin kaldırılmasını isteyen kullanıcılardan paraları toplayanlar bunlar.



Daha önce de Twitter yönetim paneline erişen saldırganlar Elon Musk gibi fenomen hesaplardan Bitcoin dolandırıcılığı yapmıştı. İşin sonunda bir yönetim paneli ve bu panele ulaşan insanlar olduğu için her zaman suiistimale açık bir şekilde bulunuyor. Bu tür olaylarda asıl mağdur olanlar ise kurallara uyarak hesabını açık tutmaya çalışan kullanıcılar.




Kaynak:https://www.engadget.com/meta-fires-staff-hijacking-user-accounts-165807328.html

 Haberi Portalda Gör

Balık baştan kokar, Mark geçmişte facebook bilgilerini yüksek paralar karşılığı nerelere sattığı ortaya çıkınca çalışanlarının da patronlarını taklit etmeleri gayet normal.
Yoruma Git
monacomen - geçen yıl +6
D
geçen yıl
Yarbay

sosyal medya olayi sirketlerin ticari hizmeti olarak kabul edilip onlarin keyfi yonetimine birakilamiyacak kadar buyudu, toplum uzerinde etkili bir guc haline donustu. cok ciddi regulasyonlar ve antitrust yasalarina ihtiyac var. burdan kastim sansurlenmeleri kisitlanmalari degil, insanlarin dusuncelerini takip edilmeden fislenmeden ozgurce ifade edebilmeleri icin yapilmasi gereken duzenlemeler. kimin kendini ifade edip kimin edemiyecegine kimin hesabinin kapatilacagina bir sirketin politikalari karar veremez.




S
geçen yıl
Yarbay

Bu yeni bir olay değil. Geçenlerde bir OF çalışanı kadın Instagram çalışanları ile seks yaparak kapanmış hesabını açtırdığından bahsediyor. Yani arka tarafta epey şeyler oluyor. Şimdi ekonomi de çekilme olunca fırsat bu deyip, şirketi boşaltıyorlar.



M
geçen yıl
Yarbay

Balık baştan kokar, Mark geçmişte facebook bilgilerini yüksek paralar karşılığı nerelere sattığı ortaya çıkınca çalışanlarının da patronlarını taklit etmeleri gayet normal.




D
geçen yıl
Yarbay

Saatlere taksi çağırma özelliği değil de, taksilere çağırınca gelme özelliği koymalılar.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.