Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
38
Cevap
891
Tıklama
2
Öne Çıkarma
israiloğulları
I
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

insanlık tarihi boyunca
israiloğulları kadar başarılısı gelmedi çünkü adamların taktikleri çok başarılı.

adamlar binlerce yıldır yapılan aynı hatayı yapmıyor. toprağa saldırmıyor. alın topraklar sizin olsun diyor. rusyacım sende toprak bol, sıkıntı yok senin olsun diyorlar.

amerikasını fransa ingiltere almanya japonu alayını köle ettiler. bazı direniş gösteren yerler var ama aslında tek butona basmalık işleri var, israiloğulları diyorki..bırak konuşsun, ihtiyacım olan tek şey saatin tik ve tak edişi diyor. adamlarda boru gibi sabır var ve balık dolu bir havuzun su musluğunu açıp bekler gibi bekliyorlar. ben tek tek balıkları tutmakla uğraşmam diyor. su azalınca balıklar ölücek iner toplarım bu kadar basit zaten musluk açık, niye kendimi yorayım ki diyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 12 Ekim 2022; 15:5:25 >

18 yas ilgi alanlari
Yoruma Git
sakalsız messi - 2 yıl +6
Yurtta geceleri kuru ekmek yiyorum uyuyabilmek için
Yoruma Git
CİDELY - 2 yıl +4
S
2 yıl
Yüzbaşı

18 yas ilgi alanlari



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

İsrailoğullarının hangi silahları kullanarak tüm dünyayı köle ettiğini göremezsen,buna göre önlemini almazsan

sende köle tabakasının en alt kısmına yerleşirsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 12 Ekim 2022; 16:0:49 >


Bu mesajda bahsedilenler: @sakalsız messi
C
2 yıl
Er

Ben karnımı doyurmaya uğraşıyom bu kadar büyük dertlerim yok



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

al işte köle tabakasının en altına yerleşen arkadaş gelip yorumunu yazdı.
dostum karnını doyuramamanın sebebi yahudiler zaten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 12 Ekim 2022; 16:19:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CİDELY
C
2 yıl
Er

Yurtta geceleri kuru ekmek yiyorum uyuyabilmek için



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Insanno8693
D
2 yıl
Yüzbaşı

Türkler de bunlara dostluktan başka bir şey yapmadı. Amerika Yahudi lobisinin önde gelenlerinden biri bu durumu "Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın her Yahudi Türklere bir şeyler borçlu" diyerek dile getiriyordu. Bu kadar da nankör bir millettir.



L
2 yıl
Teğmen

Tuzu kuru olan anlamaz boşver



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CİDELY
I
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ulanlı yazma birader.

amerika ırak a girecez diyor,başka arap ülkeler tamam abi senleyiz diyor.
bir birlik var.avrupa birliği var.nato var. ülkelerin yönetimini düşürme var ama eski yıllardaki gibi tanklarla git,israil bayrağını oraya dik,oranın halkını asimile et hepsi ibranice konuşsun,yahudiler gibi giyinsinler şeklinde bir dünya yapısı yok. bugün fransa yada kanada.. amerikanın lafından çıkmaz ama fransada fransa bayrağı sallanır ve fransızca konuşulur. sen yazılan kelimelerin anlamını anlamadan yazıyorsun. toprak dediğin şey topraktır.isviçre konyadan daha ufak olabilir.ama ekonomisi boru gibidir. toprak eski önemini yitirdi ve toprak savaşları biteli asırlar oldu. hala ufak tefek devam etse de taktikler değişti. artık ülkelerin yeraltı kaynaklarını alırsın, madenini petrolünü alırsın onlar bitince şirketlerini alırsın onlar bitince devlete ait ne varsa sat dersin onlar da biterse gelecek 50yıla vade yapalım dersin ve onların geleceğini bile alırsın ama toprağını almazsın.o toprakta milyonlarca insan dolaylı yoldan senin için çalışsın dersin. anladın mı şimdi




Bu mesajda bahsedilenler: @Heisenbergin asistanı
N
2 yıl
Moderatör

quote:

insanlık tarihi boyunca

israiloğulları kadar başarılısı gelmedi çünkü adamların taktikleri çok başarılı.


Antik çağlarda çeşitli imparatorluklar tarafından boyunduruk veya sürgün yemek, kendilerine hakim Roma'ya devamlı başkaldırıp isyanların sonunda bir diaspora halkına dönüşmek ve asırlar boyu öyle kalmak, bir yandan tarihin çeşitli dönemlerinde, farklı yer ve zamanlarda eş zamanlı olarak yine boyunduruk altına girip büyük katliamlar yaşayıp bunları önleyememek, politik etkinlik sağlamak için çoğu zaman lobiciliğe, bankacılık veya ticarete bel bağlamak çok da büyük bir başarı hikayesine benzemiyor. Yahudilerinki şüphesiz enteresan bir tarih veya bir hikaye, belirli bir göreli başarı da aslında mevcut ama çeşitli kriterler ışığında büyük bir başarısızlık silsilesiyle beraber.

quote:

adamlar binlerce yıldır yapılan aynı hatayı yapmıyor. toprağa saldırmıyor.


Bu yorumu yapabilmeniz için Arap İsrail Savaşları'ndan, Golan Tepeleri ve Sina Yarımadası'ndan haberiniz olmamalı.

quote:

rusyacım sende toprak bol, sıkıntı yok senin olsun diyorlar.


Tarihsel anti-semitizmi ile kötü bir şöhret edinmiş Rusya'nın kendi içerisindeki bir azınlık olan Yahudileri toprak mevzusunda dinlemiş olduğunu ve ileride de dinleyeceğini sanmıyorum. İkinci Dünya Savaşı'ndan ne kadar sonra Avrupa'daki ilk ciddi devletlerarası savaşı çıkarmaktan çekinmediler. Rusya'nın baskın olduğu veya en azından Kremlin'in gözünde olması gerektiği eski Çarlık ve Sovyet hegemonya sahasına ABD'nin NATO aracılığıyla giriş yapmaya yeltenmesi Ukrayna'daki savaşın yadsınamaz nedenlerinden birisi. İsrailoğullarının madem Rusya'nın tarihsel olarak aslında kendisinin olduğunu iddia ettiği topraklarında hiçbir gözü yok, neden etkin şekilde lobicilik yaptıkları İsrail yanlısı veya bakış açısına göre kuklası ABD'yi ve NATO'nun genişlemesini durdurmak için özel bir çabaları yok? Söyledikleriniz hep kendi içinde tutarsız.

quote:

amerikasını fransa ingiltere almanya japonu alayını köle ettiler.


Başta ABD olmak üzere bazı güçlü ülkelerde İsrail lobisi oldukça güçlü ve dünyadaki bazı en zengin kimseler Yahudi kökenli olmasına rağmen bu ifade son derece abartılı ve gerçekliğin komplo teorisi teorisyenlerince epey çarpıtılmış bir resmi. İsrailoğulları güçlü ve etkin ancak dünyayı yönetmenin kıyısında bile değiller. Kimse değil. Devletler, ulusal birimler, pazarlar vs onların kölesi felan değil. Mekan ve zamana göre değişen seviyelerde etkinlik ve pay sahibi olmak başka, o başka.

quote:

ama aslında tek butona basmalık işleri var,


Niye basmıyorlar? Dediğiniz kendi içinde mantıksız. Dünyaya hakim olacakken hakim olmayayım, biraz eğleneyim diyecek halleri yok. Cevabı basit öyle bir düğme yok ve İsrailoğulları zannettiğiniz derecede güçlü değil. Hiçbir halk dünyanın hakimi değil. Farklı güç ve servet seviyelerinde çeşitli unsurların kozlarını paylaştığı veya işbirliği yaptığı sayısız faktöre dayanan çok rekabetçi bir dünya var. Tabii daha basit bir şekilde dünyayı anlamak istiyor olabilirsiniz ama bu şekilde başarılı olmayacağınız aşikar.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

cümlelerin aşırı uzun.

golan tepelerini biliyorum çünkü kfar kama israilde yaşayan birçok arkadaşım var.kardeşim yahudiler ayrı şey israil ayrı şey. ve yahudilik israille sınırlı değil.

ben sana adamlar bütün dünyayı faizle haraca bağlamış,tüm dünyanın içini boşaltmışlar kendilerine taşımışlar ve tüm dünyaya borç verip onların 100yıllık geleceğini bile satınalmışlar diyorum,sen bana golan tepesi diyorsun. gir youtube " erbakan akp yi kuran kurduran siyonizmdir yaz" çıkan videoyu izle. ben söylemiyorum adam söylüyor anlatıyor otur dinle. erbakan dolar yorumu yaz bak nasıl dünyadaki milyarlarca insanın emeği dolaylı yoldan yahudiler akıyor gör.tabiki kendi güvenliği için golan tepesini de alır suriyeyi de alır. hırgür çıkarmadan ne istiyorsa onu yapar. dünyayı sence kim yönetiyor? başıboş kendi halinde mi?

sen köleni öldürür müsün? senin için çalışan köleyi öldürmezsin. o da öldürmüyor ve sömürüyor. anladın mı olayı. 1. ve 2.dünya savaşları ikisini de yahudiler kazandı. hitler aslında bir kahramandır, yahudilerin tüm dünyayı kontrol edeceğini anlamış ve durdurmaya çalışmıştır ama başaramadı. almanlar zaten 1.dünya savaşında da türklerin yanındaydı çünkü türkler ve almanlar hep yahudilere karşı çıkmıştır.ikisi de kaybetti ve yahudiler kazandı. amerikası fransası kanadası ingilizi ve birçok ülke hepsi dolaylı yoldan yahudi için çalışır.cebinde altın paran yok kağıt parçası var,hangi yıldan beri? ülkende altın bitti,yeraltı kaynakların bitti,tohumun gıdan enerjin herşeyde dışa bağımlı oldun. faizle sömürüldün sömürülüyorsun sömürüleceksin. birçok konuyu cümle halinde yazıyorum detaya giremem fırsat yok ve uğraşamam. dinini kaybettin birbirine düştün. yahudiler sultan abdulhamidten filistin de toprak istedi ama sultan abdulhamid onları reddetti ve osmanlı direkt olarak hedef tahtası kondu.şuanki geldiğimiz yer de malum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 14 Ekim 2022; 9:51:9 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
M
2 yıl
Yarbay

quote:

devlete ait ne varsa sat dersin

gelişmiş ülkeler bunu 150 yıl önce yaptılar, özelleştirmesini tamamlamamış ülke gelişemiyor, bunu gördüler ve devletin asıl görevinin özel sektörü desteklemek olduğunu anlayıp devlete ait işletmeleri sattılar. böyle gelişti o ülkeler.

devlet işletmeci gibi davrandıkça gelişemezsin. devlet düzenleyici olmalı işletmeci değil.



N
2 yıl
Moderatör

Kaynağınız youtube ise, argümanların içini boşaltmak ya da görmezden gelmek haricinde vereceğiniz cevap yok ise kalabilir.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Insanno8693
I
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

kaynağım bu ülkede başbakanlık yapmış erbakan. bence biraz dinle izle öğren ondan sonra yaz.cümleleri uzatarak bağlaçlarla birbirine bağlayarak ve noktalamaya çok dikkat ederek olmuyor bu işler.


https://www.youtube.com/watch?v=wB37P9CDkrM&feature=youtu.be


https://www.youtube.com/watch?v=Wc0Nf_jD718&feature=youtu.be



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
N
2 yıl
Moderatör

Argumentum ad verecundiam.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Insanno8693
I
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

yazdıklarım youtube dan ibaret değil birebir yaşananlar. adolf hitler 6 milyon yahudiyi sabun yaptı.holokost yaz arat.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
I
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

sana mesaj yazıyorum video yolluyorum izle öğren diye,sen benim mesajımdan 1 dk sonra yanıtıma bile bakmadan cevap yazıyorsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
I
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

adolf hitler ,gün gelecek her öldürmediğim yahudi için bana küfredeceksiniz demiş. bütün taşlar yerli yerinde ama kimine göre bunlar sadece komplo teorisidir.ondan sonra yatıyoz kalkıyoz bu market fiyatları niye artıyor ki dersiniz dimi.hadi kolay gele sen çalışmaya git



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
N
2 yıl
Moderatör

Bu mevzulara meraklıysanız iki kaynak önereyim:


https://www.niallferguson.com/the-square-and-the-tower
Çevirisi:
https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/meydan-ve-kule-sebekeler-hiyerarsiler-ve-kuresel-guc-mucadelesi.aspx


https://www.amazon.com/Israel-Lobby-U-S-Foreign-Policy/dp/0374531501
Çevirisi:

https://www.kitapyurdu.com/kitap/israil-lobisi-ve-amerikan-dis-politikasi/125831.html
Genelde komplo teorisyenlerinin çarpık imgelerini yansıtan ve kaynak bazında hiç de güvenilir olmayan Youtube videolarına bakmaktan çok daha anlamlı olur. Tamamen sizin için bir paylaşım. Ayakları yere basan, en azından akademik bir disiplin ve yaklaşımı yansıtan, bulgularla hareket eden çalışmaları göz önüne almadan bu iş olmaz ki arkadaşım.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Insanno8693