Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
747
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Python Django mu? PHP mi?
A
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhabalar, yazılım öğrenmeye yeni başladım ve bir konuda takılı kaldım. Öğrenme aşamasındayken sürekli projeler geliştiriyorum ve bunların yanındayken freelance olarak iş alıp para kazanmak istiyorum projeler dediğime bakmayın öyle büyük bir site vs değil şuan html, css, bootstrap teknolojilerini öğrendim ufak tefek kendi halimde site geliştirip kendi kendime test edip takılıyorum. Şimdi bu aşamadan sonra python django mu öğrensem yoksa php öğrenip ordan mı bir şeyler yapsam diye arada çok kararsız kaldım hangisinden hızlı bir şekilde para kazanabilirim araştırmalarıma göre php bir tık daha önde gibi fakat kafam karışık bir türlü karar veremiyorum. Para kazanmaktan kastım niyetim öyle büyük paralar vs değil, öğrenciyim cep harçlığım çıksın eyvallah. Sektörde tecrübeli abilerim ablalarım sizlerin yorumunu bekliyorum.



D
2 yıl
Yarbay

Hedefin para kazanmaksa, backend için javascript ve hatta react öğren.

Python türkiyede çok kısıtlı, PHP de köyün delisi muamelesi görüyor. Yeni nesil programcı ve proje yöneticileri snobluklarından çıktıkları yeri beğenmiyor.

Php öğrenmesi daha kolaydır, ancak php yoluna gideceksen Laravel öğreneceksin, su anda pazar olarak buna takmış durumdalar.

Python ve django ile çok bir pazara ulaşamazsın ancak pythonun AI tarafındaki gücü orta uzun vadde de başka kapılar açar.

Para kazancam diyorsan javasciprt node+react. Yoksa php wordpress cenenneminde dağılır gidersin.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
2 yıl
Er
Konu Sahibi

D
2 yıl
Yarbay

Önce nodejs sonra react gerçi native olan mobile dev için ancak olsun. biri trt stüdyosu diğeri televizyon biri olmadan diğeri olmuyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 yıl
Er
Konu Sahibi

anladım hocam, teşekkürler




Bu mesajda bahsedilenler: @Delifisek.Tux
L
geçen yıl
Yüzbaşı

php ogrenilmeden framework'u ogrenilmez ogrenilir fakat bence dogru degil.. ayrica direkt php daha hizli calisir laravel maravel cms gibi kullanmam ben..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 28 Ekim 2022; 16:35:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
geçen yıl
Yüzbaşı

php herseye yeter



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Delifisek.Tux
D
geçen yıl
Yarbay

Javascript programcıları daha çok kazanıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Lucius24
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.