Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
310
Tıklama
2
Öne Çıkarma
160 tl’lik fatura yüzünden uğraşan onlarca insan.
C
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Sözde!!! , 2017 yılında çalıştığım bir mağazaya müşteri nakit olarak fatura ödemeye geliyor, nakit olarak iki adet faturasını ödüyor 80-80 toplam 160 tl. Ama müşteri seneler sonra faturasının ödenmediğini ben nakit verdim ama onlar kendi kartından geçmiş ve sonrada bankayı arayıp iptal etmiş demeleriyle savcılığa gidiyor ve savcılık 160 tl için soruşturma açıyor???

İlk önce adliyede çalışanlar sonra polisler bu konuyla ilgili meşgul oluyor ama bitmiyor sonra bayi sahibi sonra da o gün bayide çalışmış tüm çalışanlar!!! Hepimiz emniyete çağırılıyoruz. Ama sadece fotoğraf çekilmek için ifade vermek için bile değil. Müşteri ameliyat olduğundan fotoğraflarımızı çektiler ve müşteriye gösterecekler 5 yıl geçmiş üstünden 7 kişi poz verdik ve ordan ben şu kişiye fatura ödedim diyecek, büyük ihtimal birimiz kurban gideceğiz, nerden hatırlayacak kimin olduğunu, çok zor. Ya da hatırlasa ne olacak??

Daha sonra bu dediği kişi tekrar gelecek ifadeler vs. (Bu arada ben izmirden manisaya geliyorum bu iş için ve yol yemek masrafım vs 200 tl) 160 tl için bu kadar şeye değer mi?

Emniyete ya da savcılığa bu bayile alakalı buna benzer şikayetlerle gelinmiş olsa bir kaç kişi vs olsa yine neyse ama 10 senede bu konuyla ilgili tek şikayet gelmiş oda bu.

Şahsen bu konu sonunda olan devlete olmuş olacak. Önemli konular bekleyecek ve bomboş işlerle uğraşmanın bedelini sırada bekleyen ciddi olaylar çekecek…





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caglarr4562 -- 4 Ekim 2022; 16:9:48 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

D
2 yıl
Yüzbaşı

Ben hiçbir şey anlamadım. İş yerinin kartı mı var? Kartı bütün çalışanlar mı kullanıyor? Atıyorum senin adın Ahmet Şimşek. Üzerine kayıtlı kredi kartıyla iddia edilen şeyi yaptın. Bankaya sorulunca bu ortaya çıkar ve senin ifadeye çağrılman lazım.

5 yıl önce fatura yatırmak için muhatap olduğun birini tanıyabilmek imkansız değil ama çok da mümkün değil. Bu ancak kişinin vücudunda yara gibi diğer insanlardan kolayca ayırt edilebilmesini sağlayacak bir ayrıntı olması halinde mümkün. Uygulamaya göre öyle de bir şey yok. Atıyorum kolunda akrep dövmesi vardı dese, gelip kolunuza bakardı polis. Artı şu da var, 5 yılda insan aynı kalmaz. Bu yüzden ÖSYM sınava girerken fotoğrafını çekiyor ama o fotoğrafı 5 yıl kullanabiliyorsun. % yıl sonra yeniden gelip fotoğraf çektirmeni istiyor. Demek ki insan değişiyor. Tabi ki bunları savcıya söylesen, fırçayı yersin güzelce ondan sonra polise talimat verip seni dışarıya attırır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 4 Ekim 2022; 19:15:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Fatura ödeme sistemini herkes kullanıyor, personel sıra sıra oraya geçiyor o yüzden herkes yapmış olabilir deniyor. Müşterinin iddaası size nakit verdim siz kendi kartınızı geçtiniz diyor ama böyle bir şey mümkün değil. (biri gizli yapmadıkça)

Diyelim ki yaptı dediğim gibi bayi sahibi çağırılır kadına kartı kim geçtiyse slipte onun adı yazar o kişi de gider. Hatta varsa böyle bir şey bayi sahibi özür diler günde 2000-3000 arası kazanan yer bu zararı karşılar.

Müşteride bir makbuz, fiş, slip gibi bir şey de yok yani tamamen hayali bir şeye dönüyor. Zaten slip vs olsa bile silinip gidiyor.

Dediğim gibi birden fazla şikayet olsa gene neyse tek şikayet var.

Olan bizlere oluyor daha bir iki kere gidip gelsek yol parası cart curt yazık günah herkese.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caglarr4562 -- 4 Ekim 2022; 22:40:12 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @denn.zent
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.