Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
751
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Türkiyedeki bölümlerin gereksiz uzun olması
X
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

her lisans bölümü min 4 yıl olacak diye bir saçmalık var halbuki avrupada 2-3 arası değişiyor en basitinden aklıma gelenler eğitim fen edb iibf bölümleri 4 yıla uzatacaz diye derslerin yarısı çöp gereksiz bu işin başındakilere göre 10 yıl olsa daha iyi. millet ne kadar geç mezun olsa işsizliği o kadar geciktirmiş olacaklar okuyanlar da gerçekle o kadar geç yüzleşecek



Bakış açısına göre değişir. Almanya'da lisans ve/veya master yapan çok arkadaşım var, lisansı burada yapıp masterı orada yapanlar da var, ve ben iyi ki burada okumuşum diyorum. Alma...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Yirikalische - 2 yıl +6
L
2 yıl
Er

Doğru

Euda çoğu 3 yıl



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
2 yıl
Onbaşı

kesinlikle haklısınız



G
2 yıl
Teğmen

Trde uniler akademisyen yetistirmek icin. amac her seyi ogrenmek/ogretmek.keske sadece meslek hayatimizda gerekecek seyleri ogrensek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0747462BA -- 3 Ekim 2022; 0:14:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 yıl
Yüzbaşı

4 senelik olması sorun değil aslında. Sorun 3 senede bitirmenin mümkün olmaması.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Y
2 yıl
Yarbay

Bakış açısına göre değişir. Almanya'da lisans ve/veya master yapan çok arkadaşım var, lisansı burada yapıp masterı orada yapanlar da var, ve ben iyi ki burada okumuşum diyorum. Almanların yaptığı hem sıkıcı, hem de efektif değil bana kalırsa. Düzgün proje vs. vermeden dönem sonu büyük sınavlarla sınıfı geçiyorsun, gerçek hayattan, iş hayatından vs bağımsız, sanki üniversite giriş sınavına çalışır gibi. Sen kimsin deme, herkesin deneyimleri benzer, konuşmayı deneyebilirsin. En yakın arkadaşlarım Almanya'da şu an, bazıları doktora yapıyor, bazıları çalışıyor, bazıları bir süre çalıştıktan sonra mastera başladı, ama hepsinin deneyimleri benzer.

Hiç sosyal ders yok. Gençlerin 18-24 yaşları arasında öğrenmeleri gereken şeyler var, kaliteli okullarda okuyanlarda var olduğu söylenen kültür bu öğrenimlerden kaynaklanıyor. Irkçısı, ayrımcısı az oluyor, empatileri yüksek oluyor, çünkü okuduğun bölümden bağımsız olarak hayata dair bilgiler öğretiliyor.

Şimdi biriniz çıkıp diyebilir, yahu ben mühendislik okuyorum, bunun yeri mi diye, peki neresi yeri? Mezun olmuş insanları toplayıp zorla bilinçlendiremezsiniz, ama üniversite ortamı bunun için ideal yer. Hem ergenliğin son evreleri, hem de senle aynı ilgi alanlarına sahip yaşıtlarınla birlikte kişiliğini oturttuğun yer.

Üniversite çalışma hayatından önceki son duraksa sana düzgün yazı yazmayı da öğretecek, sosyalliği de katacak, gerekli özgüveni de sağlayacak yer olmalı. X okulundan mezunum dediğinde sadece bölümle alakalı problemleri çözebilir biri olduğun değil, belli bir kaliteye sahip olduğun anlaşılacak.



Y
2 yıl
Teğmen

4 sene kısa olabilir ama uzun olmaz.
Aha 1 senesi bitmiş gitmiş 2. sınıf olmuşum.

Zaman hızlı akıyor zaten. Aradaki 1-2 sene artık çok süre değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Onbaşı

Haklı beyan.
Boun turizmin ilk dönem curriculum’ına bakalım:

TRM 101 Introduction to Tourism Industry 3 5
TRM 107 Anatolian Civilisations 3 5
TRM 111 Economics I 3 5
TRM 141 Introduction to Psychology 3 5
TRM 151 Business Mathematics 3 5

Şaka gibi, 101 dersinden tut anadolu uygarlıkları diye ders var, econ ve mat dersleri de mis, intt ve tur içinde sadece.

Dönem 2

TRM 104 Environment and Tourism 3 5
TRM 108 Information Systems For Tourism Industry 3 5
TRM 112 Economics II 3 5
TRM 124 Business Communication 3 5
TRM 134 Principles of Management 3

Dicek pek bişi yok. Koskoca 1 öğretim yılı zorlasan 1 ayda biter



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Yarbay

Bu sebebi akreditasyon ile alakalı.Avrupada uygulamaya özen gösterilirken yani normalde ders sayısı azken.Türkiye'deki kurumlar sırf bu açığı kapatmak için aşırı teorik derslerle doldurmuş.Normalde 2 senede bitecek hallolacak şeyler 4 yıl mesela.Ha şöyle olsa uygulama ve teori biraz kişiye yarar şekilde bir program düzenlense anlayacağım.Öğrencilerin hiçbir işine yaramayan zibilyon tane gereksiz şeyi kitliyorlar.Ha ne oldu formalitede şunu bunu geçtin sınav cart curt e işe yarar ne var ortada koca bir hiç.

İşle odaklı ciddi şeyler öğrenmek yine sana kalıyor kurs sertifika iş.Aslında burada mı ne gördüm.Türkiye'deki kurumlar kendi bozuk sistemini devam ettirecek akademisyenler yetiştirmekten başka bir halta yaramıyor.Hepsi böyle.

İlkokul lise müfredatı ise bilindiği üzere kokuşmuş devlet yapısına memur yetiştirmek üzere planlanmış.Bir halt olmaz yani bu şeylerde.

Ülkede ciddi reform lazım.Ama kim yapacak.Ben acıyorum Türkiye'de parlak idealist hayali olan kişilere.Yazık saçma sapan sınav gelecek kaygısı ile erken yaşta sinir hastası oluyor hepsi.Burada gençler geziyor eğleniyor.Araba alıyor dertleri tasaları yarın ne yapsam.Yazık.



T
2 yıl
Yüzbaşı

Boun thm mis intt ucap i 1 senede bitiririm uzerine 2.donemimde 1.sinif derslerimi veririm diyorum ne diyorsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bounlukizaraniyor
B
2 yıl
Onbaşı

ez+ yüksek onur diyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @The Killing Road
A
2 yıl
Binbaşı

almanyada mühendislikler 3 yıllık zaten



W
2 yıl
Yarbay

240 kredi muhabbeti var aşırı zor dersler var mesela bizde de 2 kredi. Yani yazık günah dersle bizim bölümümüz hiç alakalı değil. Çoğu kişi kaldı dersten aşırı zor gereksiz bir ders ama 2 kredicik al tarafı. Her dönem 30 krediyi alıp vermen lazım ki 8 dönemde totalde 240 kredini verip mezun olabilesin. 5 kredilik çok az dersimiz var. Millette 6 kredilik dersler var ama bizde en babası 5 kredi o da toplasan 2-3 ders anca vardır 3 ve 4. sınıfın toplamında yazık günah. 4 yıllık okutacaksınız diye gereksiz gereksiz ders doldurup birde aşırı zorlayıp bırakmanın okulumuzun uzamasından başka bir faydası yok...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.