Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
379
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Galaxy S23 Ultra, makro kamerası ile şaşırtabilir
A
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Galaxy S23 Ultra, makro kamerası ile şaşırtabilir



Samsung tarafından gelecek yılın başlarında piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S23 Ultra’nın kamera tarafında büyük yenilikler sunması bekleniyor. Yakın zamanda yeni amiral gemisinin 200MP ana kamera ve 10MP makro sensörü ile geleceğine dair birçok söylenti duyduk. Ancak Samsung, kalan sensörlerin piksel sayısını arttırmak yerine farklı geliştirmeler sunabilir.



Makro kamerası ile fark yaratabilir



Bildirilenlere göre 2021 yılından bu yana sensör kaydırma teknolojisi üzerinde testler gerçekleştiren Samsung, yeni bir makro kamera patenti için WIPO’ya (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) başvuruda bulundu. Samsung’un bu teknoloji konusunda Apple ve diğer rakiplerinden geri kaldığı düşünüldüğünde, yeni özellik Galaxy S23 Ultra’da karşımıza çıkabilir.



Yeni teknolojinin Galaxy S23 Ultra'nın hangi sensörlerinde kullanılacağı henüz bilinmiyor. Ancak makro kamera tarafında kullanıldığını düşünürsek büyük bir gelişme sunacağını söyleyebiliriz. Zira günümüzde 10x optik zoom (veya 100x hibrit zoom) elde edebilen bu sensör, amiral gemisi ile farklı aydınlatma koşullarında çekilen fotoğrafların daha yüksek kaliteye ve daha net bir görüntüye sahip olmasını sağlayacak.



Ayrıca Bkz.Samsung, Expert RAW uygulamasını destekleyen cihazlara yenilerini ekliyor



Önceki sızıntılara göre Snapdragon 8 Gen 2 platformundan güç alacak Galaxy S23 Ultra'nın 6.8 inç 3088 x 1440 piksel OLED ekrana, 5.000 mAh pil kapasitesine sahip olması bekleniyor. 




Kaynak:https://www.sammobile.com/news/galaxy-s23-ultra-may-use-telephoto-camera-with-sensor-shift-stabilization/

 Haberi Portalda Gör

ipon fanboylarının sürekli hayran kaldığı ama kibirlerinin satın almaya izin vermediğini markadır samsung
Yoruma Git
torabi - 2 yıl +11
Aps-c sensörü doyuracak buyuklukteki bir lensin kalınlığı en az 3cm olur ki ois felan dev gibi olur telefon cebe sokamazsin o çıkıntıdan. He küçük lens kullanırsın bu sef...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Fatihkb5859 - 2 yıl +6
M
2 yıl
Yarbay

Apple'ın tırnağı olamaz Samsung



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
2 yıl
Yüzbaşı

Q
2 yıl
Teğmen

umarım böyle büyük lensler koymazlar




T
2 yıl
Binbaşı

ipon fanboylarının sürekli hayran kaldığı ama kibirlerinin satın almaya izin vermediğini markadır samsung





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torabi -- 2 Ekim 2022; 15:0:5 >


U
2 yıl
Çavuş

200mp kamera ile 3x kayıpsız zoom yapılıyor. 3x optik zoom kamerası yerine böylesi gelmiş bir macro sensörü kullanmak mantıklı.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Yarbay

3x optik zoom yerine neden macro lensi koysun hocam? Normal zoom, macro'dan daha çok kullanılıyor. Ayrıca ultra modelleri 3x değil 10x optik zoom yapıyor?





Bu mesajda bahsedilenler: @uqurb2
M
2 yıl
Yarbay

3-4 tane kamera koymaktansa keşke bir tane APS-C sensör koysalar. Bu saçmalıklara gerek kalmaz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
2 yıl
Er

Aps-c sensörü doyuracak buyuklukteki bir lensin kalınlığı en az 3cm olur ki ois felan dev gibi olur telefon cebe sokamazsin o çıkıntıdan. He küçük lens kullanırsın bu seferde sensorun kenarları iyi ışık alamaz vinyetli resimler çekmeye başlar sensör



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mr. Jingles
M
2 yıl
Binbaşı

4 kamera ne gerek var 2 tane yeterli bence.ayrıca samsung şu köşeli tlf sevdasından vazgeçmeli cebe sığmaz tlf sony sırf bu inadı yüzünden kaybetti.edge 7 gibi tlf kasası çıkarmadılar bir daha.




D
2 yıl
Yarbay

S22 Ultra

1x-3x optik zoom arasi Klasik telefoto

3x-10x optik zoom arası perikop kamera vardi

108Mp'lik Hm3 sensoru 3x optik krop zoom yapabiliyordu aslinda



Neyse s23 Ultra'da kullanilacak 200mp'lik yeni hp3 sensörü 4x optik zoom'u kroplama ile yapabiliyor.Klasik telefotoya gerek yok aslinda.Periskop lnse imaj sensor sabitleyici gelecek makro kamera yerin yazılımla ultrawide,Apple ve Huawei gibi macro modu getireleri daha mantikli.



S21 Ultra'da 1-3x arasi zoomda periskop ve klasik telefoto cakiiyorlardi ve goruntulerin bulanik olmasina sebep oluyordu !




D
2 yıl
Yarbay

Her türlü iphone geçiyor Samsung ve Huawei iphone bitmiştir.




U
2 yıl
Çavuş

Ultra modellerde çift optik zoom kamerası 3x ve 10x. 200mp ile zaten 3x kayıpsız optik seviyesinde zoom yapılıyor. Yüksek MP güzel bir özelliği.



M
2 yıl
Er

Ama ekran kırılırsa hapı yuttunuz ve batarya erken biter. Samsungkarın genel sıkıntısı bu



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.