Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
530
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Eski windowsu ssd’den açma
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak sizlere laptop’umun ssdsi 256gb’dı ve yetersiz geliyordu onu 1tb ssd ile değiştim yeni ssdye windows 11 temiz kurulum yaptim ve eski ssdyi pc’den çikardım fakat eski ssd’imde ihtiyacım olan önemli bilgiler de mevcut. Benim sorum size ssd case’ler var, onlardan alip windowsumu harici olarak istedigim zaman usbden çalıştırabilir miyim?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
2 yıl
Binbaşı

Cevap geç olacak ama elbette çalıştırabilirsin. Disk formatı NTFS/FAT olduğu sürece Windows tanır, belki Disk Yönetimi'nden sürücü harfi ataman gerekebilir. Sürücü kutusu alırken bilgisayarın USB 3.0 destekliyorsa, alacağın ürünün de USB 3.0 olmasına özen gösterirsen çok daha hızlı kullanırsın, gerçekten fark ediyor.

Eğer laptop'ın eski cd'li modelse cd'yi çıkarıp cd hdd kutusu satın alıp SSD'ni kalıcı olarak sistemine entegre edebilirsin.

Sorunu bir daha okudum. Windows'u çalıştırmaktan bahsetmişsin, evet bilgisayar açıldığında F12 ile BIOS sıralamasında USB olarak seçersen oradan başlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 15 Ekim 2022; 15:26:6 >

R
2 yıl
Binbaşı

Hayır çalışmaz. USB için bootable usb, yani önyüklenebilir usb disk oluşturman gerekir (o diske format atmadan bunu sağlaman mümkün değil). Sistemin Windows GO ya dönüşümünü sağlaman lazım ya da sata girişine takmalısın mutlaka. İşletim sistemini kullanmak için değil, dosyalara erişmek için diyorsan o zaman bahsettiğin şekilde usb den dosyalarına erişebilirsin harici disk olarak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 18 Ekim 2022; 1:1:58 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.