Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
246
Tıklama
2
Öne Çıkarma
George Orwell – Hayvan Çiftliği
N
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Kitabın Konusu

George Orwell Hayvan Çiftliği Kitapta geçen yedi kutsal kuralın zamanla değiştirilmesi, makam mevki eline geçirenlerin gücünün zehirlemesiyle kutsallara bile dokunabileceğini gösterir.

Kendi özgürlükleri için yola çıkan bir çiftlik dolusu hayvanın ve başka bir hayvanın iktidar hırsı yüzünden yaşadıkları olayları kaleme alıyor. Hayvanlar üzerinden yaşanan ülke sorunlarını anlatıyor.

Sorumsuz insanlar tarafından yönetilen çiftlikte hayvanlar zor durumdadır. Yemekleri düzenli olarak verilmez ve insanlar hayvanlara kötü davranır. Sonunda hayvanlar ayaklanıp insanları çiftlikten kaçırırlar ve yönetime el koyarlar. İlk başta her şey düzelmiş görünür. Karınları toktur, işler eşit dağıtılmıştır ve kötü muamele görmezler.

Zamanla yönetim ele geçiren domuzlar iktidarı kendi çıkarlarında kullanmaya başlarlar. Domuzların ve doğal olarak çiftliğin lideri Napolyon ilk olarak kendi aralarındaki okuma yazma öğrenen, kendini geliştiren Snowball adlı domuzu çiftlikten attırır. Düşünen, okuyan, kendini geliştirmeye çalışanlar iktidar tarafından tehlikeli olarak değerlendirilir.

Mutlak güce sahip olmak bu gücün bir zaman sonra kaybedileceği korkusunu da beraberinde getirir. Bu korkuya sahip iktidar gücü kaybetmemek için yasa dışına çıkar. Yasa dışına çıktıkça yaptığı muamelenin kendi başına da gelmesinden ya da kendisinden hesap sorulmasından korkan iktidar gücünü kaybetmemek için daha da baskıcı olur ve bu sonsuz döngü aynı şekilde devam eder. İktidar değişse bile intikam ve kendini koruma isteği iyi niyetle başlayan yeni dönemi aynı sarmalın içine iter.

Yayımlandığında Stalin döneminin eleştirisi olarak bilinen eser esasen sadece Stalin dönemi için değil, tüm otoriter ve totaliter rejimlere önemli eleştiriler yönetmektedir.

Kaynak: E-Kitap Store



M
2 yıl
Yarbay

Tanıdık geldi :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
geçen yıl
Teğmen

Güzel kitaptı.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.