Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
203
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bertrand Russell – Mutlu Olma Sanatı
N
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Kitabın Konusu

Bertrand Russell Mutlu Olma Sanatı Kitabın İlk bölümünde mutluluk savaşında karşımıza çıkan bir başka düşmanı ele alıp onları hangi gözle görürsek yenilmeyeceğimizi inceliyor. Bu düşmanlar yorgunluk, rekabet, kamuoyu korkusu gibi hemen her hayatın içinden düşmanlar. İkinci bölümde ise mutluluk için gerekenler sıralanıyor.

Russell’a göre mutlu olabilmenin en kolay yollarından biri ilgi alanlarınızın çeşitli olması. Örneğin ormanda sıradan bir insanın yürüdüğünü düşünelim. Başta ağaçlara, yeşile hayran kalır ancak bir süre sonra manzara ilgisini çekmemeye başlar.

Russel, mutluluğun çabalayarak elde edilebilecek bir şey olduğunu düşündüğü için bu uğraşa, Mutlu Olma Sanatı adını veriyor. Elbette bu uğraşın ilk adımı kendini tanımaktan geçiyor. İş, aile, din, komuoyu gibi birçok farklı alanda farkında olarak ya da olmayarak hissettiğimiz sıkışmışlığı çözemedikçe, mutluluğun hep bizden uzaklaşacağını söylüyor.

Bu doğrultuda bakışımızı kendimize çevireceğimiz konularda açıklamalar yaparak, kendi mutsuzluk kaynağımıza ulaşmamızı hedefleyen kitap, devamında bu duyguyu iyileştirebilmek için de önerilerde bulunuyor.

Kaynak: E-Kitap Store



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.