Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
268
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İşitme cihazlarında önemli gelişme
E
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İşitme cihazlarında önemli gelişme



Özellikle duyma problemi çekenler için önemli bir yer tutan işitme cihazları, standart kulaklık ürünlerine nazaran daha karmaşık bir alım prosedürüne sahip. Doktor raporu ve reçete yanında mülakat hatta ses uzmanlarından rapor isteyen ülkeler bile mevcut. ABD ise bu konuda önemli bir adım atıyor.



İşitme cihazlarında rapor dönemi sona eriyor



2017 yılından bu yana gündemde olan ve ABD İlaç Kurumu - FDA tarafından takip edilen konu işitme cihazlarının standart bir şekilde satın alınabilmesine olanak tanıyacak. FDA bununla ilgili düzenlemede son aşamaya geldi.



Ayrıca Bkz.Adidas solar kulaklıklar bir geldi pir geldi



Düzenlemeye göre en fazla orta seviyede duyma problemi olanlar ve 18 yaş üzerinde olanlar işitme cihazlarına rapor veya reçete olmazksızın erişebilecekler. Ağır işitme kaybı olan veya 18 yaş altında olanlar ise mevcut düzenlemeye uymak zorunda.



İşitme cihazlarında bu tür rapor veya reçete gerekliliği hem suiistimali önlemek hem de kulağa etkisi olan bu cihazların en uygun şekilde hastaya ulaşmasını sağlamaktı. Bununla birlikte işitme cihazlarının standart kulaklık gibi satın alınabilmesi rekabetin önünü açacak ve geniş bir pazar haline gelmesini sağlayacak. FDA kararının Ekim ayı ortalarında hayata geçmesi bekleniyor.




Kaynak:https://www.engadget.com/fda-final-rule-over-the-counter-hearing-aids-162735934.html

 Haberi Portalda Gör

S
2 yıl
Binbaşı

Amazon usa da satılıyor sipariş verip annem için almıştım. Bunun farkı ne oluyor acaba ?

Teşekkürler.




0
2 yıl
Yarbay

Amerikadaki hertürlü kanunu haber yapın, çokta umurumuzda gibi.




M
2 yıl
Binbaşı

EKG ölçümü yapan saatlere bile daha yeni izin verdiler, bu kim bilir ne zaman gelir...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.