Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
769
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Yazılım sektörüyle ilgili kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin
T
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Foruma bakıyorum, kimi bilgisayar mühendisliği okuyunca ayda 10 bin dolar kazanacağını sanıyor, kimi ise çok talep var gelecekte asgariye takılacaksınız kafasında. Şimdi işin gerçeğine gelirsek: tüm dünyada yazılım sektöründe hala çok büyük çalışan ihtiyacı var. Hakeza ülkemizde de çok sayıda eleman açığı var. Vasat bir öğrenci olarak mezun olsanız dahi çok rahat iyi maaşlara iş buluyorsunuz, vasatın biraz üstü olsanız son derece iyi şartlarda iyi paralara çalışabilirsiniz. Yazılım tek bir sektör değil aslında: siber, web, mobil, veri analizi, yapay zeka, makine öğrenmesi... bir sürü kendi içinde birbirinden çok farklı alanı var. İlginizi çeken alanda ilerleyebilirsiniz. Yurtdışına gitme konusuna gelirsek, vasatsanız gitmeniz zor. Mükemmel olmanıza kesinlikle gerek yok ama en azından sizi öne çıkaran özellikleriniz olmalı. Yazılım sektöründe çalışmak çoğu insanın sandığı gibi kolay mıdır derseniz ona da kesinlikle hayır derim. Stresli ve zor bir iş. %90 özelde çalışacaksınız, çalışma şartları şirkete göre değişir. X şirketi harikayken, Y şirketi çalışanlarını köle olarak kullanabilir.

4 sene boyunca doğru düzgün hiçbir şey yapmadan, kendiniz hiç başka şeyler için çabalamayıp sadece dersleri geçerek okulu bitirirseniz vasat bir mezundan öte başka bir şey olmazsınız. ama derslerinizi iyi öğrenir, kendinize bir şeyler katarsanız gerçekten çok iyi yerlere gelirsiniz.

Uzun lafın kısası hiçbir şey bilmeyen, daha üniversiteye bile gitmemiş yaşıtlarınızın, sektörle alakası olmayan cahil cühelanın lafıyla hareket etmeyin. Direkt sektörün içinden olan insanlarla konuşun.



N
2 yıl
Teğmen

Teşekkürler hocam konu için bende cengaver olmuş durumdayım üniversitem pek iyi değil ama elimizden geleni yapacağız bu onurlu mesleği taşıyabilmek için



Y
2 yıl
Teğmen

up



T
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

sabah uplaması



K
2 yıl
Yüzbaşı

bilgisayar 20 kdan 15kya düştü onu değiş



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mehmetxy1
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.