Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
351
Tıklama
1
Öne Çıkarma
TYT AYT bölümündeki mesajlar sayılmalı
Etiket : #Yeni Özellik
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

forumca sıkıldık artık bu durumdan. belki binlerce mesajı olan insanlar rütbesiz dolaşıyor ortalıkta. bugün tepkilerini gösterme amaçlı bir konu açıp spamlamaya başladılar. herkese uzaklaştırma cezası vererek hiçbir sorunu çözemezsiniz. benim gibi bu spam hareketine katılmayan insanlar bile şikayetçi bu durumdan. uzaklaştırılmayan insanlar da rahatsızlık duyuyor yani. teşekkürler şimdiden.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

N
2 yıl
Moderatör

Tamam da kuralları ihlal ederek de sorun çözemezsiniz ki. Rütbe artışı sağlayacak reel olmayan mesaj sayısı artsın artmasın spam yapmak - bilhassa da forumu çok karıştıran türden - bir kural ihlali. Arka arkaya 1, 2, 3, 4, 5.... 58, 59 diye sayfalarca mesaj atılan konulara ve spam mesajlara elbette müdahale edilir. Bu işe kalkışan üyeliklere de bir fren çekilir. Zaten bir anda rütbe mevzusunu neden bu kadar dert edindiniz anlamak çok güç. Rütbe teknik bilgi paylaşımının baskın olduğu forum bölümlerinde mesaj atarak elde edilebilen biçimsel bir teşvikten ibaret. Bir rütbenin diğerine nazaran yüksekliği pratikte kimseyi öbüründen daha bilgili yapmıyor ya da üstün kılmıyor. Yeni bir panel özelliği de getirmiyor. Çokça ve renkli yıldızlar olmadan da hayatınıza mutlu mesut devam edebilirsiniz.

Yine de hala bu konuda derdim var diyorsanız forum destek hattında bir form açıp talebinizi iletebilirsiniz birkaç kafadar üye olarak topluca karar alıp major kural ihlallerine yeltenmektense. Esasında anlayabiliyorum; büyük bir çoğunluğunuz zor koşullar altında üniversiteye girmeye çalışan lise çağında insanlarsınız. Yani gençsiniz. Toysunuz. Gençliğin verdiği ruhla kanınız kaynıyor. Ama dediğim gibi bu iş böyle olmaz. Belirli bir düzenden memnun değilseniz ve bu konuda yetkililere şikayetçiyseniz ve onlar tarafından talebinizde dikkate alınmayı umuyorsanız yetişkin bireyler gibi davranmalısınız ve gerekçelerinizi düzgünce iletmelisiniz. Belki o zaman arzunuz doğrultusunda bir değişim yapılacağını umabilirsiniz.

İyi forumlar.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sriiouss
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

kuralları ihlal eden yöntemlerini tam olarak desteklemesem de bu problemden rahatsız olduğumu öneri bölümünde belirtmek istedim. belirli kişiler tyt ayt bölümünde zaten konulara spam mesaj atıyorlar veya insanları trollüyorlar. iki yıldır forumda dolaşıyorum ben. bu kişiler her zaman forumda olacaklar. banlansalar bile yerlerini başkaları dolduracak. bu spam olayını da öyle insanlar başlattı zaten. amacım onların yaptığı çocuksu hareketi alkışlamak değil. banlanması gerekenler banlansın ancak yönetimin hak edenler olarak bizim de sesimizi duyması gerekiyor. rütbe problemi her zaman dikkatimizi çekiyor zaten bizim. sürekli arkadaşlarla konuşuyoruz bu mevzuyu, neden mesajlar sayılmıyor diye. tyt ayt bölümü de yavaş yavaş eski popülerliğini yitirmeye başladı. bir sürü derece öğrencisi çıkıyordu eskiden bu forumdan. 2020 birincisi bile bu forumdan çıktı. bu gibi insanlar üniversiteye yerleştiği halde birilerine yardımcı olmak için gece gündüz uğraşıyor ise onları da forumda kalmaya teşvik edecek bir sistem olmak zorunda. teşekkür ederim zamanınızı ayırıp cevap verdiğiniz için. iyi forumlar.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
T
2 yıl
Yarbay

Hocam mesajlarınızda burası için "forum" diyorsunuz . Burası artık forum değil. "GSM Kulubü" daha doğru. Whatsapp grubu gibi, GSM no ile girilen, çıkılan bir ortam burası.

GSM no son derece özel bilgidir. Bence banka internet şubesi, e-devlet sitesinin bile GSM istemesi hem yanlış hem gereksiz ancak bir foruma bile GSM verip üye olduğunuz için bu yanlışlığı göreceğinizi sanmıyorum.

Foruma pardon GMS kulube yazılım geliştirme üzerine konulara bakmak için geliyorum ancak o da ne!... Yazılım geliştirme konuları "konu dışı" yada TYT AYT gibi GSM Club bölümlerde açılıyor! Hah işte son örnek:https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisligi-psikolojik-siniri-asmis--153645150 TAYT bölümünde açılmış deneyimli yazılımcı olarak bir nesler yazayım, yardımcı olayım diyorum ancak GSM Club, GSM istiyor. Bana cok saçma geliyor, yazılım üzerine bir mesaj yazmak için ancak ailem yakınlarım önemli iş ortaklarımla paylaştığım GSM'i "forum" adı altındaki bir GSM Club'a vermek. Bu bölüme o yüzden geldim. Öneri yapayım diye ancak istemedim. Önerisini yapmak bile saçma. O yüzden buraya yazayım dedim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sriiouss
X
2 yıl
Yarbay

Merhaba.

@Nat Alianovna yöneticimizin de dediği gibi, rütbe olayı esasen bir teşvikten ibarettir. Ancak teşvik içermeyen rütbeler de vardır. Örneğin bu rütbelerde kurmay yarbay rütbesi de yer alır ve forumda çok az kişide vardır. Bunun sebebi de artık o kişilerin yönetimce tanınmış, ve davranışları, mesajları onaylanmış kişiler olduğu anlamını taşır. Tabiki "iyi ve faydalı olursanız özel rütbelere ulasabilirsiniz" de bir teşvik gibi gözükebilir ama ben üstte dediğim görüşteyim. Bu rütbeye sahip olanlar için teşvik değil,yönetimin minnetini bildirir bir rütbe olmuştur ve karşılıklı minnet ve teşekkürü temsil eder. Yani diğer rütbelerden ayırır. Ancak pratikte yöneticimizin de dediği gibi, herhangi bir özel panel vs açılmıyor bu rütbeleri aldığınızda.

Yani bir noktaya kadar rütbeler teşvik, bir noktadan sonra ise artık minnet ve teşekkürü simgeler. Emekli yönetici rütbesi gibi düşünebilirsiniz veya 20+ yıl rozeti gibi.

Mesaj artma olayına gelirsek,
https://forum.donanimhaber.com/memstats.asp

Bu sayfadan kontrol edilebileceği üzere toplam mesaj sayısı herkesin görünenden çoktur zaten. Yıllar evvel ikimiz de yaşlarımız daha genç iken, @Nat Alianovna forum arkadaşımızı konu dışı bölümünde görmüştüm. Kendisini oradan beri de tanırım. Kendisiyle uzun süredir irtibatım olmasa bile kendisini tanır bilirim. Bu tanışıklık da çok önemlidir esasen, göz aşinalığından ötedir. Tanışıklık dediğim ille sohbet etmek demek değil elbette.Burada daha geniş bir anlamdan söz ediyorum. Günün birinde belki de hiç aklımızda yokken ben de yönetici oldum nat alianovna da oldu. Velhasıl demek istediğim, suyun akışını görmek gerekir. Konu dışında da mesaj sayısı artmıyordu ama görüldüğü üzere yöneticimizin an itibariyle 1800 küsür benim ise 17bin küsür mesajımız var. Hatta rütbe olayını geçip, forumda bölüm bile açmışız üyeler olarak. Yani olayı bambaşka noktalara taşımışız görüldüğü üzere.
https://forum.donanimhaber.com/haberlesme-forumu-olusturalim--139950285-8#140491799



Velhasıl, Kıdemli Yarbay rütbesi gibi, Kurmay yarbay rütbesi gibi çeşitli farklılık sağlayan rütbeler, bir nevi minnet ve teşekkürü simgeler. Diğer rütbeler ise çeşitli mesaj sayısı sıralamasına göre artarak bir teşvik oluştururlar. Bunu böyle kabul etmek gerekir diye düşünüyorum. Böyle kabul edildiğinde süreçleri okumak daha kolay olacaktır.

Bir üye olarak diyebileceğim şey, rütbeniz Er bile olsa katkınız ve emeğiniz üst düzeyde ise asıl buna bakmak gerekir. Yani bugün en üst düzey rütbeye sahip olsanız ama işlevsellik/katkı/emek (arttırılabilir örnekler) çok düşük olsa bir anlamı olmayacağı gibi, tüm bu süreçlerin birbirine paralel gitmesi gerektiğini düşünüyorum. İşte bu özel rütbeler veya diğer mesaj sayısı ile artan rütbelerin felsefesi buradadır. Eğer paralel bir şekilde artış varsa ve bu artışa kişilik özelliklerinin (diğer üyelere, düşüncelere, fikirlere yaklasım, uslup vb) pozitifliği de eşlik ediyorsa kısa sürede forum adına ve üyeler/okuyucular adına faydalı bir insan oluyorsunuz. Ancak tabiki insan halidir, bazen insanın ruhsal durumu da bu süreçleri etkiler. Bazen düşüşler, bazen çıkışlar vardır her yerde ve her durumda olduğu gibi.

Mesaj sayısıyla alınan rütbelere ulasmak icin içeriği boş mesajlar yazdığınızda ise onlar siliniyor ve rütbeniz geri düşüyor doğal olarak veya davranışlarınız, durumunuz değiştiğinde özel rütbeler de geri alınabiliyor.

@Jeolog. hocamız bir ara profillerimizde toplam mesaj sayısının yazacağını söylemişti bir konuda ama sanırım o proje onaylanmadı.


Son olarak, insan bazen fark edilmediğini düşünebilir bu da çok olağandır. Ancak forumun temel yapı taşlarının gözünden kaçmaz inancındayım hep. Elbette insan faktörü olan durumlarda her zaman hata payları olabilir ama bu hususta düşüktür diye düşünüyorum.

Çok genel bir mesaj oldu, okuyanlardan özür diliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 25 Ağustos 2022; 13:0:47 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna , @Jeolog.
J
2 yıl
Moderatör

profil sayfasında yazıyor aslında;

< Resime gitmek için tıklayın >

konu detayda da nick altına gelecekti ama ben ayrıldıktan sonra ne oldu bilmiyorum :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
X
2 yıl
Yarbay

Yanıtın için sağol hocam, aynen kullanıcı adı altındakinden söz etmiştim :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Jeolog.
T
2 yıl
Yarbay

Hocam şu siteye "forum" demeyin artık. GSM kulüp deyin. Forum, Internet ile özdeştir, GSM kulüp ise el telefonundan "Onay Kodu" yla girilen bir kulüptür. Burası artık donanım, teknik, yazılım konularının konuşuldugu bir forum olmaktan çıkmış. Bir tek, o da belki, otomobil forumu foruma benziyor. Öteki tüm forumlar ya GSM klubü statüsünde, ya da kimsenin uğramadığı, leş atan forumlar statüsünde. Bunlar yıllar yılı yaşayıp edindiğm duygu düşüncelerdir. Öteki her bir forumu incelemedim ancak anımsadığım ölçüde "kültür/tarih" gibi başlıkta bir foruma yorum göndereceimde GSM onayınız yok mesaj atamazsınız dedi. Kültür tarih ? GSM ?

GSM demek, izlenmek demektir. Bankalar, devletler GSM'i pek bi sever. Gerektiğinde adresinize "soruşturma belgesi" gelebilmesi de demektir. GMS onayı, GSM kulüp işletmecilerine orantısız güç sağlanması demektir. Kendilerine sorulsa "gerekli" derler. Kime göre gerekli? Bu gereklilik yasal mı? GSM onayı, ben alkol içip İslamiyeti (Arapça bir deyimdir, Türkçe bile değildir) biraz eleştirsem başsavcılıktan "toplumun coğunlugunun inandığı dine karşı söylemlerinizden dolayı başsavcılığa ugramanız gerekmektedir" yazılı belgelerin gelmesi demektir. Bunu Twitter'a GSM ile üye olan bir arkadaşım yaşadı, belgesi var. Bu forum mutasyonu yerde de böyle olgular yaşanıyor mudur bilmem ancak bence kesin yaşanıyordur. Devlet ile bankacıların pek bi sevdiği bu sisteme forumcuların da karışması üzücü. GSM benim özelimdir. İş ya da özel arkadaşlarla görüştüğüm bir numaradır, forum adı altında bir grup kişinin bu numaraya ortak olmaya çalışması, düşündürücüdür. Sonuçta ben buraya artık bir foruma giriyor gibi girmiyorum. Artık yorum yazma onayım olan forumlarda bile çok yazmıyorum. Bak ben de yanlış tümce kurdum, forum dedim. GSM Kulüp demeliydim. Alışmışız. Adlarını DonanımGSM gibi değiştirseler, herkes GSM'iyle girse de ben de rahatlasam, boşuna süremi harcamasam diyorum.

edit: GSM yerine GMS yazmışım + ek düzenleme
edit 2: Başka bir yerde de GMS yazmışım + sadeleştirme





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 25 Ağustos 2022; 13:14:16 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
X
2 yıl
Yarbay

Merhaba;

Daha önce bu gsm onayı mevzusu ile ilgili konu da açmıştınız, orada da uzun uzadıya konuşulmuştu bahsettiğiniz durumlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Tuğkan-0153
W
2 yıl
Yarbay

TYT AYT bölümü son 1-2 yıldır çöplüğe döndü. Trollük besleme platformu haline geldi. Önü alınamaz bir konu açılışı mevcut. Ben kullanmıyorum benim için problem yok, bazen popüler konularda denk geliyorum sınavlarla ilgisi olmayan bir sürü konu var. Trollük yapan dolu, küfürle, hakaretle mesajlar dolu. Yani kesin olarak diyebiliriz ki forumun en kötü bölümü durumunda. Günlük mesaj yazma limiti ve konu açma limiti getirilmeli. Aksi halde kaliteli bir forum içeriğine asla ulaşılamaz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.