Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
357
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Aynı Model iphone Cihazlar Arasında Panel (ekran) Ve Parlaklık Farkı
Y
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar 12 pro cihazımdan pil performansı ve hoparlör sorunları yüzünden Amazondan aldığım iphone 13 cihaza geçtim.

Evde bir adet daha iphone 13 bulunmakta ve ikisini yan yana koyunca çok göze batmasa da parlaklık ve doygunluk farkı olduğunu tespit ettim.
Araştırmam neticesinde öğrendim ki apple farklı panel üreticilerinden ürün tedarik ediyormuş (Samsung, Lg). Panelleri kimin ürettiğinin bir belirteci yok; binanaleyh kendim tahmini olarak panelleri isimlendirdim.
LG panel daha az parlak (%5), maviye daha yakın ve biraz daha soluk.
Samsung ise daha canlı (%5), renkler daha sarımsı ve LG’den (%5.26) daha parlak.
(Samsung panelin parlaklığı
Lg panelin doygunluğu 100 kabul edilmiştir)
Yani elimde bulunan cihaz Lg panel kullanmakta olup kesinlikle bir memnuniyetsizlik yaratmakta.
İnternette arattığımda iphone 13 için bu tarz bir konu göremedim. Benim gibi bir sorun yaşayanlar için alt tarafa anahtar kelimelerde koyacağım.
Anahtar kelimeler: Panel farkı, Ekran parlaklık sorunu, iphone Lg panel, iphone 13 panel sorunu, iphone 13 parlaklık sorunu, iphone 12 pro vs iphone 13, arka cıtırtı.
Cihazı kılıfından çıkartıp arka camını silerken arka taraftan çıtırdı geldiğini de fark ettim. Muhtemelen arka camın montajını düzgün yapamamışlar. Apple logosunun 10 mm Güney doğusuna doğru hafif bastırınca arka taraftan ses geliyor. Çıtır çıtır ediyor.
Gelecekte herhangi bir düşme esnasında montajın düzgün yapılmamış olmasından dolayı olası bir cam çatlağını da beraberinde getireceği için amazonla diyaloğa geçtim ve ürün değişimi üzerinde karar verdim.

12 pro ile de kıyaslayayım
Ekran: Yan yana koyduğumda neredeyse aynı geldi 13 ile 12 pronun ekranı (hem parlaklık hem doygunluk yönünden tamamen aynılar)
Batarya: İphone 13 muazzam bir batarya performansına sahip 12 batarya yönden rezalet.
Kamera: iphone 12 pro da kullanılan lensler 13 de kullanılan lenslere göre kat be kat daha kaliteli, fazlasıyla hissediyorsunuz. Aynı nesneyi çektiğinizde özellikle pcden incelerken fark ettiğiniz bir şey var, yazılım iphone 13 için çok fazla çalışıyor ve o iğrenç lensleri yazılım ile düzeltmeye çalışıyor, daha da kötü oluyor. Düşük ışık performansı hemen hemen aynı, Hdr zımbırtısını 13 de kapatamıyorsunuz gündüz portre çekinirseniz buğday benizliyseniz sarışın; beyaz tenli biri iseniz albino gibi çıkıyorsunuz. Daha açacak olursam yüzleriniz kıpkırmızı, gökyüzü star warsden fırlama masmavi ve detaylı, bütün ışıklı yerler aşırı parlak ve patlak vb. iphone 13 de. Ama 12 pro ise 13 ile kıyaslandığında muazzam bir arka kameraya sahip. Yazılımsa bence olması gerektiği gibi çalışıyor. Toplayacak olursam iphone 13 rezalet 2 adet kameraya sahip. Lens büyüdü falan aldanmayın. Lens büyüdü, hdr zorunlu oldu, ışık alımı arttı fotoğraflar daha da rezilleşti saçmalık gibi. 12 pro ise havada karada 13 den daha iyi zaten makro lens ve lidar da yok, zoom ve odaklama yeteneği ve de düşüyor böylece . Xs bile 13 den daha dengeli fotoğraflar çekiyor.
Tasarım. Göreceliliğin ötesinde iphone 12 pro premium bir hissiyat veriyor soğuk çelik, buzlu arka cam ve daha kaliteli tuşlar ile. İphone 13 ise elde oyuncak gibi geliyor.Görece 13 ün mavi rengi bence çok güzel.

Ek detaylar.
Wifi ve şebeke çekimi iphone 13 de 12 proya göre en az %20 daha iyi, sanırsam anten modülleri birbirinden farklı.
Ses tarafında iphone 13 de kullanılan hopalör hem daha yüksek ses veriyor hem bassları bir tık daha kuvvetli hem de tizleri ise fazla sivri değil ve dengeli.
12 pro ise bassları bir tık düşük kalıyor, tizleri ise sivri geliyor. Neticede 13 hoparlör yönünden 12 prodan en azından %25 fazla memnun ediyor beni.
Mikrofon testimde bana aynı geldiler.
Not: inceleme tamamen şahsıma aittir yoruma dayalı ve genel olarak subjektif yapılmıştır.
Sonuç:
İphone 13 22.500 tlye satılmakta 12 pro ise apple tarafından resmi olarak satılmamakta, ikinci el fiyatları hemen hemen aynı bu iki cihazın, eğer benim gibi ek sebeplerden geçiş yapılacaksa 13 e geçilebilir neticede güncel bir cihaz hızlı ve batarya performansı çok iyi bir cihaz; ama kamera, ekran daha iyi olsun diye geçiyorsanız 13 özellikle kamerada tam bir hayalkırıklığı. Tavsiyem imkan varsa 13 proya geçin yoksa da 12 pro devam edin 13 e geçmeyin.
Umarım konu faydalı olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalan Söylemeyen Adam -- 11 Ağustos 2022; 3:4:21 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Yüzbaşı

Xs ve 13 arasında 3 yıl fark var. Doğru gelmedi. Ss atarmisiniz bizde yorum yapalım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
2 yıl
Yüzbaşı

Aynısını bende fark ettim. Xr ve iphone 11 de. Yanılmıyorsam paneller aynı ama iphone 11 çok daha canlı hemde çok canlı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam xs, 11 pro 12 pro ve 13 pronun selefi. Apple baz modelle pro model arasında çok ciddi malzeme kalitesi farkı gözetiyor. Yabancı forum ve youtube de incelemeler var benim söylediğim kamera sorununu destekler nitelikte. Arşivimden ss ile desteklemeye çalışacağım.

.https://www.youtube.com/watch?v=0KwxuxzFsq8&feature=youtu.be Linki biraz inceleyin hocam. Özellikle dk 5.41 , 6.18 de xs bariz olarak öne çıkmakta.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalan Söylemeyen Adam -- 11 Ağustos 2022; 19:32:26 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Diktatör58
S
2 yıl
Binbaşı

Düz 13 alıyordum 1 hafta önce son anda biraz da araştırarak vazgeçtim..bu videoyu izlemem de iyi oldu..xs kullandım 3 sene on numara telefondu harbi..şimdi 13 pro almayı düşünüyorum araştırmalarım ona itti beni..
Ekran yenileme 120hz vs
Kasa cerrahi sınıf daha sağlam 13 e göre
Kamera ve extra bi çok kamera özelliği (makro vs) daha önde 13ten
İşlemci az daha iyi
Ram 2 daha fazla
Pil mah olarak düşük 13ten ama daha uzun gittiği biliniyor.

bence bu kadar fark aradaki ücrete değer..ki ben değişim kampanyasıyla 5 bin indirimli alacağım için fiyat da iyi..256 düşünüyorum inş..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam mantıklı olan da o zaten güle güle kullanın telefonunuzu.Ben de 13 pro almak isterdim, biliyordum 13 de ki bu sorunları ama bütçemden dolayı 13 proya geçemedim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @srdrpeker
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.