Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
10649
Tıklama
0
Öne Çıkarma
11.sınıfta Anadolu Lisesinden Meslek Lisesine geçmek mantıklı mı? (Acil!)
M
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar bu sene 11.sınıfa geçeceğim şuan Anadolu lisesinde okuyorum geçen günlerde araştırma yaparken üniversite okumak mantıksızdır işsiz kalırsınız gibi şeyler duydum. bu konuyu biraz araştırdığımda üniversite okumak gerçekten mantıksız gibi.Ülkemizin şu anki halinde üniversiteden sonra iş bulamama çok yaygın bir sorun. meslek lisesi adı üstüne direk iş öğreniyorsun.hemen meslek sahibi oluyorsunuz ama ileride başka bir iş yapmak istesem meslek lisesi mezunu olmak sıkıntı yaratır gibi.şuan okuduğum Anadolu lisesi 88 ortalama ile öğrenci alıyor gitmeyi düşündüğüm meslek lisesi ise 52 ortalama ile alıyor.sizce meslek lisesine geçmelimiyim? (geçişler birkaç güne kapanıyor diye biliyorum)



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

D
2 yıl
Yarbay

meslek liselerinin anadolu liselerinden farkı, çok daha fazla alan ve dal içermesidir. meslek lisesini değil alan ve dal tercihi yapman gerekiyor. yatkın olmadığın sevemeyeceğin bir dalı sırf garantisi var diye seçersen, yapamazsın. bu şekilde gelen bazı öğrencilerimden biliyorum. alan ve dal tanıtımları için eba'nın meslek liseleri için özel portalı var. meslek lisesine geçemesen bile mesleki eğitim merkezleri(mesem) seçeneği de var. anadolu lisesini bitirdikten sonra bile oradan meslek eğitimi alabilirsin.


http://meslek.eba.gov.tr


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Yanıtladığınız için teşekkür ediyorum.elektrik elektronik bölümünü seçmeyi düşünüyorum yatkınlığım var.çıraklık okulunda istediğim alan yok.ben meslek lisesine geçip orada kendimi geliştirip birde üniversite diploması alıp hayata atılmayı düşünüyorum.bana kalırsa devir üniversite mezunlarının değil iş bilenlerin devri tabi sizin fikirleriniz de önemli sizce ne yapmalıyım
Aslında polis olmayı düşünüyordum fakat şu torpil olayları motivasyonumu sıfıra düşürdü çünkü torpil yapıp kul hakkına girmek istemiyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed Emin Yeler -- 26 Temmuz 2022; 21:37:16 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dergul
D
2 yıl
Yarbay

aslında 2 yıllık meslek yüksek okullarını da düşünebilirsin. oradan alacağın diploma daha avantajlı olacaktır. elektrik-elektronik, otomasyon ve mekatronik gibi alanlar var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muhammed Emin Yeler
M
2 yıl
Er
Konu Sahibi

meslek lisesine gidip işi öğrenip ordan da 2 yıllık myo ya gitmeyi düşünüyorum meslek lisesi avantajlı gibi çünkü yüksek puan alamazsam bile işim garanti olur tabi derslerime çalışacağım teşekkürler yorumlarınız için



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dergul
D
2 yıl
Yarbay

birşey değil. işallah herşey istediğin gibi olur. son bir tavsiye yabancı dil geliştir ve python yada c programlama dillerinden en az bir tanesi öğren.




Bu mesajda bahsedilenler: @Muhammed Emin Yeler
G
2 yıl
Yüzbaşı

Kardeşim bu at gözlüğü takmış meslek lisesinde hocalık yapan adama sakım inanma
yıllar önce onunla burada çok insan tartıştı adamın kafası hala aynı
ben tecrübe ettim çevremde de eden çok eğer serseri olacaksan çöpçatan olacaksan git ama
aklı başında insansan hayatını iyi yerlere çekmeyi planlıyorsan asla ama asla gitme oradaki insanların çoğu
uyuşturucuii, hırsızlık, cinayet tarzı şeylere bulaşacak gelecekte ve şu anda bulaşıyorlar
hayatını karartma abinden sana tavsiye oturup sınıfta rahatça kitap okuyamazsın hocalara söylediğinde çay simit yaparlar umurlarında bile olmazsın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Yarbay

artık kimse bu tavsiyeleri vermiyor, farkında mısın. meslek lisesi pişmanlıktır başlığına uğrayan bile yok. artık insanlar, sayıları artan mezunlar yüzünden işsiz kaldıklarının farkına varıyorlar. istersen, hobi olarak tavsiyeni gene ver. merak etme, 11. sınıfa geçtiği için meslek lisesine zaten gidemeyecek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 9 Ağustos 2022; 19:4:56 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @grikurtccc
G
2 yıl
Yüzbaşı

İyi işte hayatı kurtuldu. Rezil meslek lisesi eğitim sisteminin 4 yılda öğretemedi elektrik-elektronik bilgisini
birkaç ayda Reddit, Youtube ilke çok rahat öğrenir. Mesele sosyal çevreyse çok iyi Discord sunucuları bulabilir bu konuda.
En azından sınıfta kitap okurken geleceğin uyuşturucu satıcısı bir keko bunun yanına gelip "professör mü olaçan oğlım" deyip darlamaz kaliteli insanlarla muhattap olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dergul
D
2 yıl
Yarbay

istediğini söyle ama 1 milyondan fazla üniversite mezunu işsiz olduğu gerçeğini değiştiremezsin. sizin bıraktığınız miras bu.

bahsettiğin kekolar sadece meslek liselerinde işbaşı yapmıyorlar. özel okullardan en prestijli liseler olmak üzere her okul uyuşturucu sorunuyla mücadele ediyor. tamam meslek gidilmesin ama bu insanlarla okul dışındaki mekanlar da paylaşılacak. o zaman ne olacak.

söylediklerin arasında çok büyük bir eksiklik var. mesleki durumunu belgelemezsen, bu saydıklarınla iş bulamazsın. sadece evde tamirat yapabilirsin.

şimdiye kadar hep bir eğitimci olarak konuştum ama gerçekte meslek lisesine gelip gelmemenizi umursamıyorum. hiçbiriniz bulunmaz hint kumaşı değilsiniz. gerçekte bir sınavda yeterli puanı alamadığınız için meslek liselerine gönderiliyorsunuz. ister parayı bastırıp apartmandan bozma özel liselere gidin, ister açık öğretimi seçin isterseniz isteksizce meslek liselerine gidin ama kelle başıma para almadığım için benim için fark etmez. ben gelene elektrik elektroniği öğretirim ama yapmadıklarınız için not beklemeyin.




Bu mesajda bahsedilenler: @grikurtccc
G
2 yıl
Yüzbaşı

ben sana hoca olamazsın demedim eğitimci olamazsın dedim ve hala değişmemişsin yıllardır aynı kafa olayı not'a getirmiş

senin gibi hocalar sayesinde eğitim sistemi çöktü senin gibi at gözlüğü takan birisinin sorgulaması düşünmesi imkansız

leblebi çay devam et maaşın yatıyor zaten ha bir de zam için dilenmeye devam et twitter'da hashtag öğretmenler odasında trendyol gez dolaş

çürümüş kokuşmuş eğitim sisteminin içindeki bir çarktan ibaretsin ne desek boş belli bir yaştan sonra insan değişmiyor



M
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Hocam ikinizde haklısınız üni mezunu olup işsiz olan çok bu doğru ve meslek liselerinin ortamı kötü bu da doğru orda öğretilecek bilgileri internetten de öğrenilebilirim.zaten meslek lisesine gitmedim bu günden sonra olmaz dedim :) derslerime çalışacağım fakat sayısalda ilk %20 ye giremezsem myo ya gitmeyi düşünüyorum çok fazla üniversite var gereksiz kontenjanları dolduruluyor o kişilerden biri olmamaya çalışacağım tavsiyeleriniz için teşekkür ederim



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
2 yıl
Yarbay

myo okulunda okuyup, sonra açıköğretimden lisans diploması alan bir öğrencim var. son karşılaştığımda, iyi bir şirkette müdür olmuştu. diploma yaptığın işin sorumluluğu yükler ama bilgi ve beceri olmadan, karşılıksız çekten farksızdır. hangisi olursa olsun, çeşitli kaynaklardan kendini geliştirmeye bak. sizin nesliniz bilgi kaynağı açısından bizden daha şanslı ama ince dokuyup, sık elemak lazım.




Bu mesajda bahsedilenler: @Muhammed Emin Yeler
T
2 yıl
Er

en iyisini yapmışsın mesleğe gitmemekle




Bu mesajda bahsedilenler: @Muhammed Emin Yeler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.