Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
84
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Anakart 8 Pin ve 8+8 Pin Güç Girişi
M
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selamlar MSI pro z690-a wifi d4 anakarta sahibim. Anakart üzerinde 8+8pin güç girişi bulunmakta fakat ben sadece 8 taktım. Tek 8pin kullanmak herhangi bir zarara ve soruna sebep olur mu ? Veyahut 8+8 yerine 8+4 kullanmak herhangi bir sorun yaratır mı ? Bilgili arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim



S
2 yıl
Yarbay

Karta takılacak en çok güç tüketen işlemciyi takmadıysanız çok sorun olmaz. O konnektörler zaten paralel bağlı ve belli ikisi takılan konnektörle kısadevre edilince anakart takıldığını anlıyor. dolayısıyla temel olarak anakart start alıyorsa çok sorun değildir güç kaynağınızda çift konnektör varsa takarsanız akım yoğunluğunu düşürürsünüz. Sonuçta her iki kabloda güç kaynağından aynı noktada birleşip güç veriyor. Örneğin güç kaynağı 12V üzerinden 30A aktarıyorsa anakartta iki noktaya 15-15 bölüşüyor bu da karttaki hatların daha düşük yoğunlukta çalışmasını sağlar ısıyı azaltır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.