Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
85
Cevap
3344
Tıklama
19
Öne Çıkarma
Cevap: PARAN YOKSA KIZ MIZ BAKMAZ #BRUTAL REALITY (5. sayfa)
D
2 yıl
Teğmen

Aynen theodinproject'i duymuştum çok kaliteli gözüküyor bi ara bakarım içeriklerine.

Şöyle söyliyim, bir iş yerinin seni alıp almamasındaki en önemli kriter diplomanın olup olmamasıysa, zaten 200 yıl öncesinin yaşantısında kalmıştır, vasıf değil üretkenlik değil köle niyetine çalışacak işçi arıyordur. Ama seni işe alacak adam seni diplomanla değil yaptığın proje ile değerlendiriyorsa, adam 2022'de iş sektörü nasıl ilerlemeli ise ona göre hareket ediyordur.

Bir programcının işini ne düzeyde yaptığı diplomayla ölçülmüyor. Github ile ölçülüyor. Sen kod yazıyorsun. Projelerini yapıyorsun github'a koyuyorsun. Seni yaptığınla değerlendiriyorlar aptal bir kağıt parçasıyla değil.

Hatta özellikle bu alan, en dijital alan olduğu için, github internet sitesi gibi bir yapının bilincinde olan insanlar fazla. Elle icra edilen bir meslek alanında "şöyle şöyle bi internet sitesi var o internet sitesinde projemiz var hocam" dersen herkes anlamayacak olabilir ama bu alan direkt internet sitelerinin dijital olan her şeyin içinde yer aldığı için github gibi bir internet sitesinin de çok bilincinde oluyor herkes.

Ben hayatım boyunca ailelerin "çok çalış, notların iyi olsun, çok başarılı olacaksın" tutumundan tiksindim. Hastalıklı düzeyde bundan tiksindim. Çünkü o iş eskidendi. Çok çalışıp atanamayıp intihar eden insanlar var. Bu "çok çalış" tutumuna anti-tez olmak istiyorum biraz da. Artık dijital çağ bu kadar yükselmişken bir insanın neler yapabildiğini takip etmek için diplomaya gerek yok. Neler yaptığı kayıt altına alınabiliyor. Alakasız bir alandan yazılım çalışmaya başlayıp 1 yılda bir yerlere, 2 yılda da başka yerlere geleceğim ve geldiğimde de sesimi duyurabildiğim herkese üniversitelerin aslında nasıl bir çöp olduğunu göstermek istiyorum. Motivasyonunu kendin yaratıyorsan bitemez


https://www.youtube.com/watch?v=ZqWXvDc_hws

videonun tamamını izlemedim bi kısmında duraklattım dün, bugün devamını da izleyeceğim ama tahmin ettiğim kadarıyla söylediğim şeylere benzer konuşuyor kişi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummer07 -- 30 Mayıs 2022; 17:56:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ChristoBangalter
C
2 yıl
Er

Teşekkür ederim hocam başarılar dilerim size de kolay gelsin :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Drummer07
İ
2 yıl
Binbaşı

Hacı sen ne okuyordun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

malesef forumdakiler bu konuyu da kaldıramadı

bu konuya inanmayanlar blue pill betadır, bloomerdır



D
2 yıl
Teğmen

Bakmasın zaten.



H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

FORUMUN ANLAYAMADIĞI VE KABULLENEMEDİĞİ KONULAR

@Epsilon




Bu mesajda bahsedilenler: @Epsilon
H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

zengin tipsiz bir arkadaşım taş gibi kızla evlendi

sizce neden?



R
2 yıl
Teğmen

@hamza5806 her konuda sana bir daha fazla acıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @hamza5806
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.