Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
484
Tıklama
5
Öne Çıkarma
MediaTek; Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.3 yongalarını duyurdu
E
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

MediaTek; Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.3 yongalarını duyurdu



Henüz Wi-Fi 6 yaygınlaşmadan geçen yılın ortalarından itibaren üreticilerin Wi-Fi 7 çalışmaları başlamıştı. Bu yıl da ardı ardına sektöre yön verecek yongalar tanıtılmaya başladı. MediaTek Filogic serisi bunlardan birisi.



Wi-Fi 7 neler sunuyor?



Wi-Fi 7, 2.4GHz, 5GHz ve 6GHz dahil olmak üzere mevcut tüm frekans bantlarında çalışacak. Teknoloji, aynı sayıda antenle bile Wi-Fi 6'dan 2.4 kat daha hızlı veri aktarımı sağlıyor. Wi-Fi 7 çok oyunculu AR/VR uygulamaları, bulut oyunları, 8K video akışı ve daha fazlası için hızlı veri aktarımı sağlayarak ev, ofis ve endüstriyel ağların belkemiği olacak.



Ayrıca Bkz.MediaTek, Wi-Fi 7 teknolojisini sergileyen ilk şirket oldu: Peki avantajları neler?



Yılın başlarında Wi-Fi 7 teknolojisini tanıtan ilk firma olma ünvanına sahip MediaTek şimdi ilk ürünlerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.  Filogic 880 and Filogic 380 yongaları gelişmiş bağlantı seçenekleri ile dikkat çekiyor.



Filogic 880 en hızlı Wi-Fi 7 çözümü olmaya aday. 6nm sürecinde tasarlanan yonga beş bant ile 36Gbps veri aktarım hızlarına ulaşabiliyor. Tek kanalda 10Gbps hızlarına çıkabilen yongaya 4 adet ARM Cortex-A73 çekirdekli işlemci eşlik ediyor. Filogic 880 yönlendirici ve erişim noktaları için geliştirildi.



MediaTek; Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.3 yongalarını duyurdu



Filogic 380 ise 3 bant ile 6.5Gbps hızlarına ulaşabiliyor. Tek kanalda 5Gbps hızlara ulaşabilen yonga Bluetooth 5.3 entegrasyonu ile akıllı telefon, televizyon, dizüstü gibi tüketici ürünlerinde kendisine yer bulacak.




Kaynak:https://www.techpowerup.com/295150/mediatek-announces-worlds-first-complete-wi-fi-7-platforms-for-access-points-and-clients

 Haberi Portalda Gör

WiFI 6 daha yaygınlaşmamışken WIFI 7 protokolü anlamsız.
Yoruma Git
Hissiz B 1 R adaM - 2 yıl +2
H
2 yıl
Yüzbaşı

WiFI 6 daha yaygınlaşmamışken WIFI 7 protokolü anlamsız.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yarbay

Hissiz de olsan bunu demezsin beya :)

Bir protokol yaygınlaşmasa da sıradakinin geliştirilmesi, örneklenmesi ve hatta piyasaya sürülmeye çalışılması anlamsız değildir yine de. Bu, teknolojik gelişimdir. Bu öncekilerin yaygınlaşabilmesi için de bir adımdır çoğunlukla. https://en.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi_6
2020 sonlarında finalize olmuş, sonrasında ürünler çıkmaya başlamış. Superonline şu an wifi6 modem veriyor. Yeni telefonlarda var. Bu da yaygınlaşmasını sağlıyor? Wifi7 için aslında finalize olmadıysa burada bir soru işareti olur.

Bir de wifi6 yaygınlaşmadan imkan dahilindeyse o zaman 7'yi yaygınlaştıralım. Bazen bunlar da gerçekleşebiliyor ama 6 yaygınlaşıyor zaten. Çoğunlukla yeni teknoloji eskisinin ucuzlamasını sağladığı için yaygınlaşmasına da katkı sağlar zaten.

İnsanlar daha tamamen 4k'ya geçmedi ama 8k ekranlar çıkarılıyor. Gereksiz mi? Değil zira isteyen şu an 4k'ya çok daha rahat ulaşabiliyor. Çünkü üst seviyeye 8k tv'ler oturdu.





Bu mesajda bahsedilenler: @Hissiz B 1 R adaM
M
2 yıl
Yüzbaşı

Haberden sanki yarın WİFİ 7 cihazları çıkacakmış gibi anlaşılıyor ama öyle değil. Bu tür teknolojiler genelde bir önceki nesli olgunlaşmadan yeni nesil geliştirmesi yapılan teknolojiler oluyor. WİFİ7' nin perakende kullanıcılara erişmesi 2-3 yılı bulacaktır.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.