Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
1940
Cevap
71735
Tıklama
39
Öne Çıkarma
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?
Z
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Nisan 2024 ayı itibari ile Murica 75 modelli arıtma cihazına geçtim .Detaylı incelemesi için buyrun
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158406762


Konuya hangi cihazı alalım diye sormak için gelenlere hemen Şu linke davet edeyim
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156635743

Neden pompalı cihaz alınmalı ?
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158249072



Beş bin altı cihaz arıyorum diyenlere şuraya alalım .
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156998510


Ao smith daisy plus cihaz içeriği linki
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154976851

Yıllık açık kasa arıtma cihazıma yaptığım temizlik işlemi anlatımı
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155125054

Cihazımı 3lü arıtma sistemime nasıl çevirdim ?
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157061930


Bina girişi yumuşatma cihazları için genel bilgilendirme için şu linki inceleyiniz .
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157327720



Ucuz karbonlar gerçekten işini yapıyor mu ?
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158305428


Bioetix alkali filtre hakkındaki kullanım tecrübeleri
https://forum.donanimhaber.com/bioetix-alkali-filtre-deneyimlerim--158290048#158300056


Roycera filtresini ve ya Alkali filtre kullanırken nelere dikkat etmelisiniz ?
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157640341



Meraklı olan ve ilgisi çekenler konudan devam edebilir . Kapalı kasa isteyenler için de bir ara buraya bulduğumda eklerim yine .

Merhabalar 2022 Mart ayından itibaren aşina olduğum su arıtma cihazı dünyası hakkında edindiğim bilgileri ve işin içine girdikçe karşılaştığım olayları sizlerle paylaşmak istiyorum ki yeni arıtma cihazı alacak arkadaşlara ve özelden soru soran arkadaşlara toplu olarak rehber olsun. Profesyonel olmadığımı, standart ev kullanıcı olduğumu da söylemek istiyorum. //Eylül 2023 için artık baya bir işi öğrendim diyebilirim // Bildiklerimi basit bir dille anlatmaya çalışacağım. Yanlış bildiğim ve aktardığım bir şey olursa af dileyerek, forumdaki deneyimli satıcılar ve bilgili, tecrübeli arkadaşlardan çekinmeden düzeltme yapmalarını rica ediyorum.

Öncelikle nsf ifadesini illaki duymuşsunuzdur. Çoğu arıtma cihazının her parçasında yazılmış olmasına rağmen çoğunda gerçekten sahip olmadığını biliniz. Sorgulama için nsf.org üzerinden yapabileceğinizi ve size satılan ürünün gerçekten güvenilir olup olmadığına buradan bakmayı unutmayın. Nsf nin kategorileri hakkında biraz daha detay için


https://www.galiparduc.com/nsf-nedir-nsf-belgeleri-nelerdir/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber



Buraya şunu da eklemek istiyorum özellikle türkiyede nsf sertifikalı cihazlar yerine nsf sertifikası olan parçalardan kurulmuş sistemlere daha çok öncelik verebilirsiniz . Nsf sertifikalı parçaların tedarik sürecinde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle firmalar müşteriye durumu bildirmeden daha düşük kalitede parçalar kullanabiliyor maleesef .

Özellikle filtrelerde nsf sertifikası var mı dikkat edin. Uygun Fiyatlı sistem toplamaya çalışırken de nsf sertifikalı filtreler de mevcut. Örnek olarak Omnipure sediment filtre ile purefer sediment filtre arasında illaki kalite farkı olduğunu (Süzebildiği en fazla su miktarı farkı gibi) da unutmayın.

Atık su, sanırım arıtma cihazlarının en sevmediğim yanı. Özellikle pompasız sistemlerde 1 litre temiz suya 8-10 litreye yakın atık su oluşmakta. Pompalı ve selenoid valfli sistemlerde 1’e 2-3^e kadar atık su azalsa da büyük bir israfın ortada olduğu aşikâr. Atık suyu tamamen ortadan kaldırmak ters ozmoz da zor olsada en aza indirmek için permeate pompa ile 1’e 1-1,5-2 ye varan atık suyu yakalamak mümkün. Güvenilir marka olarak tercih edilebilecek pompa firması araştırırken aqua tec ismini gördüm. Bu bahsedilen pompa da yurt dışında yaklaşık 60 dolar. 500’lük ve -1000 Lik iki modeli var ve tavsiye edilen 1000’lik Permeate pompa. Maddi olarak pahalı ama bana göre olmazsa olmazı. Şimdilik atık suyumu depolayıp balkon temizliğinde vs kullanmaya devam ediyorum, yazın yurt dışından gelecek yakınlarıma Permeate pompa getirtmeyi planlıyorum. Permeate pompa nasıl çalışır videosunu da buraya ekliyorum.


https://www.youtube.com/watch?v=-AMRTCHtKLA



               Deposuz kullanmak da atık suyu en aza indirme yönetimlerinden biri. Deposuz kullanmanın da eksisi ise arıtma suyunun çok yavaş akması ve aynı zamanda ilk bardaklarda gözlemlediğim kadarıyla arıtma sistemindeki bekleyen sudan dolayı tds değerinin 90’nın üzerinde çıkması. Kullanacağınız suyu önceden depolamayı alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Deposuz sistemde saatte maksimum 10-12 litre arasında arıtılmış su alabiliyorsunuz. Ayrıca deposuz kullanımda filtrelerde bekleyen sudan kurtulmak için musluktan gelen bir iki bardak suyu kullanmamak güvenilir su için önemli.

               Membranın ömrünü doldurup doldurmadığını da deposuz kullanım ile atık su takibi yapılarak izlenebilirliğini de birkaç sayfada okudum. Eğer depoyu kapatarak doğrudan akış sağladığınızda basıncınız yeterli ise atık suyunuz maksimum 1e 3 olmalıdır. Fazla ise membran filtrenizi değiştirme zamanınız gelmiştir.

Bazı konularda arıtma cihazları için ultraviyole filtrenin önemini okudum. Yanılmıyorsam Galip Bey çok önemli olduğunu vurgulamıştı bir yerde. Ultraviyole filtreli sistemlerden şu an pek göremiyorum. Ondan dolayı bu konuda pek fazla yorum yapamıyorum.

Nsfli adı altında satılan hazır arıtma cihazlarında (pahalı markalarda durum nasıldır, sahip olmadığım için bilemiyorum) musluk altı bağlantı elemanlarının, pompanın, manometrenin nsfli olmadığını, bu parçalarda nsf sertifikası olan markaların oldukça pahalı olduğunu da bilin. Mesela arıtma cihazındaki pompam nsfli olmalı derseniz shurflo ,lefoo markasına veya aqua tec markasına yönelmemiz gerekiyor. Bu markaların pompaları da 70 dolardan başlıyor. Bu parçaların nsfli olması ne kadar önemlidir değildir tartışılabilir ama durum böyledir. Yukarda bahsettiğim parçalar nsfli olsa ne kadar iyi olur ya da ne kadar kötü olur tartışmaya açık.

Siz Arıtma cihazı satın almadan önce almadan önce kullanılan bağlantı elemanlarının, hortumların açık sistem ise housing kaplarının, muslukların, tankların nsfli olup olmadığını mutlaka sorgulayın. Türkiyede şu an nsf li bağlantı elemanları markası olarak fiyat performans ürünü swun chyan ile c.c.k firmasının ürünleri. John guest bağlantı elemanları bu işin başını çekse de en ucuz parçası 5 dolardan başladığı için, bu markanın bağlantı elemanlarından oluşan arıtma suyu cihazları sanırım 6-7 binden aşağı bulmak imkânsız. Housing kaplarda da fiyat performans ürünü tankpac firmasının ürünleri. Filtreler konusunda da Purtrex, Pentek, Omnipure, Dow Filmtec, Biocera, Matrikx firmaları güvenilir ve diğer markalara göre daha uzun ömürlü görünüyor. Dezavantajları ise setlerinin pahalı olması. Tank olarak da yine pae tank fiyat performans olarak tercih edilebilir. Musluk olarak güncel nsf sertifikasını sahip olanlar hangileri tam bilgiye sahip değilim. Likuan markasının muslukları güncelliğini koruyor ama fiyat olarak ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.


Bioetix ve ya roycera isimli alkali ve ya mineral filtresi kullanırsanız farklı bağlantı şemaları olduğunu, bağlantı şeklinize göre ph değerinin değiştiğini de unutmayın. Eğer tanksız bir sistem kullanıyorsanız sorun değil. Ph 8 ve üzeri olacaktır. Lakin tanklı bir sistem kullanıyorsanız ph değerinizi takip etmenizi öneririm.

          Evdeki suyun kalitesi ile arıtma cihazının çalışma performansını takip edebileceğimiz en kolay yöntemlerden biri tds cihazı ile ölçüm yapmak, diğeri de ph ölçmek. (Gönül isterdi ki suyu laboratuvar ortamında düzenli olarak baktırmak ama test ücreti ne kadardır bilmiyorum.) Tds değerinin sıfıra yakın olması iyi olmamakla birlikte içilebilir olan suyun tds değerinin en az 40 tds üzerinde olması gerektiğini okuyorum. Çoğu damacana sularının da tds değerleri de ilginç bir şekilde 15-40 arasında. Dünya sağlık örgütü de yayınladığı sonuçlarda 300 altı tds için mükemmel kalitede olduğunu beyan ettiğini de bilin. Ph için de İdeal aralık 6.5, 8.5 olduğu genel bir bilgi olarak geçiyor. Ph’ın yüksek olması da tek başına bir kriter olmamakla birlikte nasıl yükselttiği de önemli.

        Şimdi de kendi kullandığım açık sistem puretron x master ve arkadaşa aldığımız royal green lux plus ürünlerinde gördüklerimi aktaracağım. Açık sistem x master ile kapalı sistem royal greeni kıyaslıyormuşum gibi algılanmasını da istemiyorum aslında. Gözümle görmüş olduğum iki cihaz hakkında dikkatimi çeken ayrıntıları aktarıyorum desem daha doğru bir yaklaşım olacak. Lux plusun puretron ailesindeki rakibi diamond isimli cihazıdır diye düşünüyorum . KÜÇÜK BİR EKLEME YAPMAK İSTİYORUM BURADA. PURETRON X MASTER MODELİNİN BİR STANDARTI YOK , mesela ben cihazı aldığımda MART 2020 DE housing kapları tankpac pae marka idi şuan piyasada ne varsa swun marka cck marka ya da kalan tankpacler şeklinde kombine ediliyor , eğer x master almayı düşünürseniz housing olarak cck marka ya da pae marka olmasını istediğinizi özellikle belirtin , bir de bağlantı elemanlarını sorun . Zaman zaman bazı kullanılacara dnt marka gittiğini görüyorum . fittings dediğimiz parçaların swun olmasını istediğinizi de bildirin. Atık kısıcı olarak 300 lük ile gelir sistem , her türlü suda membranın rahat çalışıp uzun ömürlü olması için atık kısıcı 420 lik olarak değişitirin. Bir de selenoid valf kullanmaya özen gösterin çok cüzi bir fark ile pompalı selenoid valfli bir sistem almakta fayda var.

        X master da paketlemede ekstra bir özellik yok. Toplama bilgisayar gibi düşünün. Genel bağlantılar yapılmış olarak geliyor, ilk cihazım olduğu için montajını kendim yapmaya cesaret edemedim. anlaşmalı yerel firma gelip kurdu. Sıkıntı olmadı. Montajı yapan servis ilk 20 litre suya yakın boşa akıtın sonra kullanın dedi bu kadar. İyileştirme adına yeni arıtma cihazı kullanmaya başlayanlar için basit ip uçları içeren küçük bir rehber hazırlanabilir. Burada ne demek istediğimi lux plusı anlattıktan sonra biraz daha açacağım. X master açık kasada kullanılan filtrelerin en yakın ömrü 3 bin galon. Uzun süre kafanızı ağrıtmadan kapalı sistemlere göre daha fazla su filtreleme açısından önemli bir nokta.
X masterda kullanılan nsfli parçalar: housing kapları (tankpac), altı aşamadaki tüm filtreleri ( purtrex ,omnipure,seçime bağlı biocera ve kx matrixx) ,tankı (Tr tank)  , hortumu (bana gelen ürünün nsfli olduğunu ama içiniz rahat olması için sc marka hortum göndereceğini söyledi. Kaliteli su arıtma cihazı ve filtre tavsiyeleri konusunda fotoğrafı vardı),
Nsfli olmayan parçaları: alçak basınç yüksek basınç swiçleri (sc) ,seleonid valfi (fluxtek),atık kısıcı 300 lük (sc)
,Fittings diye adlandırdığımız bağlantı elemanları t ler, quick dirsekler, pipet dirsekler ,pompa girişi dirsekler vs dnt marka, L tipi dirsek çekvalf dnt, musluğu sus 304 sanırım joyswan marka, pompası ruiquan rqb-100g 70 psi ve xindua marka (adı yanlış yazılmış olabilir) adaptör (su ile teması olmadığı için nsf ye gerek yok), manometre.
       
             Bu sistemde şebeke suyum 400 lerde gezerken membrandan akan su 5-12 lerde, arıtma musluğundan gelen suyum 40-70 arası değişiyor. Filtre dizilişime göre şimdilik Ph 9,0-9,5 aralığında. Cihaz bir buçuk aylık diyelim.

          Royal green lux plusa gelince paketleme hoşuma gitti. Kapalı sistem olduğu için doğru paketleme ile alıcısına kalite algısı veriyor. Daha derli toplu kutu olarak. Hediye olarak spun 1 mikronluk sediment filtre (bazı şehirlerde 7-8 ayda omnipure sediment filtrelerin tıkandığını okumuştum, tedbir amaçlı bu filtre sete dahil edilmiş olması güzel) tds ölçüm cihazı, ph ölçüm cihazı, sisteme entegre edilmiş basınç düşürücü ve cihaz kaynaklı akma- kokmaların sorumluluğunu aldıklarını gösteren sigorta kâğıdı ile gelmesi +. Ürünün tankında olsun, Kapalı kasanın yan yüzünde olsun sürekli bilgilendirici notların olması arıtma cihazı ile ilk kez tanışan biri için faydalı buldum. Kaliteli renkli baskılı Kullanım klavuzu da öyle., cihazın bağlantı şemalarını, parçaları vs anlatıyor. Satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi ve tse belgelerinin olması da +. İlk izlenimler tatmin edici.

       Montaj yapmadan önce de kapalı sistemi açtık. Model olarak nsf sertifikası aldığı için içindeki parçaları merak ediyordum.

Nsfli parçaları: omnipure filtre seti sedimenti hariç ve biocera alkali filtre, tüm fittingsler sc marka, Hortum sc marka, (inline sistem olduğu için tabiki bu üründe housingler yok) , basınç düşürücü (2022 yılında aynı markanın nsf onayı çıkmıyor) çekvalf sc. Tank pae. Musluk alya easywell markasına ait nsf 42’den geçtiği görünüyor lakin nsf 58 linkini tıklayınca uyumlu prodüksiyon bulunamadı diyor. 2021 yılında sanırım alya nın belgesinin süresi dolmuş. Atık kısıcı 420’lik sc (Membran ömrü için de yüksek tds değerlerine sahip suya sahip bölgelerde, atık kısıcı en az 400’lük kullanmak faydalıymış. 400 altı atık kısıcılara göre Atık suyu biraz daha arttırıyor 420’lik, teknik detayını tam hâkim değilim)

Nsfli olmayan parçaları: membran kabı sc , alçak başınç yüksek basınç swiçler sc,pompa, manometre. Pompanın üzerinden royal green etiketi olduğu için tam olarak markasını modelini bilmiyorum. Selenoid valfi de dnt marka. Tezgâh altı bağlantı parçaları da nsf li değil.
         Foruma özel 250 tl indirim ve nakitte ekstra yüzde 10 indirim Royal Green ürünlerinde de mevcut.12 Taksit imkanları da mevcut.

Cihazdan elde edilen tds 45-70 arası, Arıtma musluğundan tank açıkken gelen ph değeri 6,5-7 arasında değişiyor. Bağlantı şemasını değiştirip kendi bağlantıma şemama göre alıp henüz deneyemedik, lakin yukarıda anlattığım bağlantı şeması ile ph yükselecektir diye tahmin ediyorum. Denedikten sonra yine geri bildirimde bulunurum.

       Kapalı kutu olarak geldiği için düzen ve şekil isteyen bayanlar için daha hoş gelebilir ama benim gibi sürekli cihaz ile ilgilenen, kurcalayan kişiler için açık sistem olması daha çekici. Biocera nın birden fazla bağlantı şeklini kapalı sistemde kutuyu açıp değiştirmek zor iken açık sistemde gözünün önündeki hortumların bağlantılarını değiştirmek daha kolay vs.

          Geçenlerde forumda Ümit beyin arıtma cihazı ile ilgili bir röportajı yayınlanmıştı. Videoyu çok uzun bulmuştum ama yazıya dökünce hakikaten kısa bir video ya da yazı hazırlamak çok zor. Eminim buraya yazmayı unuttum şeyler çıkacak. Aklıma geldikçe konuya ekleme yaparım.

Bahsettiğim iki ürün fotoğraflar eklemedim. Ana konularında yeterince olduğunu düşünüyorum. Özellikle isteyen olursa da iki ürün için detaylı fotolar da eklerim.

       
     Piyasada parça satan çoğu firmanın da sattığı ürünün ne olduğunu ne işe yaradığını hatta markasını bile bilmediğini de şahit oldum. Yedek parça alırken güvenilir yerlerden, sorduğunuz sorulara net cevap veren firmalardan almaya özen gösterin.


TÜRKİYEDEKİ NSFLİ FİRMALARIN VE BAZI ARITMA PARÇALARININ NSFLİ ÜRÜN BİLGİLERİ AŞAĞIDADIR. BÜYÜK RESİM YAPARSAM ÇOK ALAN KAPLAYABİLİR DİYE ŞİMDİLİK BÖYLE YAPTIM. GEREKİRSE GENİŞLETİRİZ.KONU İÇİNDEKİ LİNKLERİ DE ALTTA.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154965141
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154963812
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154963720
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154964094 nsfli cdc marka çekvalfimiz.



< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

NSF ALMIŞ ÜRÜNLERİN DÜZ POMPASIZ SELENOİD VALFSİZ YÜKSEK VE ALÇAK BASINÇSIZ İLE ALINDIĞINI BİLİNİZ.
ARa Ara ilk sayfaya güncel bilgiler eklenecek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 3 Nisan 2024; 11:2:50 >

Güzel bir çalışma, bu kadar çok bu konuda şikayet var iken bu çalışamayı distribütörü yerine siz yapmanız size puan yazdı. Ama bu ithalatçıların ne kadar kontro...
Yoruma Git
Yorumun Devamı chemsul - geçen yıl +10
Evet, arkadaşlar, sonunda sık sık tavsiye ettiğim bir model olan Murica 75
Yoruma Git
Yorumun Devamı ZevkiSefa - 3 hafta +10
Herkese merhabalar. 8 ay önce filtrelerimi swun chyan sediment ve çift gaclı sistem ile değiştirmiştim. Filtre değişim zamanı yaptıklarımı şurada detaylı anlatmıştım.
Yoruma Git
Yorumun Devamı ZevkiSefa - 7 ay +8
T
2 yıl
Yüzbaşı

Hocam a-z ye yazmışsın, bilgilendirici olmuş. Herkes sizin gibi araştırmacı olsa keşke. Arıtma cihazı almak isteyenler için ön bilgilendirici ve uyarıcı bir içerik olmuş. Sizi tebrik ederim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
2 yıl
Er

Emek verip vakit ayırdığınız için teşekkür ederim, gerçekten çok tatmin edici bir yazı oldu. Artık kafamda bir çok soru netleşti. Tebrik ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim Galip hocam. Değerlendirmeniz benim için önemliydi. Şeffaflığınız ve geri dönüşünüz için ayrıyeten tekrar size teşekkür ederim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tersosmos
Z
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkürler ederim. Umarım işinize yarar.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @OkanMuratDemir
C
2 yıl
Binbaşı

su arıtma sistemi almak isteyip araştırma yapanlar için gayet güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim Çetin hocam .



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ctnuyr
Z
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Galip hocam az öncebirşeyi farkettim bioceranın sertifika aldığı evraklar var mesela royal green sayfasında , tarih 2015 yılına ait diyor mesela su analiz raporu . Bunlar tekrar güncellenmemişti ? yakın tarihte yapılan güncel raporları nerede bulunur ?




Bu mesajda bahsedilenler: @tersosmos
T
2 yıl
Yüzbaşı

Atık suya karşıyım hatta bence bu sistemler belirttiginiz pompasız yasaklanması gerek. 3 litre su için 30 litre atık döken sistemler var youtubeda.

Alttaki ters ozmozsuz linkler ise kafamı karıştırıyor. Olur mu acaba diye




https://www.netsuaritma.com/atik-su-uretmeyen-su-aritma-cihazi/

https://www.springwater.com.tr/aqua-love-alkali-mineral-su-aritma-cihazi-atik-su-atmayan



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merak ettiğim bir konu, ama araştırmaya fırsat bulamadım. Eğer faydalı bilgilere ulaşabilirseniz bizimle de paylaşırsanız çok seviniriz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tayfun91
T
2 yıl
Yüzbaşı

Ben geçen sene bakıp Hotpoint Ariston UV cihazını tercih etmiştim. Amwayin de var daha profosyenel ama pahalı.

Bir sene sonra bozuldu cihaz garantiye gönderdim bizde sorun yok dedi. Yüksek filitre değişim maliyeti çıkardı attım.

Çok su içilen kalabalık aileler amwayin cihazını alabilir biz iki kişiyiz pahalı geliyor bana.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama neye göre tavsiye ediyorsunuz? Filtrelerini, bağlantı ekipmanlarını vs biliyor musunuz? Cihaz hakkında tecrübeleriniz nedir?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tayfun91
İ
2 yıl
Çavuş

Bilgilendirici bir yazı olmuş. Teşekkür ederim. Ben de şuan arıtıcı almayı düşünüyorum. Araştırma aşamasındayım. Nsf onaylı diğer marka ve modeller hakkında bilginiz varsa ve paylaşabilirseniz memnun olurum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Rica ederim. İsim isim hangileri var pek bilmiyorum hocam hepsine ayrı ayrı bakmadım, sizin ilgilendiğiniz başka marka filtre vs ne varsa adını yazın beraber bakalım. C. C. K firmasının filtreleri, purefer markasının filtreleri ayrıca global water solution markasının imzası olan ürünler genelde nsfli. Bu saydığım markaları görmüştüm, konuda geçen filtrelerden daha ekonomiklerdir. Kalite olarak farkları mevcut tabi ki.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 4 Nisan 2022; 0:36:51 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ilazım
İ
2 yıl
Çavuş

Siz araştırmışsınız bilginiz vardır diye sordum. Yazdığınız markaları da dikkate alacağım. İhlasın da nsf onaylı ürünleri var. Kullandıkları parça ve filtrelerle ilgili bilgi göremedim. Bilginiz var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Konunun Sonunda eklediğim konu başlıkları var, kaliteli arıtma cihazı filtre önerileri konusunda okumuştum sanırım, filtreleri her seri de farklı geliyor ve kapalı sistemdeki filtreleri sadece ihlastan alınanlar uyuyor gibi konuşmalar hatırlıyorum. YouTubeda da benzer videoları var. Hatırladığım iyi bir yanları yok. Forumda ihlas arıtma diye arayın, öyle de bulursunuz.

Hatırlatma babında da bulduklarınızı buraya geri dönüş olarak eklerseniz seviniriz. Bilgilerimiz tazelenir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 4 Nisan 2022; 0:38:25 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ilazım
İ
2 yıl
Çavuş

KS11 modeli için yorumunuz nedir? Filtreler ve tank nsfli galiba. Sitede ürün de nsf belgeli gibi bir abare var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ZevkiSefa
Z
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Purefer marka filtrelerinin ellerinde olmadığı için c.c.k firmasına ait filtreler ile yardımcı oluyorlardı . Durumu netleştirmek için Çetin beyi arayıp sorabilirsiniz , Bir de sitede tankı tanpac ro-122 olarak görünüyor. Öyle mi Gelecek yoksa tr marka nsfli başka bir tank mı gelecek onu da sorun.Tank için söylüyorum ,Maaliyet sorunları nedeniyle bazı parçalar değişmiş ama site üzerinde eski bilgiler olabiliyor. Bağlantı ekipmanları için de bilgi almanızda fayda var . Nsf li bağlantı elemanları bu ay içinde gelecekti. Gelmişse ekonomik olarak tabi ki tercih edilebilir. Filmtek membran ve biocera zaten var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 10 Nisan 2023; 14:34:21 >


Bu mesajda bahsedilenler: @ilazım
_
2 yıl
Yüzbaşı

Güzel bilgiler var evet araştırmacı kişileri severim bende 2 sene önce böyleydim 👍😜



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Senin de az başını ağrıtmadım :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_TUTANKHAMUN_