Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
119
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dell Vostro 3500 Cpu Sıcaklık !
B
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bilgisayar daha 4 5 aylık. İşlemci i5 1135 g7

Bilgisayarda cpu nun bir kaç kere anlık olarak 100 dereceye cıktıgını gordum

Daha sonra denemek için stres testi yaptım işlemci full hızda bir kaç saniye 100 derecede çalıştı fan yaklaşık 4 5 saniye sonra devreye girdi işlemci o anda hızını düşürdü 3.8 ghz yerine 3.3 3.4 ghz civarı çalışmaya başladı. İşlemci sıcaklığı 80 dereceye düştü. Programı kapadıktan sonra hızlı şekilde 1 saniyede falan 55 60 derece cıvarlarına indi. Anladığım kadarıyla fan ve soğutma aksamında sorun yok. Termal macunda yenidir zaten daha 4 5 aylık pc.

Normal kullanımda da fan çalışmadan genelde 45 60 derece arası bir döngüsü var. Fan ancak Bilgisayarı açtıktan 10 dk sonra falan devreye giriyor o da baya sekme falan açmam lazım yada görüntü yoğunluğu yüksek bir internet sayfası falan açılmalı.

Servise göre hiç bir sıkıntı yok.

Stres testinde bu hızla yükselen işlemci sıcaklığı belli ki oyunlardada video çevirmelerdede yükselecek ve bu işlemci hızı sistem tarafından düşürülecek. E ne anlamı kaldı bu hızların zaten oyle cabuk 100 dereceye geliyor ki. Fan öyle soguk kanlı ki narin narin hareket ediyor ancak 10 15 saniye sonra yüksek devire geçiyor aynı anda da işlemci hızını düşürüyor.

Örnek vermek gerekirse donanımhaber sitesi oldukça yoğun görsellerin olduğu bir site bu sitede dolanırken ve fan devrede değilken sıcaklık sayfa yenilerken en fazla 60 derece sayfada dururkende 55 derece civarı. Bu bilgisayarda fanı devreye sokmak için gerçekten çok yüklenmek lazım :)

PC yüksek performans ayarlarında
Dell in kendi termal ayarlarında da yüksek performansta.

Birde şu sorum olacak bios güncellemelerinden sonra format atmak gerekiyor mu ? Acaba dedim işletim sisteminden dolayı mı böyle. Ki bilgisayarda yeni formatlı şansıma bios güncellemesi formattan 2 gün sonra çıktı.



T
2 yıl
Yarbay

Bios güncellemesi sonrası formata gerek yok.


Servis güncel olarak ısınmaya bir şey demedi mi? Gaming olmayan laptobunda 100 derece olmaması lazım.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.