Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
224
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TX marka Fan ile yaşadığım tecrübe
H
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selamlar

yeni aldığım kasama Dark guardian 2 tane üst fan almak istedim malesef kendi markası olan dark fanların 4 pinlileri hiçbir yerde yok. sadece 6 fan var oda uyumsuz.
fanlara bakmak istedim fiyatlar almış başını gitmiş dolar euro sağolsun

neredeyse 10 seneden fazla cooler master ın 15 tl lik mavi renkli en basit fanlarını kullanmıştım o dönem öyleydi fiyatlar ama maşallah hala taş gibi çalışıyor hem sessiz hem de hava akışları iyi. ışıklar tabi ki artık sönük

1,5 sene önce kadar rampage model mavi kasa fanları aldım 4C-15 model 1,5 senede çöp oldular 1 tanesi bozuldu, 1 tanesi led titremesi yapıyor diğerleri ise led ışıkları öldü sayılır ve o kadar çok toz topluyor ki berbat..

sonra hepsiburada da fan arayışına geçtim fiyatlar uçmuş markalar 300-400 600.. dedim uygun fiyata 56 tl ye 140 mm TX fan yorumlarda sıkıp tutmuş millet. yok şöyle iyi yok böyle iyi
birkaç kişi kötü yorum yapmış. e dedim alalım zaten düz ledsiz model ne kadar kötü olabilir dedim.. yok kardeşlerim kötü oluyormuş..

2 adet aldım buzdolabı poşedinde geliyor üzerinde 800 RPM diyor. 3 pinden anakarta bağladım 1 tanesi 720 rpm diğeri 550 rpm dönüyor %100 e de alsam bu kadar ayrıca biraz yavaşlattın diyelim %50 ye aldın geri %100 yapınca öyle hemen çıkmıyor 550-555-560-562-563-566 böyle böyle yükseliyor hızı gözle bakınca bile anlaşılıyor hızları.
sonra molex den bağlayayım dedim sonuç aynı biri daha yavaş biri hızlı..

lanet olsun dedim ama daha bitmemiş. odada bir koku var bildiğin plastik kokusu 5 gün boyunca buram buram plastik kokusu ilk yeni sandım hani yeni ürün kokusudur filan yok kardeşim leş gibi kokuyor zaten biraz ısınıyor göbeği.. dedim kablo mu var acaba yanana v.s kasa da her yere baktım yok yani direk fanı koklayınca anladım ayrıca pc kapattığım zaman biraz sonra koku gidiyor. açtıktan 5 dk sonra yok böyle bir koku. odam genç odası çok büyük değil kapı kapalı oturuyorum kokuya duyarlı biri asla duramaz. Annem bile farketti ne yanıyor burada diye soruyor..

neyse ki iade ettim hemen geri aldılar.. siz siz olun bu kadar ucuza bir fan almayın. pc yanar manar zaten her şey ateş pahası..
şimdi kasanın markası fanlardan dark düz kırmızı altıgen model olanı aldım 120mm yapacak bir şey yok zaten düz renk değişiyor üst 2 si kırmız olsun fark etmez.

buraya da bilgi amaçlı yazdım almak isteyenler olur da yaşadığım deneyimi görsün diye. iyi forumlar.



F
2 yıl
Yüzbaşı

geçmiş olsun kardeşim. tx marka fanlar oldukca kalitesiz. 8-9 yıl önce tx işlemci fanı aldım. sadece görüntüsü fanmış gerisi yok uzun lafın kısası soğutma ve psu da ucuza kaçılmaz alabildiğinizin en iyisini alın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
2 yıl
Binbaşı

Tx fanlar iyi değil. Bir çok fan kullandım bugüne kadar. Halen ihtiyacınız varsa size tavsiye verebilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
2 yıl
Çavuş

RPM i yüksek kasa fanı önerir misiniz uygun fiyatlı




Bu mesajda bahsedilenler: @cato16
S
2 yıl
Onbaşı

sana öyle denk gelmiştir kardeşim.ben yaklaşık 4-5 senedir 80mm tx fan kullanmaktayım yaklaşık max 35 cfm hava akışı var.internette okudum ve psu molex kablolarını kendim ayarladım 5-7-12 v diye. genelde düşük hızda çalıştırrım 5v 7v gibi.inan 5v ta ses duyulmuyor.hava akışı mükemmel.hem soğutma olarak hemde sıcak havayı dışarı atma bakımından çok iyi tam f-p.5 v ta sanki çalışmıyor gibi ses duyulmuyor.7v ta hafif ses var.12v ta haliyle çok ses var.ama hava akışı çok güçlü.fan slevee Bearing fazla kalite motor bekleme.ömrü kısa ama 5-7 voltta çalıştırısan 6-7 veya daha fazla ömrü olabilir.eğer fan kontrolcü kullanıyorsan seninde dediğin gibi voltaj aniden yükselmiyor kademe kademe yükseliyor motorundan dolayı bu sıkıntı tabii ki.aslında açıklamalrda belirtiyolar bunu.sleve baeringlerin dezavantajları çoktur.mav hızda çalıştırıyorsan motoru çabuk toz toplar buda bakım gerektirir 3 sene sonra filan.yağlaman gerekebilir.bu da bir sıkıntı.ama 4 pinli full dinamik bearing li fan alısan ömrü uzun bakımı az olur 6-7-8 senede 1 gibi.ama fiyatı da 150-180 tl yani tx in 35-40 tl olduğunu görürsek bu uçuk bir rakam.fan alırken kararını buna göre vermen lazım.ya bir kerede 180 tl veren 10-12 sene değişim yapmadan rahat edecen yada 3-5 senede bir35-40 tl ye tx alacan ama az ödeyecen.daha önce 12 cm tx fan kullanmıştım 55 cfm 3 sene kafar giiti.soğutması çok süperdi.14 cm hiç kullnmadım bilmiyorum.belki onlarda bir sorun vardır.birde şunu söyliyim: örneğin tx 80 mm fanında çeşitlerini piyasaya sürmüşler.fan aynı ama özelliklerde bazı değişikler var.kimi bildiğimiz yarı pmw 3 pinli,kimi 4pin molexli,kimi 2 pin molevli kimi 2500 rpmli,kimi 1800,kimi 2000.ben 1 kere denk geldim 3pin pwm 1800-2000 rpm e.onuda baştan cpu ya takmıştım sonradan egzosa döndürdüm daha iyi fan bulunca.ben şu an cğu da yaklaşık sanırım 10-11 senelim xilent marka 80mm,1500 rpm sesiz fan kullanıyorum.sağlam çıktı.hava akışıda fena değil.ama gerçekten maxta bile sessiz.ama parasal güücün varsa tavsiyem noucta al pahalı ama her yönden mükemmel.ortalama 10-15 ve fazlası rahat edersin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.