Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1611
Tıklama
0
Öne Çıkarma
A3 35 TFSİ yağ eksiltme
Y
2 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

2020 model Audi A3 sedan 35 TFSİ aracım dün gece yolculuk esnasında yağ seviyesi eksik uyarısını verip sarı lamba yandı. Aracımı 14500 km de bakıma sokmuştum. Şu an aracım 24000 km de. Aracı sağa çekip kontrollü bir şekilde bekleyip stop edip yağ çubuğunu çektiğimde başlangıç seviyesindeydi. Yol yardımı aradığımda yarım lt yağ koymamı önerdiler. Ben de benzinliğe girip öyle yaptım. Bugün Isparta başaran Audi servisine gittiğimde normal olduğunu söylediler ama pek tatmin olmadım açıkçası. Aracımı sıkıştırmadan sakin bir şekilde kullanan biriyim. Aynı veya benzeri bir durum başına gelen var mı ?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

H
2 yıl
Er

Sorunu cozebildiniz mi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
geçen yıl
Er

Aynı olay başıma geldi. 2021 Model A3 Sedan 35 TFSİ aracım geçen akşam kontağı açtığımda yağ seviye uyarısı verdi. Araca 14.500 km de bakıma sokmuş olmama rağmen şu an 25.000 km de yağ uyarısı vermesi beni şüpheye düşürdü. İstanbuldaki yetkili servisle zor da olsa iletişime geçtim ve bunun normal olduğunu aracın 1 lt yağ eksiltebileceğini söylediler. Aynı şekilde yarım litre yağ koymamı önerdiler. Artık bayilerde maaliyetleri azaltmak için araçlara koyulan yağın mililitresinin hesabını mı yapar oldular diye düşünmedim değil. Daha önce çok uzun süre Vw, Mercedes gibi araçları kullanmış olmama rağmen ilk defa böyle bir olay başıma geliyor. Kaldı ki bu araç 200.000 km de değil. Bu sebeple içime bir kuşku düştü. 99 model 3.2 Mercedes 5 bin km de yarım litre 1 litre yağ eksiltirken bu araçta başıma böyle bi olay gelmesi beni araçtan soğuttu. İleride daha büyük sorunlar oluşturur mu? Bu olayın sebebini öğrenebildiniz mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl
Yüzbaşı

Ben de aynı aracın hatchback modelini kullanıyorum,nisan ayında 11 bin km de iken bakıma girdi,şimdi 15 bin km de ve yağını kontrol ettiğimde yağ seviyesinin çubuğun alt kısmına bayağı yaklaştığını gördüm,sanırım yağ eksiltiyor bu motorlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @g_alata
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.