Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
877
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Metaverse dünyasına Güney Kore hamlesi
E
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Metaverse dünyasına Güney Kore hamlesi



Geçtiğimiz aylarda Metaverse dünyasına adım atan ilk ülke olma hedefini açıklayan Güney Kore vites yükseltiyor. 4 yıl içerisinde en büyük Metaverse pazarlarından birisi olmak için devlet tarafından önemli bir bütçe ayrılacak. 



Metaverse ülkesi Güney Kore



Sanal dünyaları bir araya getiren Metaverse kavramı eskiye dayanıyor olsa da Facebook’un çatı şirketinin ismini Meta olarak değiştirmesi ile birlikte ön plana çıktı. Sonraki süreçte özellikle kripto para dünyasında ilgili kripto paralar ardı ardına patlama yapmaya başladı. 



Ayrıca Bkz.Metaverse arsalar Sahibinden satılık



Genelde kripto paralar ile ilişkilendirilen Metaverse aslında çok daha bağımsız bir alan ve gelecek adına önemli yatırımları da beraberinde getiriyor. Güney Kore 4 yıl içerisinde en büyük beşinci global Metaverse pazarı olmak istediğini açıkladı. 



Bilim Bakanlığı yeni trende öncülük etmek adına bir strateji geliştiriyor ve Metaverse platformları için bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor. Stratejide ilk adım ekosistemi hayata geçirmek iken ikinci adım profesyonelleri işe almak, üçüncü adım şirketleri desteklemek ve son adım da güvenilir bir ekosistem haline getirmek. 



Güney Kore bu bağlamda 40 bin uzmanın işe alınacağını ve 220 şirketin destekleneceğini düşünüyor. Örneğin devlet kurumlarının sunduğu hizmetler Metaverse dünyasında toplanabilecek. Ya da Korece eğitimi Metaverse üzerinden sunulabilecek. 



Proje kapsamında genç yetenekler ortaya çıkaracak Metaverse akademisi kurulacak ve bu yıldan itibaren en fazla iki eğitim platformu için her platforma 4.6 milyon dolar bütçe ayrılacak. Yine ülke çapında turnuvalar düzenlenerek yerli yazılımların geliştirilmesine imkân tanınacak. Programdan yararlanan her firmanın en az 4 milyon dolar yıllık gelir üretmesi hedefler arasında. 

 




Kaynak:http://m.koreaherald.com/view.php?ud=20220120000709

 Haberi Portalda Gör

sanki bişeyleri kaçırıyormuşum gibi bir his var... zamanında şuna biraz dahil olsaymışım diyecekmişim gibi....
Yoruma Git
lawministration - 2 yıl +18
günde 10 tane dolandırıcılık haberine maruz kalsan dolandırıcılığa da kaçırıyormuş gibi bakarsın. boşver sonra iyi ki der geçersin
Yoruma Git
Mylevi - 2 yıl +9
M
2 yıl
Yarbay

metaverse dolandırıcılığına ilk girenler parsayı toplayıp vurgunu yapar




L
2 yıl
Yarbay

sanki bişeyleri kaçırıyormuşum gibi bir his var... zamanında şuna biraz dahil olsaymışım diyecekmişim gibi....



Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
2 yıl
Yüzbaşı

Metaverse dolandırıcılık değildir teknolojinin geleceğidir ama şu anda olan geleceğin bitcoinini kaçırmama telaşı. Teknoloji şu aşamada vaat edilenden uzak gözlükler hantal fiziksel yapıyı sanala aktaramıyor



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Binbaşı

günde 10 tane dolandırıcılık haberine maruz kalsan dolandırıcılığa da kaçırıyormuş gibi bakarsın. boşver sonra iyi ki der geçersin





Bu mesajda bahsedilenler: @cem52
İ
2 yıl
Yüzbaşı

Metaverse düzgün kullanılabilse geleceğin teknolojisi deriz. Ama ticari şirketlerin düşünce yapısını yüzyıllardır bildiğimiz için düzgün kullanacağını sanmıyorum. Ayrıca meta verse hayatımızda çok fazla önemli bir yere oturursa örneğin artık cadde dükkanlarının kapatıp dükkanların çoğunu mete verse dünyasında yaparsak bazı eğitimler bazı kariyerler buradan olmak zorunda olursa işte o zaman ipleri dünyada herkes birkaç kişinin eline vermiş olur. Olurda sisteme aykırı ilan edilirse bu sistemde ban yediğinde dünyadan da bir nevi ban yemiş olursun bu kadar insanlığın vazgeçilmezi olan bir şeyde. Binlerce yıldır devam eden ticaret ve yönetim sisteminde elbet iyi ve kötü anlar olur ama insan dilerse o kötü olan yerden daha iyi olan bir bölgeye taşınarak baskıdan ezilmeden kurtulabilir. Ama mete verse tek bir dünya olursa kaçacağını yer maalesef olmaz özgürlüğün elinden tamamen alınır.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @xenix
T
2 yıl
Yarbay

Metaverse falan hepsi ponzi ,play to earn oyunlarında alayı ponzi




D
geçen yıl
Yarbay

Şuan metacort




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.