Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
1709
Cevap
309232
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Kendi LPG ayarını kendi yapmak (86. sayfa)
E
geçen yıl
Binbaşı

merhaba,
kutup başını sökmek gerekli değil bence, sonuçta lpgciler de ayar için gelen araçlarda kutup başı sökmüyor. ürün tipi BRC seçilmeli mutlaka. 100lü değerler bana da düşük geldi, tam gaz yaptığınız sırada bu değer 1000 civarında olmalı (araç turbolu değilse). bunu bir kontrol edin derim, tam gaz yapın dediği yerde doğru veriyi okuyamadığı için kalibrasyonu sonlandırıyor olabilir.

benim aklıma 2 seçenek geliyor, map sensörüne giden vakum hattında bir sorun var ya da sensörün kendisi bozuk.




Bu mesajda bahsedilenler: @celalwesev
C
geçen yıl
Er

Ersin310 , arkadaşım cevap için teşekkürler , map sensörünü yeni aldım Almanyadan Ebay üzerinden sipariş ettim yani map sensörü sıfır, map bağlı değil seçtiğim zaman basınç 314mbar görmesi çok ilginç , bir çok videoda map BRC seçili ve otomatik kalibrasyon yaparken map basıncı 320 - 340 mbar gibi görünüyor, nerede hata var bulamadım .



C
geçen yıl
Er

Selam arkadaşlar , ayar map sensör basıncının 108-118mbar olduğunu ve otomatik kalibrasyon yapamadığımı yazmıştım, sorunun çözümünü tesadüfen de olsa buldum , belki başka arkadaşların başına gelmiştir ve çok işlerine yarayabilir . olay aslında çok kolaymış birazcık dikkat gerektiriyor sadece. Ayar map sensör kablo soketi ile araç kablo soketine biraz dikkat ettim ve gördüm. Soketleri taktığımda 1 kablo ucu boşta kalıyor. Map sensör kablosunun yerini değiştirdim ve sorun bitti. şuanda map basıncım 350- 380 olarak görünüyor. 2 fotoğrafla durumu görselleştiriyorum, eminim ki benim gibi acemilerin çok işine yarayacaktır
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



M
geçen yıl
Yüzbaşı

@celalwesev Hocam yaklaşık 1 ay olmuş yaptığınız işlemin bir faydasını gördünüz mü ? Gördüyseniz aracınızda neler değişti, tavsiye eder misiniz ? Ekstra sensöre para verip ayarı iyice düzeltme işine değer mi ?




Bu mesajda bahsedilenler: @celalwesev
E
geçen yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar atiker için driver lar lazım bir türlü bulamadm.Yardımcı olabılecek var mı?



M
geçen yıl
Yüzbaşı

@celalwesev @ersin310

Celal hocamın sorunu haberi olmadan benim derdime de derman oldu.
Nasıl mı ? Benim ekran görüntümü paylaşıp map sensörü sürekli 100 küsürlü değerleri okuyor benimde böyle sorunum var dedi, bende ürün tipi altından bir baktım benim M.A.P SENSÖRÜ BRC olarak gözüküyor, iş güzar usta herhalde ayardan sonra düzeltmeyi unuttu. Araç sürekli lpg ecusuna 100 küsür map basıncı raporluyor. Rölantide bitmek bilmeyen %19.53 değerim vardı. M.A.P SENSÖRÜNÜ bağlanmamış olarak değiştirince birde ne göreyim. Artık gaza basınca değişen ve motor yükü (yokuş aşağıya viteste inerken yakıt püskürtülmediğinde) sıfırken 100mbar olarak değişen bir M.A.P değerim var.
Hemen rölantiyi %23 arttırdım ve obd programında gördüğünüz gibi rölanti LTFT si %3 e indi
Ancak şunu fark ettim, M.A.P SENSÖRÜ bağlı değil olarak seçince rölantide ince ayar ve viteste ayar penceresi açılmıyor sensör bağlı olmalı diyor. Bende bu ayarı değiştirmeden yani sensör BRC olarak seçiliyken rölantide ince ayar yapıyordu.
İş güzar ustalar (veya günahlarını almayayım ama kendim değiştirdiğimi hatırlamıyorum) yüzünden fakirde yürütüyormuşuz motoru. Yeminle sesi bile değişti rölantide.
Farkındalık sağlamama neden olan herkesten razıyım.

Aşağıda değerlerimi görebilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 28 Mart 2023; 20:9:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
geçen yıl
Er

Merhaba. Cangas mic24 ün kablosunun içindeki çipin aynısyla yeni bir kablo oluşturdum. kontak açık motor çalışmazken her türlü yazılımsal müdahale oluyor. Fakat motor çalıştırınca bağlantı kopuyor. Güncel Cangas yazılımı nereden bulabilirim?



K
geçen yıl
Er

Merhaba,

PL2303 Kablo aldım. Windows 10 kabloyu tanıdı. Lakin Atiker FAST (10.04) proğramı ile ECU ya bağlantı sağlayamadım. ayrıca yapmam gereken birşey varmı destek olabilirmisiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @dndd
D
geçen yıl
Yüzbaşı

ecu nun tam modeli nedir acaba, belki model farklıdır, onun dışında pek birşey yok, siyahı siyaha yeşil ve maviyi de değiştirip dene, kırmızı boş kalacak, uzun zamandır da uğraşmıyorum pek hatırlamıyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 ay
Yüzbaşı

Merhaba arkadaşlar. 2004 Focus aracımda olan lpg sistemi. Çok eski olduğu için her yerde ayar yapılmıyor. Elinde bu sisteme uyan kablo ve yazılım olanlarda da bir türlü ayar tutmadı. Marka lovato. Regülatör atiker takıldı bi ara ve ondan sonra araç en az 50 km daha az gitmeye başladı. Ayar tutmadı. Lpg de iyi giderken benzinde yığılma yapmaya başladı araç. Artık kendim kablo alıp öğreneyim diyorum. Ama hangi kablo alacağım bilmiyorum yardımcı olur musunuz?




< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adaletli Türk -- 1 Ocak 2024; 13:58:46 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ersin310 , @Mr.Rich , @dndd , @Alx
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.