Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
1033
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Mini LED ekranlı Sony BRAVIA 2022 serisi tanıtıldı
E
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Mini LED ekranlı Sony BRAVIA 2022 serisi tanıtıldı



Dizüstü pazarından elini eteğini çeken ve mobil cihaz pazarında da vites küçülten Sony ağırlığını televizyon segmentine veriyor. CES 2022 fuarında farklı model ve boyutlarda 20’nin üzerinde televizyon sahneye çıktı. 



Mini LED ekranlı Sony BRAVIA 2022 modelleri



Çok sayıda mini LED bölgeler kullanarak daha fazla parlaklık ve daha canlı renkler elde edebilen mini LED teknolojisi yavaş yavaş televizyon sektöründe kendisine yer bulmaya başladı. CES 2022 fuarında mini LED teknolojisini es geçmeyen iki farklı seri duyurdu. 



Ayrıca Bkz.Acer Predator X32 FP mini LED monitör duyuruldu



Sony BRAVIA MASTER Z9K serisi 8K çözünürlükteki televizyonlardan oluşuyor. 75 inç ve 85 inç olmak üzere 2 farklı boyut mevcut. Sony BRAVIA X95K serisi ise 4K çözünürlüğe sahip. 65, 75 ve 85 inç olmak üzere 3 farklı seçenek mevcut. Serilerde minimalist tek parçalı tasarım ile neredeyse çerçevesiz bir görüntü elde ediliyor. Stand ise 3 farklı kurulum ile yerden kazanmanızı sağlıyor.



Mini LED ekranlı Sony BRAVIA 2022 serisi tanıtıldı



Serilerin ortak özellikleri şu şekilde sıralanıyor:




  • Kullanıcısını tanıyarak özel tavsiyeler ve ayarlamalar yapabilen Bilişsel İşlemci XR

  • Mini LED arka ışığı verimli bir şekilde kontrol eden XR Backlight Master Drive

  • Siyah kontrasta yoğunlaşan XR Triluminos Pro ve XR Contrast Booster

  • Yansımayı engelleyen X-Anti Reflection

  • Hangi açıdan izlenirse izlensin renk çeşitliliği ve parlaklığı koruyan X-Wide Angle

  • Ücretsiz 10 adede kadar film ve 24 ay sınırsız akış içeren bir sinema hizmeti BRAVIA CORE 

  • BRAVIA CORE Calibrated Mode

  • Hoparlörler yardımıyla ses kaynaklarının verimliliğini arttıran Acoustic Multi-Audio

  • Ses çıkışını optimize eden Akustik Merkez Senkronizasyonu

  • BRAVIA CAM ve Profesyonel Ortam Optimizasyonu 

  • Eller serbest ses özellikleri

     



Z9K hakkında daha fazla bilgi için:





X95K hakkında daha fazla bilgi için:

 



 Haberi Portalda Gör

sony'nin ve japonyanin kan kaybetmedi bir sektor yok gibi. bazi alanlarda hala cok buyukler ama 90lardaki japonya olmakdanda bir o kadar uzakdalar. burdan gordugum en onemli neden yaslanan nufus. ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı darkaura - 2 yıl +30
Oled kadar kaliteli fakat oled' in ekran yanığı gibi zaaflarını barındırmayan teknolojidir MİNİLED.
İmkanım olsa hiç düşünmeden alırım.
Yoruma Git
kayamtky - 2 yıl +11
Oled'in karşılığı mini led değildir, microled'tir. Asıl onlar geliştirilip, ucuzlarsa oled'in pabucunu dam'a atar.
Yoruma Git
GT_55 - 2 yıl +4
D
2 yıl
Yarbay

sony'nin ve japonyanin kan kaybetmedi bir sektor yok gibi. bazi alanlarda hala cok buyukler ama 90lardaki japonya olmakdanda bir o kadar uzakdalar. burdan gordugum en onemli neden yaslanan nufus. sirketlerinin ust kademeleri yasli yoneticilerle dolmus durumda altdan yenilikci yaratici yeni kusak gelmiyor. cogu projelerini cok az insan gucune cok asiri yuklenip, uzun saatler calistirarak yaptiriyorlar. uzay programlarinda sik sik problemler cikmasida ayni sebebden.

ikinci bir neden ise gecmisten gelen buyume modelleri, holdinglesme yapilari. buyumeyi devlet destekli tekellesmis dev holdinler uzerinden yaptilar. genel olarak tum asya ulkelerindeki model bu. korede cinde. ilk buyume icin cok basarili bir model. dev holdingler hizla heryeri doldurup ulkenin ihtiyaci olan sanayilesmeyi sagliyor. ama tepe noktaya ulastiklarinda bu holdingler tum alani doldurmus oluyorlar, tekellesiyorlar yeni bir olusuma yenilikcilege alan birakmiyorlar. kendi iclerindede cok buyumenin sonucu olarak yenilik yapamiyorlar, esneklikleri kayboluyor. bir yenilik yapmaya calistiklarinda holgingin baska bir is kolu zarar gorecegi icin bu yolda gidilemiyor. ornek vermek gerekirse dijital muzik sektoru yayginlasirken sony bu ruzgari yakalayamadi cunku sony muzik uzerinden muzik sirketi olarak ordaki cikarini korumaya calisti. neticede bu isin kaymagini ipod ile apple yedi.

zaman gectikce bu duraganlasmayi cin ve guney koredede gorecegiz, keza onlarda ayni modele sahipler, ozellikle cinde yakin zamanda nufus yaslanmaya basladiginda japonya ile ayni sorunlari yasayacak.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 yıl
Yarbay

Oled kadar kaliteli fakat oled' in ekran yanığı gibi zaaflarını barındırmayan teknolojidir MİNİLED.
İmkanım olsa hiç düşünmeden alırım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 8 Ocak 2022; 22:38:22 >


R
2 yıl
Yarbay

Mini led gerçekten çok iyi renklere sahip qdot paneller yeterince iyi değildi ama bu tenoloji çıtayı daha ileriye götürmüş,benim anlamadığım şey led monitörlerde az sayıda led lambalarla aydınlatılıyor mini led te ise çok daha fazla sıklaştırılmış led ile aydınlatılıyor ve qdottaki gibi eherbiri ayrı ayrı ışık verip kapanabiliyor yani aslında çok fazla fiyat fakı yaratacak bir teknoloji gibi görünmüyor oled gibi o yüzden ilerde daha uygun olması da mümkün gibi sonrasında da sanırım micro led gelecek o da heralde daha da ufak binlerce led lamba ile aydınlatacak daha iyi görüntü sağlanacak.



A
2 yıl
Yüzbaşı

öndeki panel kaliteli olmadıktan sonra arkaya istersen milyon tane led ekle bir işe yaramaz.
öndeki panelde yansıma önleyici olmalı, koyu siyah olmalı,parlak ekran olmalı. ondan sonra mini led ekle istediğin kadar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
2 yıl
Yarbay

W
2 yıl
Yarbay

Bu yıl çoğu şirket kendini mini led televizyonlara verdiler. Ben oled yerine mini led tercih edenlerdenim ama şu an çok pahalılar. 2-3 yıl içinde ucuzlaşırlar. Özellikle Apple kendini bu teknolojiye verdi. Tüm cihazlarıni mini led ile çıkarmaya çalışıyor.




K
2 yıl
Yarbay

Kaliteli olmadıktan sonra mı :D
Toshiba, Regal ile falan karıştırdınız galiba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @aksu01
G
2 yıl
Yarbay

Sony candır geri heycandır .



F
2 yıl
Yarbay

Doğru tespit. Telefon sektöründe de tutunamadılar. PlayStation, Bravia TV’ler, sinema kamera ve teknolojileri, ellerindeki son sağlam ürünler.

Gerçi geçen gün gösterdikleri elektrikli araç, şimdiye kadar gördüğüm en iyisi olabilir elektrikli araçlar içinde. Burada da Tesla gibi bir rakipleri var. Herifler peynir ekmek gibi Tesla satıyor, hayvan gibi üretim bandına sahipler. Aynı seride üretebilmek maliyetli olacaktır.

Dünya git gide “kendi markanı kendi topraklarında üret” mantığına evriliyor pandemiden dolayı. İslemci üretimini Tayvan’a tekelleyen markalar, yaptıkları hatadan hızla donmeye başladı. Kendi ülkelerinde 10-15 milyar dolarlık yatırımlara başladılar bile. Bir 5 yıl sonra ortalık USB Flash bolluğu gibi işlemcilerle dolacak. PlayStation 6 tamamen Japonya’da, iPhone ABD’de üretecek pahalı çiplerini.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @darkaura
G
2 yıl
Yarbay

Oled'in karşılığı mini led değildir, microled'tir. Asıl onlar geliştirilip, ucuzlarsa oled'in pabucunu dam'a atar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 11 Ocak 2022; 18:19:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
2 yıl
Yarbay

M
2 yıl
Yarbay

Katılıyorum. MiniLED daha çok microLED öncesi bir geçiş süreci olacak. microLED çıktığında daha doğrusu yaygınlaştığında piyasada OLED, QLED, MiniLED ne varsa hepsinin pabucunu dama atacak.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @GT_55
P
2 yıl
Yarbay

Micro led teknolojisi bambaşka bir şey. Görüntü de son noktaya ulaşıyor olmanın dışın da onarım gerektiren durumda ledlerin bölgesel olarak tak çıkart özelliğin de olması müthiş bir gelişme. Koca ekranlar belki de artık servislere bu teknoloji ile gitme gereği duymayacak, parçasını gelip evde değiştirebilecekler. Benim büyük ekran korkumun tek sebebi bu. İleri de oluşabilecek arızalar da servisin yüklenip götürmesi ve panelin sorunsuz geri gelecek olması hep soru işaretiydi bende. Daha önce 55 inçlik tv de ana kart arızası çıkmıştı, servise kutusu ile verdim, geldiğin de kutusunun köpükleri eksilmiş tv yi kutuya sarkıtıp getirmişlerdi, kontrol ettiğim de panelde pirinç tanesi büyüklüğün de çizik vardı. Bu ne deseniz de artık iddia edemiyorsunuz.



A
2 yıl
Onbaşı

55 inç te neden mini LED yok bilen varmı




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.