Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
20
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fişek
H
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Ateşli silahlar, birden fazla tamamlayıcı unsur ile beraber çalışmaktadır. Ateşli silah kullanan ve bu konuda uzman olan kişiler ise kullanmakta oldukları ateşli silah modeli ve türüne uygun olan tamamlayıcı unsurların neler olduğu ve bunlar arasında nasıl tercihler yapabileceklerini bilmektedir. Sonradan da öğrenilebilecek olan bu süreç, bazı konularda pratik yapmayı gerektirmektedir. Bu konu hakkında ise alanında uzman ve tecrübeli kuruluşlardan destek alınabilmektedir.

Ateşli silahların olmazsa olmaz vazgeçilmez tamamlayıcı unsurları arasında fişek ve mermi yer almaktadır. Fişekler genellikle av tüfeklerinde tercih edilen ve kullanılan ateşleyici bir elemandır. Fişekler, kocan içerisinde barut ve saçma malzemeleri ile beraber, tüfeğin ateşlenme etkisini hızlandırarak, etkili bir kullanım sağlamaktadır. Boyut olarak da tüfekler için uygun biçimde üretilen fişekler, çeşitli özelliklere sahip olabilmektedir. Mermiler ise daha küçük boyutlu olan ateşli silahlarda kullanılmaktadır. Mermiler, üç temel parçadan oluşur ve tabanca tür ve modelleri arasında, model ve türe uygun olarak kullanılmaktadır. Tabancalarda şarjör içerisinde bulunan mermiler, namluya sürülür ve ateşleme için gerekli mekanizma hareketi ile ateşlenir. Bu sayede merminin hızlı ve isabetli atışı sağlanabilmektedir.

Fişek ve mermilerin kullanıldığı ateşli silahlarda da kullanılan özel bir kaplama olan serakot ise silahların dayanıklılığını, sürtünme etkisini, dayanma noktalarını, aşınma etkisini, kimyasal direncini, darbe dayanımını etkileyen önemli unsurlardır. Aynı zamanda silahların uzun süre muhafazasını da sağlamaktadır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.