Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
1004
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Hala mining yapılabilir mi
D
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaslar yaş 32 şirketimden ayrildim şu donemde boştayim yakin donemde işe giricem ama 1-2 aylik bir boş donemim var ve 100 bin tl kadar hisse ve bitcoin karmasi birkimim var kenarda acaba bunlari bozup madencilik işine girsem mi diye dusunuyorum.

Ve acikcasi arastirmaya yeni basladim donanim konusunda ciddi bir bilgi birikimim yok. 100 bin direkt girmeyi degilde yavas yavas girmeyi dusunuyorum 30 bin 40 bin diye gerekirse butcemi 400-500 bin tl ye kadar da cikarabilirim.

Bu saatten sonra bu işe girilir mi en onemli sorum bu olacak ve kendim sadece yatirim yaparak bu işi profesyonellere birakabilir miyim ya da kendi yapmami mi onerirsiniz. Çok tesekkur ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Ethereum 2.0 2022 yılında belirlenmeyen bir günde yayımlanacak. Bunun sonucunda klasik madencilik bitecek. (Bkz.
Yoruma Git
Yorumun Devamı Tomydeely - 2 yıl +6
D
2 yıl
Yüzbaşı

Youtube'ye gir izleyebildiğin kadar video izle. Yapabilir misin (Zaman, para, mekan, yeteneğin vs. uygun mu) zaten izlerken anlarsın. Acele etme, bir şey bilmeden girme, ufak parçaları Çin'den getirsen binlerce TL tasarrufun olur. Çok ufak hatalardan onlarca TL verilen ekran kartları yanabiliyor. Açıkçası benim imkanım olsa bu işe girerim.



S
2 yıl
Yüzbaşı

Harika fikir. Youtube dan video izle yatırım yap

Hemen 8 li bir anakart alıyorsun. 8 tane ekran kartı, 2000 watt psu, riser, soğutucu fanlar prizler. Etherium yada ravencoin kazıyorsun.

Belki de CPU ile raptorium kazmak istersin. 5970X çok uygun yapıştır bir tane.

Yada belki de HDD ile kazarsın. 20 tane 18 TB HDD ve 2 TB 980 pro ssd alıyorsun ve chia kazıyorsun.

Yada mining ile hiç uğraşma alt coinlerden bir sepet yap. Ama kazanmak istiyorsan çok youtube izlemen lazım. Telegrama katıl bir sürü tüyo veren grup var. Hepsi batma garantili.

Bence youtube videolarına göre yatırım yapmak yerine direkt at yarışına yatır hiç olmazsa kazanma şansın olur.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
2 yıl
Yüzbaşı

Sizin kazanma garantili bir tavsiyeniz var mı ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @S0NADAM
M
2 yıl
Binbaşı

Katılıyorum.

1- Küçükten bu işe girilmez.
2- Risk her zaman var
3- Kullanmayı bilmiyorsan 2 yıl içinde kartını yakman büyük ihtimal.




Bu mesajda bahsedilenler: @S0NADAM
O
2 yıl
Binbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >
arkadaşlar yermi bilmiyorum ama bu sorunu aşamadım..erişim engellendi diyor..bilen varmı acaba?



S
2 yıl
Yüzbaşı

Ben mining yapıyorum ama tavsiye verecek kadar ehil değilim. Sadece youtube videolarına göre yatırım yapılamayacağını/yapılmaması gerektiğini anlatmaya çalıştım.

Mining yapmak için temel seviyede donanım, yazılım ve kripto bilgisi gerekir. Mininge yatırım yapmak içinse daha fazlası gerekir. Ayrıca harcanacak para, emek ve zaman gerekiyor.

  • Bilmediğiniz işe girmeyin. Batarsınız. Bu sadece kripto için değil tüm yatırımlar için geçerli. Çıraklığı yapılmayan işin ustalığı olmaz.
  • Mining işine kredi çekerek yada kredi kartı ile girmeyin.
  • Kriptoya kaybettiğinizde üzüleceğiniz bir para ile girmeyin.
  • Herkes mi kazanıyor bu piyasada? Herkes kazanıyorsa değirmenin suyu nerden geliyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @canpolat_28
T
2 yıl
Çavuş

  • Ethereum 2.0 2022 yılında belirlenmeyen bir günde yayımlanacak. Bunun sonucunda klasik madencilik bitecek. (Bkz. ETH 2.0 Nedir)
  • Satın aldığınız cihazlarla ETH Kazmak yerine kazabileceğiniz onlarca coin bulunmakta. (Bkz. Mining Yapılan Coinler Listesi )
  • ETH denklemden çıktıktan sonra bütün madenciler o coinlere geçiş yapacak bu yüzden blok ödülleri daha çok kişiye paylaştırılcak doğru orantılı olarak gelirler düşecek. (Bkz. Mining Kazanç Hesaplama )
  • Uzun lafın kısası madencilerin bir sene sonra ne yaşayacakları teknik manada belirsizken birde üstüne kripto para piyasalarının dengesizliği ekleniyor. Yapacağınız yatırım aracını daha risksiz bir alana yönlendirmek sizin elinizde. Kendi kararınızı kendiniz vermelisiniz. Sağlıcakla



W
2 yıl
Çavuş

Sen ne anlatıyorsun anlamadım. Arkadaş youtube videoları izlemesin, bilmediği işe de girmesin, yazılım bilsin, kripto bilsin. Bu verdiğin tavsiyeler boş beleş tavsiyeler bunları öğrenmesi için youtube gibi platform şart yoksa senin gibi hiçbir bilgi vermeden ama işin ehli gibi davrananlara göre girmesin zaten. Öncelikle donanım bilgisi dediğin şey anakart bilmek, ram bilmek, bir de ekran kartı modelleri ne kadar mh veriyor bunu bilecek bundan fazla bilmesi gereken ne var? Yazılım konusunu hiç girmiyorum bile tek bilmesi gereken hiveos nasıl kurulur onu öğrenmek onu öğrenmek içinde youtube sitesi şart. Kripto bilgisine de gerek yok. Aylık para kazanacak onuda çekecek belli aylar da az kazanır belli aylar da cok kazanır artık onu yatırımın riskini kendisi düşünmesi lazım ama kripto piyasasınıda öğrenirse iyi olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @S0NADAM
O
2 yıl
Binbaşı

hocam hallettim ama hanımdan veto yedik çok ses çıkıyormuş=)




Bu mesajda bahsedilenler: @NakeBenihime
A
2 yıl
Yarbay

Hayırlı Olsun, Dilerim beklentinizi sonuna kadar karşılarsınız.
Özel değil ise hangi kart, model aldınız? teşekkürler..




Bu mesajda bahsedilenler: @NakeBenihime
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.