Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
596
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Nissan'dan dört yeni konsept: 2030'a kadar 23 yeni elektrikli model geliyor
B
2 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Nissan'dan dört yeni konsept: 2030'a kadar 23 yeni elektrikli model geliyor



Japon otomotiv devi Nissan, 2030 yılına kadar 23 yeni elektrikli model piyasaya süreceğini açıkladı. Bunlardan 15 tanesi tamamen elektrikli modeller olacak. Ayrıca şirket, bu konudaki vizyonunu göstermek için 4 tane de konsept çalışması sergiledi.



Nissan, önümüzdeki beş yıl içerisinde teknolojik yenilikler yapmak ve ürün gamını elektriklendirmek için 2 trilyon Yen (17.6 milyar dolar) yatırım yapacak. Bu beş yıllık süreçte tamamen elektrikli veya şirketin e-POWER hibrit teknolojisine sahip 20 yeni model piyasaya sürülecek. Japon şirket, 2026 itibariyle Avrupa'daki satışlarının yüzde 75'inin bu modellerden oluşmasını hedefliyor.



Ayrıca Bkz.Renault'un '4L' modeli hava aracı olarak yeniden tasarlandı



Nissan, hedefleri doğrultusunda mevcut lityum iyon batarya teknolojisini geliştirmeye devam edecek. Ayrıca batarya maliyetlerini 2028'e kadar yüzde 65 düşürmek için kobalt içermeyen teknolojiye geçiş yapacak. Bunun yanında 2028'de katı hal bataryaları kullanan bir elektrikli araç piyasaya sürmek de planlar arasında. Nissan, 2028'e kadar katı hal batarya paketlerinin maliyetini kWsa başına 75 dolara düşürmeyi hedefliyor.



Nissan'dan dört yeni konsept: 2030'a kadar 23 yeni elektrikli model geliyor



Japon üretici, planlarını anlattığı sırada dört yeni elektrikli araç konseptini de sergiledi. Bunların ismi Nissan Chill-Out, Nissan Max-Out, Nissan Surf-Out ve Nissan Hang-Out olarak açıklandı. Bunlardan ilki, şirketin CMF-EV platformu üzerine inşa edilmiş bir kompakt crossover olarak karşımızda. Max-Out ise fütüristik çizgilere sahip üstü açık bir konsept.



Nissan Surf-Out konsepti ise bir elektrikli pickup'ı resmediyor. Kasasının üstü açılıp kapanabilen aracın ön ve arka bölümünde aydınlatma olarak ekranlar kullanılıyor ve bu alanlarda çeşitli mesajlar yer alıyor. Nissan Hang-Out konsepti ise MPV benzeri gövde yapısı, sürgülü kapıları, 180 derece dönebilen koltukları ve arkadaki sinema perdesiyle doğaya kaçışlar için farklı bir deneyim sunuyor.



Nissan bu konseptlerin üretime girip girmeyeceği hakkında bir açıklamada bulunmadı.





 Haberi Portalda Gör

konseptler kotu gorunuyor
Yoruma Git
einhander - 2 yıl +5
E
2 yıl
Yarbay

konseptler kotu gorunuyor



A
2 yıl
Yarbay

1985 yapımı Geleceğe dönüş filmini açın geleceği gösteren film sahnesine bakın orda gösterilen araçlar bu araçlar'dan daha güzel olduğunu görebilirsiniz sene 1985



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
2 yıl
Yarbay

İlgi çekici değiller



Y
2 yıl
Binbaşı

nissanda aynı vw gibi copypasteci çıktı

şu suv konsepti resmen hundai tucson aw



W
2 yıl
Yarbay

Keşke gelecek Lincoln Futura'yı tasarlayan ekibin hayallerinde ki gibi olsaydı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl
Yüzbaşı

bizimle deyilsihnn nissan.



A
2 yıl
Yarbay

Bence direksiyonu ortaya koysunlar yeni araçlarda, kim boştaysa o tutsun direksiyonu zaten kendi kendine gidecek artık.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.