Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
33
Cevap
3059
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Tıpı 4. Sınıfta bırakıp bilgisayar mühendisliğine geçmek mantıklı mı (2. sayfa)
P
2 yıl
Onbaşı

Ben de üni3. sınıf öğrencisiyim tekrar hazırlanıyorum. Gerçekten şu an yks çok kolay geliyor eğer 4 sene tıp okumuşsanız rahatlıkla yks yi halledersiniz



G
2 yıl
Çavuş

Ben de tam tersini yapmaya çalışıyorum. Bilgisayar mühendisliği kaydımı dondurdum. Tıp için hazırlanıyorum. İnanın yazılım, kodlama felan zerre ilgimi çekmiyor. İnsan fizyolojisi, anatomiye felan daha fazla ilgim var.
Keşke İskandinav ülkelerindeki gibi bir eğitim sistemimiz olsaydı da talebeleri daha küçük yaştan itibaren itidatlarında göre ayırıp öyle eğitim verilse.



M
2 yıl
Teğmen

Kardeşim asla geç kalmadın. Eğer Tıp okumak istemiyorsan artık ve dahası ilgisizlikten derslerin kötüleşmeye başladıysa, zaten bırakıp istediğin bölüme geçmezsen o tıp olur sana 9-10 yıl. Bu hayatta istediğin meslekleri yapacaksın, ki hem mutlu olasın hem daha iyi para kazanasın.
Para heryerde, her meslekte kazanılır. Önemli olan, sevdiğin işten para kazanmak. Ben böyle bakıyorum hayata.



U
2 yıl
Yüzbaşı

Hocam sağlık sektöründe çalışan biri olarak söylüyorum , kesinlikle geçin. Doktorların şu anda rezalet çalışma şartları var. Parası için yapılacak bir iş değil zaten. Şartlar önümüzdeki yıllarda iyileşecek gibide gözükmüyor. Aman bu kadar okudum bari bitireyim kafasına hiç girmeyin bence .Zararın neresinden dönerseniz kardır.



B
geçen yıl
Er

Naptınız acaba sizinle birebir aynı durumdayım. Lütfen iletişime geçebilir miyiz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
geçen yıl
Er

iletişime geçebilir miyiz lütfen sizinle tıpa tıp aynı durumdayım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @xdddddddddddd
K
geçen yıl
Er

hocam ne yaptın. şu an tıpa tıp senin durumundayım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @xdddddddddddd
V
geçen yıl
Er

arkadaşlar eski üniversiteye kesin dönülebiliyor mu? dönemezsin deme hakları var mı? ben geçtiğimiz yaz merkezi yatay geçişle X üniversitesi hukuktan Y üniversitesi hukuka geçiş yaptım beni burada 3.sınıf yaptılar.Sene bittiğinde geri dönüş hakkımı kullanabilir miyim? Geri dönüş hakkımı kullansam beni bir alt sınıftan başlatırlar mı derslerimi saymazlarsa



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ankaratıplı
X
10 ay
Çavuş
Konu Sahibi

Tipta kalmaya karar verdim subatta da 6. Sinif olucam 6 ay uzattim sadece suanda gayet mutluyum foruma tekrar girince guncelleyeyim dedim durumu



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 ay
Er

Merhaba hocam. Ben de Tıp iki’ye geçmeden önce Fizik bölümüne geçmeyi düşünüyorum. Senin değiştirme düşüncen ne zaman başladı ve değiştirmediğin için bir pişmanlık olmadı mı ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @xdddddddddddd
L
9 ay
Teğmen

2.sinifta bende ayni seyleri yasadim ulan birakip gecsem mi diye ama yemedi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
5 ay
Er

Naptınız, benzer durumdayım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kafasıçokkarısık
N
5 ay
Er

Naptınız benzer durumdayım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bölümündemutsuzolanlar
T
4 ay
Yüzbaşı

Bu konuyu niye hortlattınız şimdi.. Bak anılarım canlandı..

13 sene boyunca aile, akraba, sülale, mahalle, köy.. ne dersen de herkesten ''doktor ol, statüsü parası var, vs vs'' manipülasyonlarıyla tıpın son senesinde yanlış mesleği seçtiğimi farkettim, aslında bilgisayar mühendisliği olmak istiyordum.. O yüzden bu konu hakkında biraz konuşabilirim herhalde değil mi?

İleride bunu okuyacak güzel kardeşim.. doktorluk, hele özellikle türkiyedeki doktorluk.. SADECE VE SADECE SEVERSEN, DOKTORLUĞUN DELİSİYSEN YAPILIR! Bak hafif hoşuna gider, parası fena değil, vs basti sebepler DEĞİL! KESİN TAM İSTEMEN LAZIM YOKSA KIYISINDAN GEÇME BİLE! Bu yüzden gelecekte bu mesleği yapmak için içinde en ufak bir sevgi beslemiyorsan, hastaları tedavi verdiğinde tatmin olmuyorsan.. İLERİDE SEVME OLASILIĞIN ÇOK DÜŞÜK! Acilde uykulu uykulu 250 hasta bakarken neden ben bu mesleği seçtim diyeceksin.. Asistanlık olacak 36 saat hastanede kalacaksın, hatta cuma sabah hastaneye girip pazartesi akşamı çıkacaksın EVET BU ANLATTIKLARIM GERÇEK! (blok nöbet deniyor) bu tarz zorluğu sevmeden yapman İMKANSIZ! BU NOKTADA PARANIN, STATÜNÜN, VS HİÇBİR ANLAMI KALMIYOR! SADECE SEVMEN GEREKLİ, HASTALARA DOKUNMAYI SEVİYORUM, İNSAN VÜCUDUNA BAYILIYORUM DERSEN bu iş olur..

Eğer böyle bir sevig yoksa ve ilk 3 senede isen yatay geçiş ile odtü bilgisayar mühendisliği vs iyi bir üniversite oluyorsa gitmen mantıklı olabilir (tıpta gerçekten gelecek görmüyorsan) çünkü daha fazla seneni vermeye gerek yok.. ancak 4. 5. sınıfta ağır stajları geçmiş veya 6.sınıftaysan.. bitirmen daha mantıklı çünkü emeğin var, bu kadar emek boşa gitmesin.. hiç değilse elinde meslek olsun.. tıp çok geniş bir alan, sana göre bir bölümünü bulma olasılığın var..

ayrıca tekrar sınava girmek vs yorucu ise bilgisayar mühendisliği derslerini anlatan online kaynaklar var.. ve bu kaynaklar gerçekten derlenmiş sağlam kaynaklar, sadece programlama değil matematik, algoritma vs tam şekilde seni mühendis yapıyor.. GitHub - ossu/computer-science: :mortar_board: Path to a free self-taught education in Computer Science! cs nin iyi yanı bu, onlineda da mühendislik eğitimini alabilirsin.. sonra da kendin ortaya sağlam bir proje koyarsan adamalar ikna olur bu adam biliyor diye, diploma aramazlar.. ama tıp öyle değil, diploma şart çünkü hastayı hastanede görmen, dokunman gerekli!

Biraz daha bilgiyi şu açtığım konudan alabilirsiniz.. -> Yeni mezun doktor abinizden altın değerinde tavsiyeler (mühendislik vs tıp) + soru-cevap | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

Geri dönüp baktığında pişman olmaman dileğiyle..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.