Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
383
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Windows Kulaklığı hoparlör olarak görüyor oyunlarda ses kasamıyorum
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bugün james donkey 720 aldım, usb çıkışlı bi kulaklık. Pcye taktım ve oyuna girdim inanılmaz kötü bi performansla karşılaştım. Sesler çok boğuk geliyor, detay seslerin çoğunu vermiyor bile. 60 tllik telefon kulaklığımın performansı bile daha iyi. Ben bu mereti 300 küsür liraya aldım yani kulaklıktan çok donanımsal bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Sorun acaba hoparlör olarak gözükmesinde mi? Kulaklık hijyen ürünü olduğu için geri iade de kabul etmiyorlar. Benim bu sıkıntıyı çözmem lazım lütfen yardımcı olun bu kulaklığı tam performansıyla nasıl kullanabilirim?..

güncelleme:
kulaklığı iadeye yollamıştım kabul edildi paramı da geri yatırdılar. hb üzerinden incehesap'tan almıştım. Sıkıntı çıkarmayıp kısa sürede yardımcı oldukları için incehesap'a teşekkür ederim. Bundan sonra amazonda bulamadığım ürünü incehesapta bulursam kesinlikle oradan alırım. Fiyatına bakmadan..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiro Battousai -- 1 Aralık 2021; 14:46:52 >

M
2 yıl
Yarbay

Hoparlör olarak görmesi sıkıntı değil. İçinde dahili ses kartı var ve o ses kartı üzerinden ses çıkışı aldığınız için onu hoparlör olarak görüyor. Dahili ses kartı kalitesiz sanırım o yüzden sesler kötü geliyor. Telefon kulaklığınız 60 tl'de olsa aşırı kötü bir şey olmadığı sürece sesi anakartınızın ses kartından aldığı için daha kaliteli geliyor. Her iki kaynağında kaliteli olması önemli ama esas olay ses kartında bitiyor. Sesi kaliteli oluşturacak.

İkincisi ise belki sorun yazılımsaldır. Sitesinde oyuncu ürünlerine yönelik komple yazılım yüklettiriyor. Onu indirip sisteminize kurun ve kulaklık ile ilgili kısımları kontrol edip kapalı olan bir özelliği var ise açın. Diğer özelliklerine de bakıp kendinize göre ayarlayabileceğiniz bir ayarı var ise ince ayar yapın. Benim kendi kulaklığım misal "Trust" marka ve onun kendi yazılımı "Trust GXT Gaming Headset". Ben bu yazılımı kurmadan önce kulaklığın en önemli özelliği olan "xear surround max" ı kullanamıyordum. Dolayısıyla kulaklık sesi daha az geliyordu ses kasamıyordum. Yazılımı kurmadan önce zaten bu özelliğin var olduğunu bile bilmiyordum. Kulaklığı taktık. Bu ne ya dedim sesler çok az. -_-

Velhasıl siz aşağıdaki linkten sağ tarafki gameheadset bağlantısına tıklayıp yazılımı bir kurun.

https://www.jamesdonkey.com/en-web/software.html

Kolay gelsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Cevabın için teşekkür ederim. Kulaklığın yazılımını indirip kurdum ve birçok ayar denedim ona rağmen sesler boğuk ve kalitesiz geliyordu. Uzuun araştırmalarım sonucu senin de belirttiğin gibi anakarttaki ses kartını değil kendi dahili ses kartını kullandığını öğrendim ve anlaşılan kendi ses kartı berbat. Ben laptop kullanıyorum kasam olsaydı da anakartın usb portuna taksaydım belki yorumlardaki abartı kaliteyi görebilirdim ama laptop anakartındaki ses kartını kullanabilmem için 3.5mm jak ile bağlanmam gerekiyor. Zamanında 100tlye aldığım samsung kulaklığımdan çok memnundum sesler kaliteli ve netti çokta güzel ses kasılıyordu bozulunca böyle bi şey alayım dedim pişman oldum. Her şeye rağmen geri iade ettim umarım sıkıntı çıkarmadan kabul ederler.

Eğer benim deneyimlediğim kulaklık gerçek, %100 performansındaysa yazık ki ne yazık. 50 lira bile etmez. Çamur gibi..




Bu mesajda bahsedilenler: @Maxpayne53
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.