Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
40
Cevap
1839
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Allah'a inanmak istiyorum (3. sayfa)
T
2 yıl
Binbaşı

quote:

Tebessüm etmek,insanları affetmek sabırlı olmak,önünden yemek yemek
Bunlar dini değil insani gereksinimlerdir. Ve bu gibi öğretileri diğer dinlerde de görebilirsiniz. Hiçbir din size insan öldürmeyi emretmez. Psikolojik olarak sorunlu biri değilse tabi. Ama asıl istenen şeyler bunlar değil. Kuranda kafiler hakkında yazılmış ayetleri okuduğumuzda neyi anlatmaya çalıştığını çok iyi anlayabiliriz. Tabi önce kuranı okumak gerek. Kuranda güzel öğütlerin olması onun yaratıcı tarafından gönderildiği anlamına da gelmiyor. Bilhassa her insan oturup bunları rahatça yazabilir ve bunun için 22 yıl geçmesine gerek yok. Belli bir olaylar neticesinde gelen ayetlere de gerek yok. Allah öyle yapmış ya hani kitabında.

Bir diğeri ise Arap âdetleri. Ülkemizde yaşayıp müslümanım diyen kişilerin alayı arap gelenekleri ile yaşıyor. Ve bunlar sünnet adı altında yapılıyor. Ve bu sünnet içimize öyle bir işlemiş ki normal bir selamı bile (günaydın) veremiyoruz. Bunu diyen kişilere karşı tarafın bakışını az çok biliyorsunuz. Adama Günaydın diyorum yüksek sesle aleyküm selam diyor. Sanki küfrettim. Dövecek. Sonra...
Sağ ayak sol ayak, sol el sağ el. Solak kuzenime zorla sağ el ile yemek yediriyorlar. Eve girerken sağ ayakla girilirmiş. Önce sağ ayakkabı giyilirmiş. Gece tırnak kesilmezmiş. Kor ateşe su dökülmezmiş. Destur denmeden çiş yapılmazmış, eve resim asılmazmış, gibi gibi..

Bunlar tamamen arap gelenekleridir. Zamanla öyle bir benimsenmiş ki içimize asla atamıyoruz. Ancak kendi çocuklarımıza bunları öğretmezsek, bunlardan soyutlarsak onları ve onların çocukları arap geleneklerinden ve daha önemlisi din safsatasından uzak kalır sadece bilim alanında ilerler. Hani diyorlar ya uzaya çıktınız da uzak mekiğinize türban mı takıldı diye. Acınası :)




Bu mesajda bahsedilenler: @CİDELY
P
2 yıl
Yarbay

İşte biz buna kendini kandırmak diyoruz.

İşte bu insanların birini bile hristiyanlara gidipte yahudi adetleri bunlar boş verin dediklerini duymazsınız onlar gelir buralarda yazarlar ya zaten onlardırlar belki bizim ekmegimizi yiyenlerdirler.

Hurafeleri islamla karıştıracak kadar bilgisizdirler

Bildiğiniz yolda gidin kitap önce uyarılacak halklara indirilmiştir ki diğerlerini de uyarsınlar diye burada insanların yayıldığı yer vardır ülkeleri insanlar kendileri yarattılar.

Bilgiyi doğru kaynaktan edinin bilmeyenlerin fikirlerinden değil.

Herkesin aklı var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 27 Ocak 2022; 1:0:8 >

E
2 yıl
Yüzbaşı

Yerli ve milli diyosun :))

Şaka bi yana göktengri niye öğretilmiyor bizlere.. Belki doğrusu o..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cübbeli mehmet
P
2 yıl
Yarbay

Sizlerin şu haline bakarak bile doğru yolu görmek zor degil gözü görene tabii



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.