Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
931
Tıklama
0
Öne Çıkarma
D smart Türk Telekoma Ait Olan Fiber Modemi İstiyor...
A
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Herkese iyi akşamlar...
yaklaşık 10 gündür uğraşıyorum. Altyapım Türk Telekoma ait Fiber altyapı. İlk taşındığım gün D smarttan ADSL hattımı buraya yani fiber altyapıya D smartla taşıdım ama Türk Telekom görevlileri gelip modemi teslim etti kurulumunu yaptılar. Daha sonra yaklaşık 2 ay önce Millenicom a Fiber internet aboneliğimi GEÇİŞ yaparak taşıdım. Millenicom ile ilk görüşmemde elimdeki modemi kullanmaya devam etmem gerektiğini, kullanıcı adını ve şifremi modem arayüzüne girerek kullanmaya devam edebileceğimi söylediler. Dedikleri gibi de oldu akşama kulanıcı adım ve şifrem geldi gerekli ayarlamaları yaptım neredeyse internetim hiç kesilmeden geçiş işlemim tamamlandı. Ama yaklaşık 10 gün önce mailime D smarttan modem bedeli adı altında 400TL fatura geldi. Tabi D smartla hemen görüşme yaptım ama elimdeki fiber modemi iade etmem gerektiğini söylediler. Bende Telekoma ait modem olduğunu söylememe ve Millenicom unda modem iade etmeden direk geçiş yapacağımı söylememe rağmen illa modemi iade etmemi istiyorlar. En son dün Millenicom dan arıza kaydı oluşturup Türk Telekom görevlileri geldi onlardan da aynı şekilde modemin bulunduğum binaya ait olduğunu ayrıca şahsıma tahsisli olduğunu D smart a iade etmem durumunda modem bedeli 1000 TL olduğunu bunu benim ödeyeceğimi söylediler.
Yani uzun lafın kısası D smart modem iade et diyor, Millenicom ve Türk Telekom modemi iade etmememi söylüyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

Daha önceden başına böyle bir durum gelen oldu mu acaba???

Yada sizce benim bu durumda ne yapmam lazım????

Yardımcı olursanız çok sevinirim...

Şimdiden herkese teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper_8525 -- 13 Kasım 2021; 0:25:31 >

G
2 yıl
Yüzbaşı

Normal şartlarda geçiş yaptığınızda modemin mülkiyeti de geçiş yaptığınız firmaya geçer. Ancak firmanın inisiyatifine göre nadirde olsa modem geri istenebiliyor. En iyisi mevcut firmanızı arayın ve durumu daha detaylı şekilde anlatıp size zorluk çıkardıklarını söyleyin. Sorunu aralarında mailleşerek çözebilirler diye düşünüyorum yok olmaz ise modemi eski firmaya iade edeceğinizi ve yeni modem istediğinizi belirtin. Sorununuzu çözecek olan şuan kullandığınız firmadır.



A
2 yıl
Er
Konu Sahibi

İşin tuhaf yanı bugün telekomdan gelen görevliler modemi iade edersem banada 1000 TL gibi bir borç çıkaracaklarını söylüyorlar. Ayrica D smartta da şöyle bir tuhaflık var. Sistemlerinde bana verdikleri modemin ne seri numarasi ne markasi ne modeli hiç bir şey yok.

Yanit için ayrica teşekkür ederim...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
2 yıl
Yüzbaşı

Sizin muhatabınız Telekom değil kullandığınız firma hocam onların dediğini takmayın. Kendi firmanız üzerinden sorunu çözmeye çalışın.



A
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Tamamdır tekrar görüşeyim bakalim. İnşallah bi çare buluruz. Teşekkür ederim...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl
Yarbay

Modemin mülkiyetinin Dsmart dan Millenicom a geçmesi lazım. O yüzden iade etmemeniz gerek diye biliyorum.



E
geçen yıl
Yarbay

dsmart hiç bir haltı düzgün beceremiyor, cihaz mülkiyetinin diğer firmaya geçtiğini bilmekten bile aciz.

btk'ya şikayet et, "churn" ile başka firmaya geçiş yaptığını, cihaz mülkiyetinin o firmaya geçtiğini, dsmart'a hiç bir haltı iade etmek geremediğini yaz.



X
geçen yıl
Yarbay

tuketici.btk.gov.tr adresinnden kayıt oluşturun, sorun en kısa sürede çözülecektir.
Not: Konu tarihinden bağımsız olarak, bu tarz durumlarla karşılaşırsanız üstte verdiğim adrese mutlaka kayıt açınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 8 Kasım 2022; 17:1:33 >

B
8 ay
Yüzbaşı

Hocam sonuç nedir ?




Bu mesajda bahsedilenler: @alper_8525
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.