Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5068
Cevap
246080
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (26. sayfa)
G
2 yıl
Teğmen

Bahsettiğim bu fikrin eskiye dayandığı. Slaytta anlatmış işte, Gracemont vs atom modellerine takılma. İki büyük çekirdekten başlamış, biraz daha fazla büyük çekirdeğe, oradan büyük çekirdekleri azaltıp küçük çekirdekler eklemişler ve en sonda da sürüyle küçük çekirdek ekleyip, büyükleri iyice azaltmışlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @oklawa
C
2 yıl
Yarbay

Büyük çekirdeklerin sayısını hiçbir zaman 8'den aşağı indirmezler bence, zamanla P-Cores gibi E-Cores'un da IPC gücü artacaktır, o vakit Meteor Lake ve devamı olan Lunar lake'de ciddi hesaplama gücü artışları olacaktır. Bu açıdan düşünüldüğünde, zamanla eski nesil Xeon ve EPYC işlemcilerin performansına yetişirler ve geçerler bile. EPYC ve Xeon işlemcilerin ve kullanıldığı anakart fiyatları düşünüldüğünde, bu durum iki farklı kullanım amacına göre bazıları için ileride faydalı olabilir hale gelecektir, hem iyi oyun işlemcisi + yüksek çoklu çekirdek gücü. Moore Law is alive again.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 30 Ekim 2021; 12:46:48 >

M
2 yıl
Yarbay

https://www.amazon.com/dp/B09J1PD7P6

Tr de ne olacak bakalım.
Şimdiden çok satanlarda 1 numara.
https://www.amazon.com/dp/B09GLBZYSV

Ben unify düşünüyordum ama carbon bu fiyatsa unifiy en az + 100 dolar olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 30 Ekim 2021; 12:49:2 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
2 yıl
Yarbay

new release diyor yeni çıkanlarda bir numara.

en çok satan anakart listesi bu:


https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computers-Accessories-Computer-Motherboards/zgbs/pc/1048424


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MALİ MÜŞAVİR
M
2 yıl
Yarbay

Bu listede de 2 numara hocam.
Ama bence çok fazla rakamlar.
12900k+ z690 hero yanına adam akıllı bir ddr5 ram alsan 15-20k yı gözden çıkarmak gerekecek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 30 Ekim 2021; 17:20:13 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Wilson Fisk
N
2 yıl
Yarbay

Eski uygulamalarda(ADL için patch almayan uygulamaların hepsi eski oluyor yani piyasda ki uygulamaların %99'u) W11 kullanılsa bile default cpu'nun, e-core kapalı cpu'ya göre daha düşük performans vereceğini düşünüyorum, umarım bunu biri doğru düzgün test eder.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 30 Ekim 2021; 17:25:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Leak zamanlarından beri aklı başında herkes pekala bir oturma sürecinin olacağının bilincindedir diye düşünüyorum. Bahsettiğin şekildeki testlerin bence de ayrı bir case olarak değerlendirilmesi elzem. Ve akabinde bakalım AMD tarafı da bu tarz bir CPU yapısına geçmeyi düşünecek mi? W11 (ve sonrası) + uygulamaların/oyunların kendini bu yeni yapıya entegre etme süreci ve INTEL'in yapıyı devam ettirme kararlılığı/kararsızlığı tabii ki piyasayı şekillendirecek süreçler olacaktır. LGA1700 tarafında 3 nesil göreceğiz gibi duruyor, bu durumda önümüzdeki süreçte bu yeni yapıya entegrasyonların hızla devam edeceğini söylememiz yanlış olmaz. Mesajım içerisinde soruyla belirtmiş olduğum; AMD'nin bu yeni yapılar nezdinde belirleyeceği yol haritası da önemli tabii ki. Aslında mobile tarafta sıkça gördüğümüz (hatta en baştan beri gördüğümüz) bu tarz yapıların benimsenmesi belki birçok negatif unsurun ortadan kalkmasına fayda sağlar konumda olacaktır.




Bu mesajda bahsedilenler: @No Way Out
M
2 yıl
Yarbay

J
2 yıl
Yarbay

moral bozucu hocam bu kur olayları.teknoloji meraklısıyız diye takip ediyoruz yoksa ben 11'i kurdum, kırdım dizimi oturdum yani beni bozan rakamlar bunlar.işte bu paraların karşılığı ne olacak oyunlarda?nvidia'dan %50 artış için iki kat fazla fiyat olaylarına alıştık ama 12'nin bu kadar masrafla 11 5000 ne varsa gömmesi lazım.bakalım yüzde kaç daha iyisine -ki bir tane düzgün oyun testi göremedik hala kasım geldi şükür- yüzde kaç daha fazla para vermek gerekecek yani paradan anlayan biri olduğunuz için tam adamına söylüyorum ki ben de yapmıştım bir dönem mesleği.




Bu mesajda bahsedilenler: @MALİ MÜŞAVİR
R
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Performans kazanımı vb. karşılaştırmaları (özellikle ama özellikle bu gibi (DDR5 vb.) seri değişimlerinde); ilk çıkış fiyatları + TR şartları (TL'nin durumu, vergiler vb.) gibi hususları görmezden gelerek karşılaştıranlar ne yazık ki doğru bir karşılaştırma yapmamış olurlar. Öncelikle piyasa bir nebze de olsa oturma sürecine girmelidir ve ardından $ ve yurt dışı bazlı karşılaştırmalar (performans oranlamalarıyla beraber) daha sağlıklı yapılabilir.

*TL'nin zaten pandemiyle beraber hesaba katılacak durumu pek kalmamıştı da son 1-2 aydır iyice arşa çıktı.



O
2 yıl
Yüzbaşı

Mobil Alder Lake işlemcilerin piyasaya ne zaman sürüleceği belli mi?



R
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

R
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

C
2 yıl
Yarbay

DDR4 yapısı toplamda sadece tek kanal 72 Bit (64 Bit + 8 ECC) veriyoluna sahipken, DDR5 yapısı ram modülü ve toplam yapı olarak iki kanala sahipmiş ve bu kanalların her biri ayrı ayrı 40 Bit (32 Bit + 8 ECC) veriyoluna sahipmiş, böylece DDR5'de CPU aynı Ram modülündeki verilere daha kolay erişebiliyormuş. Bundan dolayı DDR5'deki yüksek gecikme değerleri performansı kötü anlamda pek etkilemeyecek gibi görünüyor, 6400 Mhz ve 7200 Mhz'lik modeller çıktığında bant genişliği çok artacağından faydası daha çok görülecektir, özellikle Raptor Lake ve Zen 4 gibi yüksek işlemci gücü olan CPU'lar çıkınca. 





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 31 Ekim 2021; 5:48:16 >

P
2 yıl
Yarbay

umarım 12400f 6P+0E olarak gelmez, i3 ler olur umarım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 yıl
Yarbay

cl 16 3600 mhz ramin, ddr5 deki muadili ne olacak aynı performans veren ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
2 yıl
Yarbay

hocam zor yerlerden soruyorsunuz.belki bir sene sonra çıkacak ve CL değerleri düşecek ddr5 ramler şimdinin 3600 cl16'sı gibi popüler olacak fiyatları da düşerse ama performans olarak üstünüzde REDSTONE'nin 4147 liraya gösterdiği ramler belki fazlasıyla yetecektir bi test mest inceleme görelim şu anda ne desek boş.




Bu mesajda bahsedilenler: @Patren