Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
403
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İngilizce Öğrenimine Ara Vermiş Birine Vereceğiniz Yadımları Bekliyorum :)
M
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

herkese iyi günler, 26 yaşındayım üniversitede okuduğum bölüm %30 ingilizce olduğu iin 1 sene hazırlık okumuştum marmara üniversitesinde. Aslında ortaokuldan iyi bir anadolu lisesine geçince ingilizce konusunda baya bocaladım hocalarda ilgisiz olunca ben de bir yerden sonra salladım ne ders dinledim ne de sıbavlara hazırlandım 0-1 alarak geçti yıllarım , hazırlığa mecburen düşünce biraz asıldım fena da gitmiyorduk ama biryerden sonra şevkim kırıldı geçebilecek düzeyde kaldım. üniversitede %30 eğitim olduğu için tahmin edeceğiniz gibi pek de kullanmadık ingilizceyi:)
hazırlıktan sonra ab destekli dünyanın çeşitli yerlerinden katılımcıların olduğu bir projeye katıldım, sonraki yıllarda da yaz tatillerinde çeşitli avrupabalkan ülkelerine vs seyahatlerim oldu , yani kısaca aslında anlama konuşma ve okumada belirli seviyelerdeyim derdimi anlatıyorum yani :) ama bu bana hep yetersiz geliyor,
artık iş güç derken ekonomik gücü bir şekilde sağladım ama şimdi de yanımda benimle yurtdışında gezecek insan bulamıorum :/ eşlerinden sevgililerinden ya da iş güçlerinden dolayı plan yapamıyoruz , ben de bu tarz tatil için yanıp tutuşan biri olarak covid döneminde kendimi dizginlesem de artık bu yazdan sonra yelkenleri açmak istiyorum, bu tek seyahatlerimde derdimi anlatırım yine ama sosyalleşmemi imkansız görüyorum tek başına çıkılan bi tatilde de yolda birileriyle tanışıp sosyalleşmek şart bence , 1-2 günden sonra insan bunu arıyor
neyse kısaca çıkmak istediğim seviye budur günlük sosyal hayatta konuşup anlaşabileck bir ingilizce

şimdi öncelikle grammer konusunda eksiklerimi gidermek bildiklerimin de üstünden tozu kaldırmak istiyorum bunlar için 2-4 hafta yeterli olur kanısındayım akademik bir dil değil çünkü derdim
kelime içinse hergün 1 kelime bile kardır düşüncesindeyim
bunları hallettikten sonra cambly uygulamsında konuşma dinleme pratikleri yapmak istiyordum ama fiyatlar çok uçuk englishtown konusuna birkaç hafta önce yazdım ama dönüş yapan olmadı ,cambly konusunda ya da alternatif siteler bazında tavsiyeye açığım:)


Bu anlattığım durum ve planım doğrultusunda yardımcı olacak bana yol gösterebilecek arkadaşlar var mı??



E
3 yıl
Onbaşı

İsterseniz özel mesaj atın, burada laf kalabalığı yapmayayım. Halledilemeyecek bir sorununuz yok gibi görünüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hocam benim için fark etmez isterseniz konuya yazın başka arkadaşlar da yararlanır belki, özelden konuşalım derseniz de pm açık olmalı oradan yazarsanız sevinirim :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Englisher
E
3 yıl
Onbaşı

Hayatını İngilizce'ye vermiş bir İngilizce öğretmeni olarak söylüyorum; kursların çoğu para tuzağı.

İngilizce öğrenmenin iki yolu var. Ya kendin öğreneceksin ya da İngilizce'yi iyi bilen ve tam bir gerizekalıya bile öğretebilen bir öğretmen bulacaksın. İsterseniz dünyanın en iyi İngilizce öğretmeni olun, bildiğiniz bir şeyi karşınızdakine aktaramıyorsanız o bilgi sadece sizde kalır. Zaten her şeyi anlatmasına gerek yok, temeli size iyi versin yeter. Yoksa hayatın boyunca yarım yamalak gidecek her şey.

Üniversite dahil çalışmadığım yer kalmadı neredeyse. Öğretmenleri çoğu salla başı al maaşı modunda takılıyor. Çoğu zaten ezbere ders anlatmaktan başka bir şey bilmiyor gördüğüm kadarıyla. Hiçbiri işin mantığını anlatmıyor neredeyse. Çünkü kendileri de ezbere bildiği şekilde anlatıyor ve konuşuyor.

10 yaşımdan beri İngilizce'ye olan bir hevesim var. 18 yıldır ilgileniyorum şöyle ya da böyle. Mükemmel derecede İngilizce biliyor muyum peki? Hayır. İstesem mükemmel olamaz mıydı? Olurdu fakat buna gerek duymuyorum şu an.

Neden gerek duymuyorum? Çünkü mantığı bildiğim ve yıllardır ilgilendiğim için anlayamayacağım ve anlatamayacağım bir şey yok. Bazı deyiş ya da kelimeleri bilmiyorumdur, o kadar. Bunlara ihtiyaç duysam zaten öğrenirdim, hiç sorun değil. Eğer dilbilimci vs. olmak ya da inciğine boncuğuna kadar öğrenmek istiyorum demiyorsanız ayrıntılara girmenize hiç gerek yok. 12 tane zaman var, taş çatlasın 6 tanesini anca kullanırsınız zaten günlük hayatta.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.