Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
86
Cevap
5570
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: FTTH Turknet Ping (5. sayfa)
L
2 yıl
Teğmen

10 yıl önce sol fiber rakipsizdi, şuan ping değerleri rezalet, sayfalar yüklenmiyor takılıyor. Hızım inanılmaz dalgalı ve tek de değilim herkes bu konulardan şikayetçi

Ayrıca whatsapp, instagramda sıkıntılı hep, whatsapp'da mesajlar çok geç gidiyor, instagram resimler vesaire çok zor yükleniyor. Kablolu kablosuz sonuçlar aynı. Yahu frankfurt valve serverına 75m'de bağlanıyor ya Mersinden daha nediyeyim, TT VDSL 60ms ama fiber saha dolabı bana 229m mesafe de, ve saha dolabından ankastreye altyapım çok çok kötü bunu hat değerlerimden görüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay

Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol edebilmemiz için müşteri numaranızı PM üzerinden yazabilir misiniz?




Bu mesajda bahsedilenler: @LGKullanıcısıı324
L
2 yıl
Teğmen

Hocam TT derken Türk Telekom'u kastetmiştim. Ben TürkNet kullanıcısı değilim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Yarbay

Hocam hiçbir şirket küçük, bireysel müşteriler için bu gibi konularda ekstrem efor ne yazık ki harcamaz. ( Eğer kasıtlı yapılan limitlenen, bandwith throttling veya cgn-ip uygulaması ile oluşan yapay bir sorun yoksa )

Üzücü ama gerçek. Yanlış anlamayın her hangi bir firmayı savunmak, kollamak maksadıyla yazmıyorum. Şu yukarda yazılan tarafımızdan gerçekleşen testlerde bir sorun tespit edilememiştirdeki test eğer gerçekten tam anlamıyla yapıldıysa bile bir bireysel kullanıcı olarak bu bile bizim için lütuf

Küçük müşteri yolun başında büyümek, güven kazanmak için atlatılması gereken bir seviye, basamaktır. Bakkalın, veresiye ürün verdiği mahalleli gibi. Fakat bakkal büyüyüp market olup 2. şubeyi açtıktan sonra veresiye vermeye devam edemez. Artık veresiye ve o küçük müşteriye özel ilgi onun için bitmek zorunda.

Hiçbir ticari işletme, küçük işlere büyüdükçe daha fazla ilgilenemez, odaklanamaz. Esnaftan, holdingine çoğu işletmenin 3 tip müşterisi olur genel olarak. Alt, Orta, Üst. Alt grup o işletmeden en düşük fiyatlı ürün ve hizmetlerini talep edenlerdir. Bizzat tekstil fabrikasında çalışarak gözlemlemiş biri olarak söylüyorum. İşletmeler için alt seviye işler kârdan çok zarardır. 50-100 TL'lik iş için yarım saat sohbet, muhabbet, 10-15 dk kahve, çay ikram ederdim. Sonra o renk seç, dizayn belirle. Sonra o vektörel çizimi dokuma yazılımına aktar üzerinde rütuşları yap çıkacak şekilde 20-25 dakika. Makinaya o işin yüklenmesi, iplerin bağlanması da 10-15 dakika sürerdi. İşin dokunup bitmesi 10 dakika zor sürerdi. Bizim fabrikadaki dokuma makinaları ile batmadan devam edebilmemiz için fabrikanın 6 gün 24 saat en az 3-4 makina tam çalışması gerekiyordu. Haliyle 50-100 TL'lik işleri, müşterileri ayıp olmasın ayakları alışsın daha büyük işlerle gelsin diye kabul ediyorduk mecburen. Tabi insan gelir, gideri tam doğru hesaplamadan aslında hem böyle küçük müşteriden 100-150 TL kazanarak çok müşteri yapsak ne kâr ederiz diye düşünüyor lakin kazın ayağı öyle olmuyor. Bugün ISS'lere 1 milyon tane bireysel müşteri mi 100 bin tane kurumsal mı deseler gözü kapalı 100 bin kurumsalı seçerler. ( Küçük esnaf tadında kurumsal demiyorum gerçek gigabit tarifesi ödeyebilecek internet işinin önemli bir parçası olan kurumsallar )

Yanlış anlamayın. ISS firmalarına şaşırıyorum. Verdikleri, verebildikleri, ihtiyacımız olan hız, ping süreleri belliyken gereksiz yere eve FTTH yatırımı yapılıyor. Getirdikleri ONT cihazının maliyeti bile gereksiz hani 1 gbps indirme, yüklemeyi serbest bırakan firmalara tamam da eve 50 mbps indirme, yükleme cgn - ip bir sürü filtreleme ile fibere gereksiz yere niye masraf yapıyorsun. Kablonun içindeki ışık fotonlarına yazık. FTTC veya FTTB ile CAT6'ları döşeyip geçeceklerdi evlerde basit access point veya switchler kullanacaktık. Ya da daha tasarruf yapıp Belediyeler ile anlaşıp neden merkezi sokak lambalarıın wifi 5 access pointlerle donatmıyorlar en ucuzundan





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 17 Ocak 2022; 18:12:47 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Surfing with the Alien
A
2 yıl
Binbaşı

Şimdi canlar binada Türktelekom ftth var eve kadar fiber, evde prizde ince sarı kablo olan son sistem galiba.

Ayrıca binada kablonet kutusu var siyah kablo olan (yeni turuncu kablolardan değil)

Hız: 100 Mbps sabit destekliyor
Yer : İstanbul
Limit : 100 110 TL
Amaç-Öncelik : Online oyun amaçlı Ping’in en düşük hop noktalarının daha az olduğu packet loss lag en az olan İSS

Şimdi TürkNet kullanmaktayım, memnun değilim. 100 TL ve civarı 100 mbps veren İss tavsiyesi istiyorum. (Türktelekom malesef pahalı.) Ayrıca kablonet var daha önce başka bir lokasyonda kullanmıştım sinyal bozulması oluyordu sürekli Ping’ler bir tık fazlaydı ama şuan ki türknetten daha akıcı oyun oynuyordum.

İşin özü İstanbul lokasyonlu Online oyun için içlerinde en iyi sunucuları, hop noktaları trafik vs işleri Ping’in en düşük loss lag en az akıcı oyun oynayabileceğim İss tavsiyesi istiyorum.

Apartman 6 aylık sistem her şey yeni yani herşey sıfır sistem. Hız kablo vs problemi yok. Sadace iss tercihi yapmam gerek :)

@XpressMusic34



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam Turknet onermiyorum, siz zaten memnun değilmişsiniz. GIBIRNET bana hiç samimi gelmedi. Millenicom keza öyle hiç samimi gelmiyor. Turksat'ın iyi olduğunu kullanan arkadaşlarımdan duymuştum. Fiber ise o denenebilir ama onunda fiyatları uçuk. Bu durumda yapilabilecek tek şey rus ruleti oynamak hocam. Vodafone uzak durun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @asi_ruhx
A
2 yıl
Binbaşı

Hocam çok haklısınız kablonet ve onun altyapsını kullanan süperonline ayrıca Türktelekom malesef diğerlerine göre pahalı. Ucuz etin yahnisi misali TürkNet tecrübesi sonunda milencom ve netspeed tercihleri kalıyor. Şuanda odaklandığım netspeed ama araştırmaya bugün başladığım için mutlaka yorum yapan olur. Aslında 100 mbps internet şart değil 50 de olsa olur stabil olsun düşük Ping olsun yeter. Malesef TürkNet stabil değil anlık hız düşmeleri , anlık drop Ping olması. Kapasite ile alakalı çünkü hat 3 kere kontrol edildi sohbet de ettik modem değişti değişen bişey yok. Bakalım yorumlara göre tercih edeceğim teşekkür ederim bilgiler için



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Surfing with the Alien
S
2 yıl
Teğmen

FTTH sistemde nasıl dalgalanma oluyor? Ben de Turknet kullanıyorum.Ne hız düşüşü ne de ping artması oluyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @asi_ruhx
A
2 yıl
Binbaşı

Şöyle söylim hocam hızım sabit 100 ve üstü Ping ise 3 4 testlerde lakin tv netflix izlerken yada PC den YouTube 720p videolar olsun takılıyor bağlantı gidiyor. Dosya indirmeler çok ağır oluyor. Kimi zamanda yağ gibi belli bir stabil yok. Bunu en çok oyun oynarken yaşıyorum. Türktelekom 3 defa baktı en sonunda sunucu yetersizliği dedi, yani kapasite meselesi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sametsamet533
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.