Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
25
Cevap
1642
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni TC kimlik kartlarına e-imza sertifikaları entegre edildi (2. sayfa)
R
3 yıl
Yüzbaşı

Su hayatta tehdit edenin illa başında durmasına gerek yok, Allah uzak etsin tehdit edileceksen adam uzaktan da elindeki kozu ile yapar. Buradaki güvenli hususu sahte imza, evrakta sahtecilik ve benzeri şeylere karşı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 17 Ekim 2021; 18:40:36 >


Bu mesajda bahsedilenler: @lterlemez
D
3 yıl
Yarbay

Kimlikte E-İmza olayı aslında internet üzerinden yapılacak işlemlerde kullanım kolaylığı sağlamaktadır ve kimlik kartının kendine ait bir PIN bilgisi olduğu gibi, E-İmza'nında PIN bilgisi bulunmakta. Kişinin kimliği kaybolduğunda zaten E-İmzası da varsa içinde oda iptal olacaktır. Bulan kişide bulduğuyla kalır. Noter, Tapu gibi devlet dairelerindeki işlemlerde E-İmza ile doğrulama tek başına bir kriter değildir. Parmak izi doğrulama, kartın geçerliliği doğrulama gibi n çeşitli doğrulamalar mevcut.




A
3 yıl
Yüzbaşı

mevcut durumda e imzası usb şeklinde elinde olanlara bir faydası yok sanırım.



E
3 yıl
Yarbay

Bu iş için süreli basit bir usb kitliyorlardı...anladıgım kadarıyla şimdi aparat kitleyecekler acaba bu aparatdamı süreli olacak??




Ç
2 yıl
Yarbay

Arkadaşlar hazırlamış olduğum rehberden faydalanabilirsiniz.https://forum.donanimhaber.com/kimlik-karti-ile-e-imza-kullanimi-rehber--152109934




İ
2 yıl
Yarbay

E-imzada şifre olayı var. Sadece cihaz ya da kartla e imza atmak, şifreyi bilmeden mümkün değil. Şifrelerde 3 deneme sınırı var. 3. deneme hatalı olursa Kart bloke olur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CleanCoders
İ
2 yıl
Yarbay

Normalde gerekmiyor. Parayı yatırdığında anlık olarak sisteme düşüyor. Nüfus müdürlüğünün ekranında paranın yatırılmış olduğu görünüyor.
Sizden makbuz istenmesi tamamen memurdan kaynaklı bir şey.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @fbg460
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.