Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
208
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AstraZeneca aşısını yaptırma şansını bulsanız yaptırır mısınız ?
A
3 yıl
Er
Konu Sahibi

İngiltere merkezli ilaç şirketi AstraZeneca, COVID-19 aşısı üretmesiyle tanınıyor. Şimdi de şirket üzerinde çalıştığı COVID-19 ilacının etkileri ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Pazartesi günü yapılan açıklamalara göre iki farklı antikor içeren “antikor kokteyli” ilaç, COVID-19’u ciddi geçirme riskini yarıya düşürüyor. AZD7442 isimli iğne ile enjekte edilerek kullanılan ilaç, daha önce COVID-19 geçirmiş insanların kanından alınan iki farklı antikorun karıştırılmasıyla elde edilmiş.

Şirket tarafından yapılan basın açıklamasında, ilacın COVID-19’u hem önleyebilen hem de tedavi edilebilen ilk ilaç olduğu ifade edildi. Ayrıca, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) geçtiğimiz hafta “acil kullanım onayı” için başvuru yapıldığı da şirket tarafından belirtildi.

Açıklamalara göre yapılan deneyler sonucunda AZD7442’nin COVID-19 riskini %77 azalttığı, ciddi hastalık riskini ve ölüm riskini ise %50 azalttığı ortaya çıktı. Yapılan deneylerde, ilacın uygulandığı 415 kişiden yalnızca 18’i ağır hastalık geçirdi. Öncesinde ise bu oran 415’te 37’ydi. İlacın herhangi bir yan etkisine rastlanmadığı da açıklamalar arasında yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde de ABD’li ilaç şirketi Merck & Co. FDA’ya ağızdan alınan ilk COVID-19 ilacı için “acil kullanım onayı” başvurusunda bulunmuş ve molnupiravir isimli ilacın hastaneye yatış ve ölüm oranlarını %50 düşürdüğünü ifade etmişti.

Böyle bir bilgi paylaşılmış. Siz ne düşünüyorsunuz ?



T
3 yıl
Yarbay

yaptırırdım. firma'nın bir başka ilacını kullanıyorum. vektörel aşı tercih etmek istiyordum olmadı. sputnik'in 400bin aşısını ne yaptılar anlamıyorum. içtiler mi acaba?






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 16 Ekim 2021; 3:19:38 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.