Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
211
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Modem İSS Geçişi Sonrası Ayarları Otomatik Yapar mı ?
N
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Herkese selamlar. Türk Telekom'un verdiği Tp Link Archer C5v AC1200 modeme sahibim. Bugün itibariyle TürkNet'e geçmiş bulunuyorum ancak daha öncesinden modeme uzaktan erişimi ve TR-069 protokolünü kapatmıştım. Akşam işten eve gelince internet aktifti ancak TürkNet'ten sinyal alıyordum.

Şimdi aklıma takılan, modemde uzaktan erişim kapalıysa TürkNet nasıl oldu da PPPoE kullanıcı adı ve şifremi girip modemimi yapılandırdı ?

Yoksa modem sinyal aldığında otomatik olarak kullanıcı adı ve şifreyi kendi mi yapılandırıyor ?



T
3 yıl
Binbaşı

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Turknet e geçtiğiniz anda bütün dosyalar, evraklar, yapılandırma ayarları yeni ISS ye geçiyor. Banka kredi çekimlerinde imzalanan karınca yazılı kağıtlar gibi her şeyiyle onların insiyatifi altına giriyoruz.
Dolayısıyla kapalı olan uzaktan erişim ayarınızın sıfırlanıp açılmış olması son derece normal. Yeni ISS uygun görürse uzaktan erişimi yeniden kısıtlatabilirsiniz. Şirket politikalarına uygun değilse olumsuz yanıt verebilirler. Kullanıcı adı ve şifrenizi sizinle paylaşmayan firmalar mevcut.
Modemin yeni kullanıcı adı ve şifreleri otomatik algılamasının imkanı yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. İmzaladığım evrakların tamamını okudum ancak geçiş yaptığım için modem değişmedi ve resetleme işlemi yapmadım. Söylediğim gibi eve geldiğimde internet aktifti ve sinyal TürkNet'ten idi. Modem arayüzüne girdiğimde TürkNet'in verdiği kullanıcı adı ve şifrenin ayarlı olduğunu görmemle şaşırdım nasıl oluyor acaba diye. Zaten gün içerisinde Türk Telekom iptal mesajı ve TürkNet kullanıcı id şifre mesajları gelince geçişin tamamlandığını anladım, eve gelince hemen ayarları girip sinyali kontrol edecektim ki internet zaten aktifmiş




Bu mesajda bahsedilenler: @tcebeci1
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.