Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
1339
Tıklama
2
Öne Çıkarma
ASUS ADAPTÖR NEDEN BÖYLE
J
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ARKADAŞLAR BU BENİM KIRILAN ADAPTÖRÜM. İNTERNETTE ORTALAMA ORJİNAL FİYATLARI BU..AZ ÖNCE ASUS MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARAYIP ORDAN TEMİN ETMEK İSTEDİĞİMDE AYNI ADAPTÖRÜ 145 TL YE SATTIKLARINI ÖĞRENDİM. HATTA HESAP NO VERDİLER YOLLADIM VE İŞLEMLER BAŞLADI..BENİM ANLAMADIĞIM ŞEY BÖYLE YEDEK PARÇALAR FİRMALARIN KENDİSİNDE DAHA PAHALI OLUR BİZLER DE İNTERNETTEN ALIRDIK BU NASIL HEM BÖYLE TERSİ OLUYOR HEM DE YARI FİYATINA OLUYOR.BİLGİSİ OLAN VARMI?
< Resime gitmek için tıklayın >



Şaşırmana gerek yok Esnaf bu tarz konularda saplamayı sever.
Yoruma Git
Nerd Miner - 3 yıl +8
N
3 yıl
Yarbay

Şaşırmana gerek yok Esnaf bu tarz konularda saplamayı sever.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam genelde üreticiler saplar. internette daha ucuza buluruz. birine sordum bu 300 e satanlardan, toptancının kendilerine 200 e getirdiğini ve bu fiyata anlam veremediğini söyledi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nerd Miner
N
3 yıl
Yarbay

200 e gelen ürünü niye 300 diyorsun demedin mi :) 250 desin misal.

Şimdi tabi şu var servis bolca kaynağından alıyor birisi 10 alırken diğeri 100 alıyor o zaman alım fiyatı da düşüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam ama ben servisten değil, asusun kendisinden alıyoru

ayrıca serbest piyasa 300 o kadar da fahiş değil 200 e alınıyorsa


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nerd Miner
N
3 yıl
Yarbay

Tamam işte Asus zaten kaynağı malı o ürettiriyor daha iyi.




Bu mesajda bahsedilenler: @jemjem
D
3 yıl
Binbaşı

380₺ olan pili asustan 300 e aldım bende



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam 65W adaptör için 145 de fazla. İnternetten noname adaptörleri belki 60 70 e bile bulabilirsiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yüzbaşı

gerekenen daha yüksek amperli almama rağmen no name adaptörüm patladı mecazen değil gerçekten dikkat etmek lazım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maleguard -- 14 Ekim 2021; 12:25:4 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Diktatör58
G
3 yıl
Binbaşı

Kanka o konuda yapacak bir şey yok, özellikle üretimi de kendisi yapan firmalar Samsung, Asus gibi orijinal yedek parça satışı yapmıyor. Daha doğrusu piyasaya ucuza satmıyor, kendisi servis ve yedek parça, aksesuar işlemlerinden ne kadar ücret alıyorsa o fiyata satıyor ürünleri, haliyle esnaf, toptancılar vs. aldıkları fiyatın üzerine kar koyarak satış yapmak zorunda, durum bundan kaynaklanıyor yoksa esnafın aç gözlü olmasından değil yani..

Üretim kısmını biraz açayım, Samsung mesela; işlemciden, rame, ekrana, yazılıma neredeyse cihazdaki her parçayı kendisi üretip diğer firmalara da satan bir firma, Asus desen olmadığı teknoloji kategorisi yok gibi haliyle dünyadaki en rekabetçi fiyatı bunlardan daha ucuza kimse veremez. Adamlar ham maddeden itibaren üretimdeler.. Doğal olarak en ucuz fiyatı verebiliyorlar..

Teknik servis geçmişim olduğu için eşten, dosttan iş geldiği zaman bu gibi olay çıkartabilecek durumlarda doğrudan yetkili teknik servise gönderiyorum. Hayır yapsam gönül rahatlığıyla verirler sorun değil ama yarın bir gün merak eder bakarlar o fiyatları görürler, benim yaptığım işlemde en ufak yanlış olmamasına rağmen ve bunu bilmelerine rağmen moralleri bozulur, kazık yemiş gibi hissederler. Ayıp yani, o yüzden dürüst olmak önemli..

Son olarak bu her marka ve modelde böyle değil bunu da belirteyim, özellikle bu iki markada böyle bir durum var ama özellikle Apple'da ne kadar yaslayabilirsen yasla durumu var çünkü kullanıcılarına ucuza işlem yaparsan, orijinal parça takılmadığını belirtip ya kabul etmiyorlar ya da olay çıkartıyorlar, halbuki iPhone X ve altı modellerde en pahalı donanım 30-50 dolar falan onlarda ekran ve arka kamera, kasa..

Ucuza yapsan bir dert pahalı yapsan ayrı bir dert. O yüzden herkes bir şekilde yolunu buluyor..



G
3 yıl
Binbaşı

Hata sende no name ürün kullanmayacaksın, özellikle elektrik ve elektronik konusunda. Bu ikisinde mutlaka orijinal olmasa bile A kalite denen orijinale yakın kalitede fiyat performans ürünlerini alın en kötü aksi halde hem cana hem malınıza zarar gelir. 5 sene teknik serviste çalıştım, özellikle windows ve android ekosisteminde kaliteli yan sanayi parça kullandığın zaman orijinale hiç gerek yok, orijinalin yeri ayrı tabi ama herhangi bir sorun ve aksaklık yaşamadım, duymadım sattığım ürünler konusunda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Maleguard
M
3 yıl
Yüzbaşı

orijinali bulamadım ve mecbur kalarak bilindik bir markanın(şuan hatırlamıyorum)kullandığı delta marka(belki de çakmaydı) adaptörünü aldım ve sonuç




Bu mesajda bahsedilenler: @LathamKoenig
D
3 yıl
Yüzbaşı

Kadıköy de sıfırhata diye bi yerden almıştım. Galiba markası fast dı. Bi adaptörü bozdum duvara çarparak kazayla. Yenisini verdiler sağolsun. Onunda sadece 3 sene sonra kablosu bozuldu şu kalın olan sok tak yapılabilen. Onun dışında problem yaşamadım noname ürün ile.
Okuyan kişiler aklınızda bulunsun bu satıcı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Maleguard
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.