Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
144
Tıklama
0
Öne Çıkarma
NFT Nedir?
M
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

NFT Nedir? Sanat, müzik, oyun içi öğeler ve videolar gibi gerçek dünyadaki nesneleri temsil eden dijital bir varlıktır. Genellikle kripto para birimiyle çevrimiçi olarak alınıp satılırlar ve genellikle birçok kriptoyla aynı temel yazılımla kodlanırlar. 2014’ten beri var olmalarına rağmen, NFT’ler artık dijital sanat eserleri satın almak ve satmak için giderek daha popüler bir yol haline geldikleri için ün kazanıyor. Kasım 2017’den bu yana NFT’lere şaşırtıcı bir şekilde 10 milyar dolar harcandı.
NFT’ler ayrıca genellikle türünün tek örneğidir veya en az bir çok sınırlı çalışmadan biridir ve benzersiz tanımlayıcı kodlara sahiptir. Washington Teknoloji Endüstrisi Birliği Cascadia Blockchain Konseyi başkanı ve Yellow Umbrella Ventures’ın genel müdürü Arry Yu, “Aslında, NFT’ler dijital kıtlık yaratıyor” diyor.

NFT nedir? Kullanım alanları nelerdir?

NFT’ler ayrıca genellikle türünün tek örneğidir veya en az bir çok sınırlı çalışmadan biridir ve benzersiz tanımlayıcı kodlara sahiptir. Washington Teknoloji Endüstrisi Birliği Cascadia Blockchain Konseyi başkanı ve Yellow Umbrella Ventures’ın genel müdürü Arry Yu, “Aslında, NFT’ler dijital kıtlık yaratıyor” diyor. Bu, neredeyse her zaman sınırsız tedarik olan çoğu dijital yaratımla tam bir tezat oluşturuyor. Varsayımsal olarak, arzın kesilmesi, talep edildiğini varsayarak belirli bir varlığın değerini yükseltmelidir.
Ancak, en azından bu ilk günlerde birçok NFT, NBA oyunlarından ikonik video klipler veya Instagram’da zaten dolaşan dijital sanatın güvenlikleştirilmiş sürümleri gibi, başka yerlerde zaten bir biçimde var olan dijital kreasyonlardı.
Örneğin, daha çok “Beeple” olarak bilinen ünlü dijital sanatçı Mike Winklemann, o anın belki de en ünlü NFT’sini yaratmak için 5.000 günlük çizimden oluşan bir bileşik hazırladı, Christie’s’de rekor fiyata satılan “EVERYDAYS: The First 5000 Days”. 69.3 milyon doları aştı.
Herkes tek tek görüntüleri veya hatta tüm görüntü kolajını çevrimiçi olarak ücretsiz olarak görüntüleyebilir. Öyleyse insanlar neden kolayca ekran görüntüsü alabilecekleri veya indirebilecekleri bir şeye milyonlar harcamaya istekliler?
Çünkü bir NFT, alıcının orijinal öğeye sahip olmasına izin verir. Sadece bu değil, sahiplik kanıtı olarak hizmet veren yerleşik kimlik doğrulaması içerir. Koleksiyoncular, bu “dijital palavra haklarına” neredeyse ürünün kendisinden daha fazla değer veriyor.

Kaynak: Teknoloji Haberleri



G
3 yıl
Yarbay

duvara bantlı muzun 120.000 dolara satıldığı bir insanlık suçu vardı ya hah işte onun küresel boyuta taşınmış hali. benim anladığım şu: crypto coinler açık arttırma ile satılamadığı için biri bu tezgahı kurmuş. hazır çeşme akıyorken küpü doldurmak lazım. Etherium ve Solano ile alınabiliyor. gittim cüzdan açtım bu nft haltı yüzünden
https://solanart.io/



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.